facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τα νέα ακίνητα του Άκη και η σχέση Ζήγρα- Τορκάσο

Νέα ακίνητα που φέρονται ν’ ανήκουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Η έρευνα των ανακριτών επεκτείνεται πλέον σε άγνωστα μέχρι χθες περιουσιακά στοιχεία του προφυλακισμένου πρώην υπουργού αλλά και νέες εταιρίες πίσω απ’ τις οποίες φέρεται να είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 

«Αγώνα δρόμου» κάνουν οι ανακριτές προκειμένου να εντοπίσουν όλες τις εταιρείες απ’ τις οποίες εκτιμάται ότι διακινήθηκαν οι μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποστέλλοντας αιτήματα δικαστικών συνδρομών για άνοιγμα λογαριασμών σε δεκάδες χώρες. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει ελέγχους σε υποθηκοφυλακεία για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει ακίνητη περιουσία που παρέμενε μέχρι τώρα στο σκοτάδι για τις αρχές. 

Όλα αυτά, βέβαια, εκτιμάται ότι ενδεχομένως οδηγήσουν σε καθυστέρηση την κλήση των κατηγορουμένων σε συμπληρωματικές απολογίες. Την ίδια ώρα, πάντως, με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου αποδεσμεύονται οι δύο τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους κατατίθεται μηνιαίως η βουλευτική αποζημίωσή του πρώην υπουργού. 

Σοβαρά στοιχεία ωστόσο σε βάρος των ήδη προφυλακισμένων κατηγορουμένων, προκύπτουν από τη ανάκριση που είναι σε εξέλιξη. Ο Κύπριος δικηγόρος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του χωρίς περιοριστικούς όρους και φέρεται ότι συνέστησε την off- shore Τορκάσο, κατονόμασε στον ανακριτή ως ιδιοκτήτη της εταιρείας τον εξάδελφο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαο Ζήγρα.

Παρατίθεται ο διάλογος του Ανακριτή με τον Κύπριο δικηγόρο:

Ανακριτής: Στους λογαριασμούς της Τορκάσο εμβάστηκαν από την Morgan Stanley συνολικά 6.700.000 δολάρια, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα. Ενδιαφερθήκατε να μάθετε σε ποιον ανήκει αυτός ο λογαριασμός;
Κατηγορούμενος: Ο Ζήγρας μου είπε ότι είναι δικός του λογαριασμός και δικά του κεφάλαια.
Ανακριτής: Το τίμημα από την πώληση του σπιτιού στην Αρεοπαγίτου το οποίο φέρεστε ότι εισπράξατε σε ποιον το δώσατε;
Κατηγορούμενος: Το εισέπραξε ο Ζήγρας χωρίς την παρουσία μου.


Για τη σχέση του Νίκου Ζήγρα με την Τορκάσο μίλησε, καταθέτοντας και ο πρώην γενικός εισαγγελέας Κύπρου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος είχε πει ότι ασχολείται με εμπόριο ξυλείας στην Γερμανία. Το δικηγορικό γραφείο που συνέστησε την εταιρία δεν γνώριζε ότι ο Ζήγρας είναι ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου».

Στον ανακριτή κατέθεσε επίσης ως μάρτυρας συνταξιούχος αστυνομικός που υπηρετούσε στην ασφάλεια του πρώην υπουργού ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην νέα σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και στην κόρη του: «Ο χαρακτήρας της νέας γυναίκας του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως εγώ τη γνώρισα ήταν αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη, ένα χαρακτήρας εκ διαμέτρου αντίθετος απ’ αυτόν της Αρετής. Πιστεύω ότι η Αρετή είναι θύμα του πατέρα της με την έννοια ότι μπλέχτηκε εξαιτίας του στη υπόθεση χωρίς να γνωρίζει».



zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news