facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Προς απεργία διαρκείας οι υπάλληλοι του Μετρό

Απεργίες διαρκείας προγραμματίζουν, μετά τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων, οι υπάλληλοι του Μετρό, με αίτημα να εφαρμοστεί δικαστική απόφαση η οποία του διακαίωσε σχετικά για τις μισθολογικές περικοπές του 2010.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ),αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η Δικαιοσύνη με την απόφαση 599/2012 έκρινε τις περικοπές των μισθών των εργαζομένων της πρώην ΑΜΕΛ, που είχαν επιβληθεί το 2010, «ως παράνομες και αντισυνταγματικές ...και υποχρεώνει την σημερινή διοίκηση της εταιρείας να μας καταβάλει τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα».

Όπως αναφέρεται, «δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την Διοίκηση της Εταιρείας, ενημερωνόμαστε ότι η αδικία που υπεστήκαμε θα συνεχιστεί, καθώς οι διοικούντες πλέον ακολουθούν την τακτική "νίπτω τας χείρας μου" και παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες νέων δικαστικών διαξιφισμών (εφετείο) και αντιπαράθεσης».

Έτσι, το ΣΕΛΜΑ προειδοποιεί με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι οποίες, όμως, θα ξεκινήσουν «άμεσα με την λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πριν την διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών», χωρίς, όμως ακόμη να έχει οριστεί η ημερομηνία «εκκίνησης».

ethnos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news