facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΑΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Βρήκαν ήλιο στο ομιχλώδες Λονδίνο!

Άλλοι δεν έχουν ήλιο και ψάχνουν να βρουν. Άλλοι διαθέτουν άφθονο και ακόμη βρίσκονται στο «θα». Την ώρα που στην Ελλάδα ακόμη το συζητούμε, στο ομιχλώδες Λονδίνο ξεκίνησε η κατασκευή της μεγαλύτερης ηλιακής γέφυρας στον κόσμο, με περισσότερους από 4.000 ηλιακούς συλλέκτες.


Πρόκειται για την σιδηροδρομική Γέφυρα Μπλακφρίαρ που περνά πάνω από τον Τάμεση και οι 4.000 ηλιακές συλλέκτες θα τοποθετηθούν σε 6.000 τ.μ., παράγοντας 900.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο και καλύπτοντας το 50% των ενεργειακών αναγκών του σιδηροδρομικού σταθμού!

Η γέφυρα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1880 και από το 2009 παραμένει κλειστή για έργα ανακαίνισης που θα επιτρέψουν τη διέλευση περισσότερων συρμών. Το σχέδιο, το οποίο έχουν αναλάβει από κοινού η Network Rail και η Solarcentury, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2012 και θα στοιχίσει περίπου 8,4 εκατομμύρια ευρώ.

«Η βικτωριανή γέφυρα αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των σιδηροδρόμων μας: Κατασκευάστηκε στην εποχή του ατμού και εμείς καλούμαστε τώρα να την εκσυγχρονίσουμε με τη βοήθεια της ηλιακής τεχνολογίας του 21ου αιώνα», δήλωσε ο επικεφαλής των εργασιών Λίνσεϊ Βάμπλιου, μιλώντας γι’ αυτό που θα αποτελέσει τομεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη Solarcentury, η ηλιακή εγκατάσταση θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 511 τόνους το χρόνο.

Στο νέο σταθμό θα εγκατασταθεί επίσης σύστημα συλλογής βρόχινου νερού και ειδικοί σωλήνες που θα επιτρέπουν την αξιοποίηση του φυσικού φωτισμού, με στόχο ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, η γραμμή θα μπορεί να υποστηρίξει τη διέλευση 24 συρμών την ώρα, διπλάσιων σε σχέση με σήμερα.

elzoni.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα καταλαβαίνω πόσο πίσω είμαστε... Η Ελλάδα με τόσο πλούσιο ήλιο αμφιβάλλω αν θα αποκτήσει ποτέ ένα τέτοιο φωτοβολταικο σύστημα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news