facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χατζηδάκης:Καμία αύξηση στα εισιτήρια έως τον Οκτώβριο του 2013

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών το Μάρτιο, όπως αρχικά προβλεπόταν, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην απαιτηθεί αύξηση ούτε τον Οκτώβριο του 2013.
Για τον Οκτώβριο του 2013 μετατίθεται το ενδεχόμενο αύξησης των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον υπουργό δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση το Μάρτιο, όπως αρχικά προβλεπόταν, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην απαιτηθεί αύξηση ούτε τον Οκτώβριο του 2013.

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε μάλιστα ότι ο Οκτώβρης του 2012 ήταν ο πρώτος μήνας κατά τον οποίο σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων κατά 12% και σημείωσε ότι για τον Νοέμβριο υπολογίζεται ότι υπάρχει αύξηση πωλήσεων κατά 4,7%.

Παρουσίασε επίσης τρία νέα μέτρα που εισάγει το υπουργείο για τη διασφάλιση των αναγκαίων εσόδων αλλά και την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής, τα οποία είναι:

-Ενίσχυση του προσωπικού ελέγχου με αναδιάταξη των οργανογραμμάτων ΟΣΥ-ΣΤΑΣΥ και μετακίνηση εργαζομένων από τα γραφεία σε ελέγχους-πώληση.

-Καταβολή μόνο του 50% της αξίας του προστίμου σε περίπτωση που αυτό πληρώνεται άμεσα ή εντός 10 ημερών.

-Καθιέρωση του πολλαπλού εισιτηρίου (σε μία δεσμίδα 11 εισιτηρίων, ο επιβάτης θα πληρώνει για την αξία μόνον των 10).

Οσον αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι θα παραδοθεί σε χρήση από το 2014. Όπως εξήγησε το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα διαθέτει «μπάρες» και η φόρτισή του θα γίνεται μέσω ίντερνετ, κινητού ή πιστωτικής.

Για το Μετρό της Αθήνας, ο υπουργός σημείωσε ότι η επέκταση προς Ανθούπολη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, προς Ελληνικό τον Ιούλιο και προς Χαϊδάρι τον Σεπτέμβριο. Στη γραμμή 3 η επέκταση Χαϊδάρι (Αγία Μαρίνα)-Πειραιάς, αναμένεται, όπως ανέφερε, να ολοκληρωθεί το 2017.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η σύμβαση για την επέκταση του Τραμ προς Πειραιά, η κατασκευή της οποίας θα ξεκινήσει το νέο έτος.

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι καταβάλλεται «τεράστια προσπάθεια» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας του αναδόχου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε τέλος και στη δημιουργία νέου Κέντρου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα, η οποία όπως είπε, θα δοθεί σε λειτουργία εντός δύο ετών από την έναρξή του.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news