facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μια μικρή απορία για τους "255 φορείς του Δημοσίου που (υποτίθεται) ότι κλείνουν"

Διαβάζοντας τη λίστα παρατήρησα κάτι πάρα πολύ περίεργο..

Στο Έθνος της Κυριακής δημοσιεύτηκε (κι εμείς την αναδημοσιεύουμε) αυτή η λίστα με τους φορείς που, όπως λένε και τα κυβερνητικά στελέχη "κλείνουν", πράγμα που παρουσιάζεται ως μεγάλη επιτυχία. Επίσης, παρ' ό,τι όπως φαίνεται οι υπάλληλοι 255 φορέων δεν ήταν (και πιθανότατα και στο μέλλον δεν θα είναι) ολωσδιόλου απαραίτητοι, κανένας δεν θα απολυθεί.
Άλλωστε οι πολιτικοί τούς διόρισαν σε θέσεις-φαντάσματα - πώς θα έβρισκαν τώρα το κουράγιο να τους απολύσουν; (Ας βρούμε καλύτερα τίποτα ισοδύναμα μέτρα, καμιά μείωση των συντάξεων, καμιά αύξηση των φόρων, καμιά αύξηση στη βενζίνη, καμιά μείωση μισθών - οτιδήποτε ισοδύναμο ώστε να μην απολυθεί ούτε ένας απ' τους εργαζόμενους απ' τους παρακάτω φορείς!)

Διάβασα λοιπόν τη λίστα και προς μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα πως σχεδόν κανένας απ' αυτούς δεν κλείνει πραγματικά, δηλαδή δεν καταργείται.

Μεταβιβάζονται. Συγχωνεύονται. Ενοποιούνται. Εντάσσονται. Απορροφούνται. Οτιδήποτε!
Κάθισα και μέτρησα πόσοι απ' τους Οργανισμούς καταργούνται. Και ξέρετε πόσοι είναι;

14 (ολογράφως: δεκατέσσερις). Από τους 255.

Η κυβέρνηση έκανε φύλλο και φτερό τους χιλιάδες φορείς του Δημοσίου, βρήκε (μόνο;!) 255 προβληματικούς, κι απ' αυτούς (μόνο;!) οι 14 δε χρειάζονται πια σ' αυτή την υπέροχη χώρα που όλα τα είχε και μόνο οι 65 διαφορετικοί Φορείς Κεφαλαίων Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών (fact) της έλειπαν.

ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ μερικούς απ' τους 14 φορείς που καταργούνται με τόση γενναιότητα:


1. Κατάργηση του Επιστημονικού και Ερευνητικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (Υπουργείο Εσωτερικών), διότι, εν όψει του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ, διανοίγονται νέες προοπτικές διενέργειας των απαιτούμενων μελετών και προώθησης έργων εφαρμογής τους στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη δημιουργία ενιαίου κέντρου διαχείρισης κινδύνων.

[Δεν κατάλαβα τίποτα - ελπίζω ότι είναι για καλό.]


40. Κατάργηση της Εθνικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Επιστημών, η οποία είναι ανενεργής (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).



41. Κατάργηση της Ιονίου Ακαδημίας, η οποία είναι ανενεργός (Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων).


[Η μία Ακαδημία ήταν *ανενεργής* η άλλη *ανενεργός* (!). Κλείνουν δηλαδή φορείς που ήταν ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ, λες και κάνουν κάτι σπουδαίο. Κι επίσης, ήταν ανενεργοί αλλά οι υπάλληλοι πληρώνονταν φυσικά ε; Τα ενοίκια των γραφείων, τα λειτουργικά έξοδα, τα μέλη των επιτροπών για συνεδριάσεις, οι μισθοί των διευθυντών και όλων των εργαζομένων!
Και τώρα που τους κλείνουν, όσοι απασχολούνταν τόσο καιρό εκεί, στους ΑΝΕΝΕΡΓΟΥΣ φορείς -και πληρώνονταν κάνοντας κυριολεκτικά Τίποτα- θα μετατεθούν κάπου αλλού γιατί τους αξίζει τρομερά να έχουν εργασία - αυτοί και μόνο αυτοί, τη στιγμή που η ανεργία έχει ρημάξει όλη την υπόλοιπη χώρα. ]


42. Κατάργηση του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ι.Π.Ο.Δ.Ε.), λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων με την Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΔΙΠΟΔΕ) του Υπουργείου καθώς και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας


[Δηλαδή υπήρχε τόσο καιρό επικάλυψη αρμοδιοτήτων με άλλους τρεις (!) φορείς αλλά συνέχιζε να υπάρχει -και να μας κοστίζει- κανονικά σα να μην τρέχει τίποτα;]

215. Κατάργηση της Διεθνούς Ικαρίου Αεραθλητικής Ακαδημίας, διότι στο μεταξύ έχει καταστεί ανενεργής.


[Να τα μας πάλι...]



ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ:



208. Κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, λόγω εκπλήρωσης του σκοπού του.


[???!!!!???. Αν δεν πληρώναμε ακόμα γι' αυτόν τον οργανισμό, τι μας τον αναφέρουν που κλείνει; Αν πληρώναμε όμως, τι να πω. Το Δημόσιο και οι Κυβερνήσεις έχουν την πιο απίθανη λογική.

Πώς λέμε "Ωχ, ξέχασα το θερμοσίφωνο ανοιχτό!", ή "Αμάν, ξέχασα μια μπαγιάτικη φασολάδα στο ψυγείο και μυρίζει!";

Έτσι μπορούν να "ξεχαστούν" και κάποιοι οργανισμοί για Μουσεία που φτιάχτηκαν πριν χρόνια ή φορείς που είναι ανενεργοί - με το αζημίωτο φυσικά.

Αναρωτιέμαι: αν δεν υπήρχε η πίεση της Ευρώπης ώστε να καταφέρουμε, μετά από δύο χρόνια, να κλείσουμε, επιτέλους, κάποιους ήδη κλειστούς οργανισμούς, κι αν μας άφηναν μόνους μας γιατί είμαστε εθνικά υπερήφανοι κι ελεύθεροι κι ωραίοι ως Έλληνες - πόσες δεκαετίες θα πληρώναμε ακόμα την ανενεργή Διεθνή Ικαρίο Αεραθλητική Ακαδημία - και όλα τα υπόλοιπα;]

lifo

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news