Σύμφωνα με όσα αναφέρει από τις 11 Οκτωβρίου 2008 υπάρχει συμφωνία από τους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας Γ.Αλογοσκούφη και του Ιράκ με την οποία θα έπρεπε να καταβληθούν στο ελληνικό δημόσιο 126.185.662 δολάρια! Κι όμως αυτά τα λεφτά ,την ίδια ώρα που έχουν κυριολεκτικά “ξεζουμίσει” μισθωτούς και συνατξιούχους κανείς δεν έχει φροντίσει να έρθουν στη χώρα.!
Που τα χρωστάει το Ιράκ; Μεταξύ άλλων στην πολύπαθη ,παραπαίουσα ελληνική αμυντική βιομηχανία!
Γιατί δεν παίρνουμε τα χρωστούμενα ,τα οποία το Ιράκ θέλει να μας δώσει;
Γιατί όπως υποστηρίζει ο Μιχελάκης τέσσερα χρόνια τώρα κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για να κυρωθεί!!!
Απίστευτο,ελληνικό και αληθινό!
Διαβάστε όλη την ερώτηση:
Στις 11 Οκτωβρίου 2008 και στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Δ.Ν.Τ / Π.Τ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας) υπεγράφη στην Ουάσιγκτον από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και του Ιράκ κ.Baker Jabr Al-Zubaidy διμερής συμφωνία διακανονισμού των οφειλών του Ιράκ προς το Ελληνικό Δημόσιο.
Η ανωτέρω σύμβαση κρίθηκε εύλογα τότε ως ιδιαίτερα επωφελής για την Ελλάδα, γιατί αντίθετα με τις οφειλές του Ιράκ προς άλλα κράτη, οι οποίες διεγράφησαν σε ποσοστό έως και 85%, η οφειλή προς τη χώρα μας διατηρήθηκε στο 100% των απαιτήσεων μας, με τη συμφωνία να καταβληθεί σε 44 δόσεις εντός 21 ετών (2019-2040).
Η ως άνω οφειλή, συνολικού ύψους 126.185.662 δολαρίων ΗΠΑ, προέρχεται από την προμήθεια όπλων, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στο Ιράκ από την εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.» (Ε.Α.Σ.).
Όμως η ενεργοποίηση της εν λόγω ιδιαίτερα επωφελούς για τη χώρα μας διμερούς συμφωνίας προϋποθέτει την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί, διότι οι αρμόδιοι φορείς δεν την έχουν στείλει στη Βουλή 4 χρόνια μετά την υπογραφή της.
Η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη αυτή κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών στερεί από τη χώρα μας, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που αυτή βίωσε μεταπολεμικά, τη δυνατότητα να προβεί στην εκχώρηση της ανωτέρω απαίτησης με σκοπό την πρόωρη εξόφλησή της.
Αυτό έχει ως συνέπεια να επιτείνεται δραματικά η δεινή οικονομική θέση της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.» (Ε.Α.Σ.), που προήλθε το 2004 από τη συγχώνευση της «Α.Ε. Ελληνικού Πυριτιδοποιείου & Καλυκοποιείου» (ΠΥΡ.ΚΑΛ) και της «Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Α.Ε.» (Ε.Β.Ο.) και αποτελεί τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.
Η Ε.Α.Σ. παρά τις άριστες τεχνολογικές και παραγωγικές της δυνατότητες, την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ που διαθέτει και την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στο χώρο της διεθνούς αμυντικής αγοράς, βρίσκεται σήμερα στο χείλος του γκρεμού, αδυνατώντας να συνάψει επωφελείς συμφωνίες παραγγελίας, εξαιτίας της ασφυκτικής ταμειακής της αδυναμίας,
Είναι προφανές ότι η διευθέτηση της προαναφερθείσας οικονομικής εκκρεμότητας θα προσέφερε βαθιά οικονομική ανάσα στην εταιρεία, διασφαλίζοντας τόσο τις θέσεις των εργαζομένων όσο και τα οικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου.
Επειδή η Ε.Α.Σ. αποτελεί μια εταιρεία μείζονος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και η εύρυθμη λειτουργία της συνδέεται άρρηκτα με την εθνική μας ασφάλεια,
Επειδή η απαράδεκτη τακτική κάποιων γραφειοκρατών δημιουργεί εύλογα βάσιμες υπόνοιες ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα σύμβασης ανάλογου περιεχομένου, που αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι,
Επειδή πρόσφατα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας κινδύνευσαν να τιναχτούν στον αέρα ακόμη και για μικρότερα ποσά,
Επειδή την ώρα που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται σε πρωτόγνωρες και αιματηρές οικονομικές θυσίες δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία στην είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο,
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :
Ποια είναι η θέση σας για το φλέγον αυτό ζήτημα ;
Ποιοι ευθύνονται για την ανωτέρω προκλητική καθυστέρηση και κωλυσιεργία ;
Πότε προβλέπεται να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η επίμαχη διμερής συμφωνία ;
Πόσες και ποιες αντίστοιχες συμφωνίες εκκρεμούν προς κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο ;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης
onalert
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου