facebook-twiter

Ηλεκτρονικος συμβουλος ψηφου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις <--> Ταξί: Ένταση στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  <--> Καιρός αύριο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη την Μ. Τετάρτη  <--> Η UNESCO καθιερώνει «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»  <--> Σοκαριστικό τροχαίο με φορτηγό και ΙΧ στα διόδια Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού – Δυο νεκροί και τρεις τραυματίες  <--> ΣτΕ: Ακύρωσε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στη ΝΔ για διαρροή προσωπικών δεδομένων από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο  <--> Ηγουμενίτσα: Χειροπέδες σε Βούλγαρο που μετέφερε κλεμμένα οχήματα από την Ιταλία   <--> «Άλλος Άνθρωπος»: Απαλλακτική πρόταση εισαγγελέα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο  <--> Η σορός του άνδρα που ξεβράστηκε στην παραλία της Κυλλήνης είναι του 75χρονου ψαρά από το Μεσολόγγι  <--> Ο Μπιμπίλας δεν αποσύρει τη μήνυση για τον Κούγια: Δεν θα δείξω μεγαλοψυχία, τα παιδιά δεν φταίνε, αλλά είναι κληρονόμοι  <--> Εμπορικός πόλεμος: Η Κίνα παγώνει τις παραλαβές Boeing από τις ΗΠΑ – Οι δασμοί Τραμπ διπλασιάζουν το κόστος των αεροπλάνων    ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

EUROSTAT:Το φάσμα της φτώχειας απειλεί 3,4 εκατ. Ελληνες

Ενας στους τρεις Ελληνες πολίτες στερείται το εισόδημα, τα αγαθά ή την πρόσβαση στην εργασία και είναι εκτεθειμένος στην απειλή της φτώχειας, όπως την καταγράφει η Eurostat.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Κομισιόν για το 2011, η εικόνα που διαμορφώθηκε στην ΕΕ των 27 χωρών μελών είναι η εξής:

Το 16,9% του πληθυσμού της ΕΕ βρίσκεται στο όριο της φτώχειας. Τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται σε Βουλγαρία (22,3%), Ρουμανία (22,2%), Ισπανία (21,8%) και Ελλάδα (21,4%). Στο άλλο άκρο της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων, συναντάμε Τσεχία (9,8%), Ολλανδία (11%) και Αυστρία (12,6%).

Το 8,8% στερείται βασικά υλικά αγαθά. Η φτώχεια αυτού του τύπου (όχι με βάση το εισόδημα) είναι πιο έντονα παρούσα σε Βουλγαρία (43,6%), Λετονία (30,9%), Ρουμανία (29,4%) και Ουγγαρία (23,1%). Η Ελλάδα παρουσιάζει το σχετικά «αξιοπρεπές» 15,2%.

Το 10% ζει σε νοικοκυριά τα μέλη των οποίων δεν έχουν σταθερή απασχόληση και η περιστασιακή εργασία τους είναι σπάνια. Τα μεγαλύτερα ποσοστά απαντώνται στο Βέλγιο (13,7%) και ακολουθούν Λιθουανία (12,3%), Ισπανία και Λετονία (12,2%), Ουγγαρία (12,1%) και Ελλάδα (11,8%).

Συνολικά, το ποσοστό των πολιτών της ΕΕ που εμπίπτει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες το 2011 έφτασε τα 119,6 εκατ. πολίτες ή 24,2% (από 23,4% το 2010). Τα μεγαλύτερα εθνικά ποσοστά παρουσιάζουν Βουλγαρία (49,1%), Ρουμανία (40,3%), Κύπρος (40,1%), Λιθουανία (33,4%), Ουγγαρία και Ελλάδα (31%).

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news