facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλος «καίει» τον Παπακωνσταντίνου

Μαρτυρία-«φωτιά» στελέχους του υπουργείου Οικονομικών την επίμαχη περίοδο εκθέτει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τις ενέργειες που έκανε αμέσως μετά την παραλαβή της «λίστας Λαγκάρντ». Ο υπάλληλος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρει ότι η επίμαχη λίστα ήρθε υπό τη μορφή CD και συνοδευόταν από έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, αλλά δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ, ούτε και μπήκε σε ανεπίσημο πρωτόκολλο στο γραφείο του υπουργού.

Θυμάται, όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι «έφερε υπογραφή γάλλου στελέχους του
υπουργείου Οικονομικών που την έστειλε, αλλά δεν θυμάμαι το ακριβές όνομα»...

Από τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα θα καταλήξει στη Βουλή, τα τότε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα οποία χειρίστηκαν την υπόθεση εμφανίζονται σαν να μην είδαν ποτέ αυτή τη λίστα, ώστε να μπορεί να διασταυρωθεί αν περιείχε και άλλα πολιτικά πρόσωπα, ή αν εμπεριέχονται και οικονομικοί παράγοντες, οι οποίοι (πλην Λαυρεντιάδη) να εμπλέκονται σε σκάνδαλα τα οποία ερευνά η Δικαιοσύνη. Αγνοια δηλώνει στην κατάθεσή του και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πλασκοβίτης, αλλά και άλλα στελέχη τα οποία εκλήθησαν να καταθέσουν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα, ο οποίος τονίζει ότι ουδέποτε η ΕΥΠ παρέλαβε τη λίστα. Οπως καταθέτει η υπηρεσία της οποίας προΐστατο, μετέφερε στον τότε υπουργό τη διάθεση του γαλλικού υπουργείου να διαβιβάσει τη λίστα στο ελληνικό υπουργείο. Οταν ο υπουργός απάντησε καταφατικά, η λίστα ήρθε μέσω διπλωματικού σάκκου, αλλά και με συνοδευτικό έγγραφο. Αίσθηση επίσης προκαλεί και η κατάθεση Καπελέρη, ο οποίος ανέφερε ότι ενώ στον κατάλογο των 10 ονομάτων περιλαμβάνονταν ονόματα καταθετών, μάλλον αδιάφορα για φορολογικούς λόγους, δεν βρίσκονταν ούτε τα ονόματα των Βουλγαράκη - Πελέκη, που τώρα ερευνά η Βουλή, αλλά ούτε και ονόματα εμπλεκομένων σε σκάνδαλα, όπως ο Λαυρεντιάδης κ.ά. Αντίθετα, συμπεριλαμβάνονταν σε αυτή τη λίστα τα ονόματα των Αικατερίνης Ντούνη, Γ. Ρόκκα, Τζουβελεκάκη, Φραγκίστα, Φιξ, Παντελή κ.ά.

Με βάση το γεγονός ότι οι εισαγγελείς διαχώρισαν τη δικογραφία ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα (τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Διώτη και Καπελέρη, οι οποίοι ήδη έχουν κληθεί ως ύποπτοι), σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική έρευνα θα συνεχιστεί. Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κληθούν να καταθέσουν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΣΔΟΕ αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί αν η λίστα που αποτελεί μέρος της δικογραφίας είναι η αρχική ή αν υπήρχαν επεμβάσεις με στόχο τη συγκάλυψη.

Στο τρισέλιδο πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, το οποίο θα συνοδεύει την παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή, φαίνεται ότι δίδεται ιδιαίτερο βάρος στην πρώτη περίοδο της πορείας της λίστας και λιγότερο όταν την παρέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, πεποίθηση εκείνων που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι «ο Βενιζέλος ανέλαβε μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί...». Εντοπίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι η λίστα δεν υπάρχει πλέον με την αρχική της μορφή, αλλά και το γεγονός ότι παραδόθηκε από τον μετέπειτα υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο σε άλλη μορφή (USB), όπως του είχε δοθεί από τον Ι. Διώτη. Ενδιαφέρον ερώτημα είναι ποιος και με ποιου εντολή έκανε τη μετατροπή. 

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news