facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στα χέρια του Γιώργου η ενότητα του ΠΑΣΟΚ

Aλλά...Ορατός και ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης

Να αποφύγουν μια τραυματική διχαστική ψηφοφορία στο εθνικό συμβούλιο του ερχόμενου Σαββατοκύριακου επιθυμούν όλες οι τάσεις στο ΠΑΣΟΚ. Το μπαλάκι είναι στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου. Αν αποφασίσει να βάλει νερό στο κρασί της μεταβατικής διαρχίας όλα τα άλλα θα είναι εύκολα.

Ήδη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχουν ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής του νέου προέδρου. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Όλοι έχουν μιλήσει με όλους και είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια κοινή εισήγηση προς το εθνικό συμβούλιο.

Οι διεργασίας έχουν χτυπήσει κόκκινο στο «στρατόπεδο» των προεδρικών. Πρώτον, περιμένουν την τελική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. Μετά, θέλουν να δουν αν θα υπάρχει υποψήφιος από τη δική τους πλευρά. Ήδη η Λούκα Κατσέλη έχει πει πως θα είναι υποψήφια αν της προταθεί από μέλη του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό πως ηγετικές φιλοδοξίες έχει και ο Χρήστος Παπουτσής ενώ ο Χάρης Καστανίδης έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη σταθερότητα της κυβέρνησης. Αν το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα διχαστεί, τότε οι βουλευτές, που θα χάσουν κάθε ελπίδα επανεκλογής, θα επιστρέψουν στις ατομικές στρατηγικές.

Ήδη περίπου δέκα προεδρικοί βουλευτές απειλούν με καταψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων, πιστεύοντας πως η πολιτική τους καριέρα οδεύει προς το τέλος. Και θεωρούν ότι έτσι θα χτίσουν την υστεροφημία τους.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news