facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει 13ο-14ο και κατώτατο μισθό

Κρίσιμη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με κορυφαίους υπουργούς, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο κ. Κουτρουμάνης θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους εκπροσώπους των πιστωτών ότι δεν μπορεί να μειωθεί ο κατώτατος μισθός ούτε ο 13ος και ο 14ος, με βάση τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται να προταθεί ως αντιστάθμισμα η διεύρυνση των επιχειρησιακών συμβάσεων. Εκτιμάται δε ότι με τον τρόπο αυτό και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η συνολική μείωση θα ανέλθει στο 10%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τραπέζι της σύσκεψης τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές της επικείμενης σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επί του δεκασέλιδου σημειώματος που συνετάγη από εκπροσώπους της και ειδικότερα όλες οι πτυχές του εργασιακού και μισθολογικού ζητήματος, καθώς και ο τρόπος κάλυψης των αποκλίσεων του προϋπολογισμού του 2011 ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπαδήμος, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, επεσήμανε στους υπουργούς τη μεγάλη πίεση χρόνου που υπάρχει για να κλείσει η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση και πώς κρίνεται η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και τους έδωσε δεκασέλιδο κείμενο με τις βασικές αρχές του νέου μνημονίου, το οποίο έχει ήδη στείλει και στους πολιτικούς αρχηγούς.

Στόχος είναι η διαπραγμάτευση να έχει «κλείσει» μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Το «άνοιγμα» του 2011, ύψους 2 δισ., αποφασίστηκε να καλυφθεί από περικοπή στη φαρμακευτική δαπάνη και από κονδύλια που αφορούν τους εξοπλισμούς, τομείς για τους οποίους εκτιμήθηκε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια.

Συζήτηση έγινε επίσης και για το τι πρέπει να γίνει με το θέμα των επικουρικών συντάξεων για το οποίο ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι απαιτούνται τα επόμενα τρία χρόνια 650 εκατ. ευρώ για να μην περικοπούν.

isotimia.gr Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news