facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σμιτ: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλιώς να τους πάρει ο διάολος»

Την οργισμένη δήλωση «οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλιώς να τους πάρει ο διάολος» έκανε ο πώην Καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ σε συνέντευξή του στην Zeit. Σύγκρινε την κατάσταση της Ελλάδας με την «κατάσταση της Γερμανίας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», όταν οι ΗΠΑ και η Γαλλία παρείχαν οικονομική βοήθεια και τάχθηκε υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ.



«Σε σχέση με την τότε κατάσταση της Γερμανίας και την προθυμία παροχής βοήθειας από τα κράτη, που λίγα χρόνια πριν ήταν εχθροί μας, το παρόν ελληνικό πρόβλημα είναι μικρότερο – και να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χέλμουτ Σμιτ.


Απαντώντας στον φόβο πολλών Γερμανών για τις καταθέσεις τους, ο πρώην καγκελάριος δήλωσε: «Αν υπάρχουν Γερμανοί που φοβούνται, τότε κάτι τους έχει φοβίσει. Για παράδειγμα, οι πηχυαίοι τίτλοι του Spiegel ή της Bild» είπε καταγγέλλοντας ευθέως τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα της Γερμανίας. Ο ίδιος θεωρεί τον φόβο για μια ενδεχόμενη νομισματική μεταρρύθμιση ως «εντελώς ανόητο». Αντίθετα θεωρεί “πιθανό” το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης. Το θεωρεί, όμως, «αναστρέψιμο». Στο ερώτημα αν ο ίδιος εμπιστεύεται την τράπεζά του ο Σμιτ απάντησε: «Μόνο με μέτρο. Αλλά εμπιστεύομαι τον άνθρωπο που δουλεύει στην τράπεζα. Κι αυτή είναι μια σημαντική διαφορά!».

zoomnews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news