facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

"Αντώνη Σαμαρά, τι προτίθεται να γίνει με τους μικρομετόχους της Α.Τ.Ε.;"

Τομέας Οικονομίας
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

Κύριε Πρωθυπουργέ Αντώνη Σαμαρά ως υπεύθυνο πρόσωπο και γνώστης της οικονομίας(λένε ότι έχεις πτυχίο οικονομολόγου).

Από τους χαμένους της απορρόφησης είναι οι διάφοροι μικρομέτοχοι της ΑΤΕ, οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν τις μετοχές τους, αφού θεωρητικά είναι μακρινό ή αδύνατο το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν για αυτές, καθώς οι μέτοχοι είναι οι τελευταίοι στη σειρά των υποχρεώσεων της εκκαθάρισης (ειδικός εκκαθαριστής ανέλαβε ο κ. Νικ. Μαράντος, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος). Οι διάφοροι μικρομέτοχοι αφορούν το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, καθώς πλειοψηφών μέτοχος ήταν το ελληνικό Δημόσιο, σε 97% σε επίπεδο ομίλου.το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ καταθέτει δύο ερωτήσεις αναφορικά με τους μικρομετόχους της Α.Τ.Ε.:

1) Είναι αλήθεια ότι από τους χαμένους της απορρόφησης είναι οι διάφοροι μικρομέτοχοι της ΑΤΕ, οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν τις μετοχές τους, αφού θεωρητικά είναι μακρινό ή αδύνατο το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν για αυτές, καθώς οι μέτοχοι είναι οι τελευταίοι στη σειρά των υποχρεώσεων της εκκαθάρισης; (ειδικός εκκαθαριστής ανέλαβε ο κ. Νικ. Μαράντος, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος). (Οι διάφοροι μικρομέτοχοι αφορούν το 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, καθώς πλειοψηφών μέτοχος ήταν το ελληνικό Δημόσιο, σε 97% σε επίπεδο ομίλου).

2) Γιατί ο Υπουργός Οικονομικών κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ δεν έβγαλε μία διευκρινιστική εγκύκλιο;

3) Τι θα κάνετε (αν θα κάνετε)με το θέμα των μικροoμολογιούχων που έχασαν τις οικονομίες τους από "haircut" που έγινε με το psi ;

O Ελληνικός Λαός περιμένει μια...Σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση!!

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news