facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ζητούνται πάνω από 3 δισ. σε λιγότερο από ένα μήνα

Είναι απορίας άξιον πως στην κυβέρνηση ελπίζουν σε αυξημένα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να βρίσκεται σε αυτή την οικτρή κατάσταση.


Παρ όλα αυτά στις συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται μετ επιτάσεως ότι για το α’ τρίμηνο του 2012 θα προωθηθούν έντεκα projects, που ως στόχο θα έχουν τη μείωση του χρέους κατά 3,6 δισ. ευρώ.

Κι όλα αυτά, μέχρι το τέλος Μαρτίου. Τουλάχιστον αυτό έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην τρόικα.

Ωστόσο, η τελευταία εμφανίζεται συγκρατημένη σε τέτοιου είδους “υποσχέσεις”. Άλλωστε για τη χρονιά που φεύγει η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα διασφαλίσει περί τα 5 δισ. ευρώ, αλλά στο τέλος «της ημέρας» αποδείχθηκε ότι στα κρατικά ταμεία μπήκαν μόλις 1,6 δισ. ευρώ.

Γι' αυτό και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί ένας αγώνας δρόμου, ο οποίος θα στοχεύει κυρίως στο “Ελ. Βενιζέλος”, σε μετοχές τραπεζών που έχει στη κατοχή του το δημόσιο και θα ρευστοποιήσει, καθώς και στη μετοχοποίηση μιας σειράς οργανισμών του δημοσίου όπως ο ΟΠΑΠ, η Λάρκο, το Καζίνο της Πάρνηθας και βεβαίως το πρώτο πακέτο ακινήτων του δημοσίου, που πρόκειται να ρευστοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Για την ιστορία και όχι μόνο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας ότι θα της καταθέσει το τελικό πακέτο των προτάσεων της, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα έως τις 15 Ιανουαρίου.

Μόνο που εξαιτίας των συνεχών αναβολών που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν, αναφορικά και με το συγκεκριμένο ζήτημα, η αξιοπιστία της χώρας μας βρίσκεται - και εδώ - στο ναδίρ.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news