facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό το Σαββατοκύριακο

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει ολόκληρο το Σαββατοκύριακο η πρωτεύουσα εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, ενώ Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα κινηθούν κανονικά.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα του προαστιακού και του ΟΣΕ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Με ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ, καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου».

Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Σ.Σ.Ε στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.

Πάντως οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς αν και είναι «προβληματισμένοι» από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης, δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ΣΣΕ και ζητούν να υπάρξει ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα.

Παράλληλα, το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» προκειμένου να κριθεί παράνομη η σημερινή απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, καθώς έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο από το ΕΚΑ και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα μείνουν μετά τα μεσάνυχτα, απόψε, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το τριήμερο Σάββατο 26 - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τις επόμενες ημέρες δεν θα λειτουργήσουν τα εξής μέσα:

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου

Δρομολόγια τρένων που καταργούνται:

1. Στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα καταργούνται τα δρομολόγια των συρμών 500 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα).

2. Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια καταργείται το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη - Δίκαια).

3. Στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα - Θεσσαλονίκη καταργούνται τα δρομολόγια 743 και IC 85.

4. Στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Θεσσαλονίκη, κατργούνται τα δρομολόγια 3593 και 3592.

5. Στη γραμμή Λάρισα - Βόλος - Λάρισα καταργούνται τα δρομολόγια 2576 και 2577.

Σάββατο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

Λεωφορεία: 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Προαστιακός: 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Ειδικότερα, από το Σάββατο ως τη Δευτέρα (ημέρες των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών), καταργούνται τα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξ/χιών του δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξ/χιών στη διαδρομή Διακοπτό - Καλάβρυτα - Διακοπτό, που κυκλοφορούν βάσει προγράμματος. Επισημαίνεται ότι στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, τη Δευτέρα (28/01/2013) προς Τρίτη (29/01/2013) οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου

Λεωφορεία: 24ωρη απεργία

Δρομολόγια τρένων που καταργούνται:

- Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.


iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news