facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τσίπρας σε Βενιζέλο: «Η συνταγή είναι χειρότερη από την ασθένεια, σταματήστε τώρα το έγκλημα»

Με σφοδρή κριτική απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στις αισιόδοξες προβλέψεις Βενιζέλου στην Βουλή για τις διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Συγκεριμένα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αφού παρατήρησε ότι «σήμερα εξακολουθουμε να βρισκόμαστε στο μηδέν», υπογράμμισε για ακόμη μία φορά πως όλοι οι στόχοι του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου δεν έχουν επιτευχθεί. «Αντί να παραδεχθείτε ότι η συνταγή είναι χειρότερη από την ίδια την ασθένεια», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «σήμερα έρχεται η τρόικα και ζητάει νέα μέτρα από μία κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση».


Όπως επανέλαβε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα του μνημονίου αποτελούν επίθεση ενάντια στην εργασία, τους νέους της χώρας και τη μικρομεσαία τάξη, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή εσωτερικής υποτίμησης. «Το κόστος εργασίας στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 2%, δεν αυξήθηκε», παρατήρησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος: «Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνατε ότι αυτό το πρόγραμμα ύφεσης και περικοπής μισθών και συντάξεων είναι καταστροφή…. Δεν φθάνει να παραδέχεστε το λάθος και το αδιέξοδο της πολιτικής σας, αλλά πρέπει να μη συνεχίσετε να διαπράττετε το έγκλημα».

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του τόνισε ότι το νέο πρόγραμμα το οποίο θα συνοδεύσει τη νέα δανειακή σύμβαση «θα κριθεί τον Ιανουάριο, οπότε και είναι η κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, και θα κριθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές».

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνει μια επιλογή ανάγκης, η οποία παραδέχθηκε ότι «έχει εξουθενώσει τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας προηγούμενη αναφορά του, διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε πως είναι κουρασμένος αλλά ότι συμπάσχει με τον Ελληνα πολίτη που εξουθενώνεται με τις θυσίες. «Και μακάρι να μπορούσα να απαλλάξω τον Έλληνα πολίτη από ένα μικρό βάρος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε προσωπικό επίπεδο έχει «τεράστιες αντοχές».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων επανέλαβε ότι όσα είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή «δεν αναμένονται περαιτέρω μειώσεις των ονομαστικών μισθών και συντάξεων ούτε και αυξήσεις φορολογικών συντελεστών».
Αντίθετα, ανέφερε ότι πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες και αυτό, όπως είπε, θα προκύψει από τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Για την περίοδο 2013-2015 επισήμανε ότι «τα μέτρα θα είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που έχει ζήσει ο λαός».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος έθεσε τέσσερις επείγοντες στόχους: Να διαμορφωθεί ένα κίνημα επιστροφής καταθέσεων, να πείσουμε τους νέους Ελληνες ότι μένουμε στην Ελλάδα, να πείσουμε τη μεσαία τάξη ότι δεν αποσαρθρώνεται και να στείλουμε το μήνυμα σε αυτούς που είναι σε κατάσταση πραγματικής φτώχειας ότι δεν θα μείνουν αβοήθητοι.

newpost.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news