facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Εξάρθρωση κυκλώματος που υποσχόταν χρηματοδοτήσεις από αναπτυξιακά προγράμματα

Τα μέλη υπόσχονταν σε επιχειρηματίες ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα

Κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρηματίες και πολίτες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, εξάρθρωσε ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 33, 34, 40 και 52 χρονών αντίστοιχα, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια και υπόσχονταν σε διάφορους επιχειρηματίες και πολίτες τη χρηματοδότησή τους από εθνικά και κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα.

Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πειστικοί, οι συλληφθέντες υποδύονταν είτε τους υπαλλήλους υπουργείων ή ευρωπαϊκών οργανισμών, είτε ως πολιτικοί μηχανικοί ή αρχιτέκτονες και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών και τη σίγουρη ένταξη και έγκριση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 22 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ το συνολικό ποσό που είχαν αποκομίσει τα μέλη του κυκλώματος από τα θύματά τους, ξεπερνά τις 350.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news