facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο χαράτσι στα ακίνητα

Την επιβολή ειδικού τέλους στη χτισμένη επιφάνεια, μεσοσταθμικής επιβάρυνσης 4 ευρώ/τ.μ. και διετούς διάρκειας, το οποίο θα υπολογιστεί με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, αποφάσισε ομόφωνα το άτυπο υπουργικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη.



Ειδικό τέλος για τα ακίνητα θεσμοθετεί η Κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από την Θεσσαλονίκη.


Το τέλος αυτό κατά μέσο όρο θα είναι 4 ευρώ το τετραγωνικό και θα εξοφληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θα κυμαίνεται από 0,5 ευρώ για τις φθηνές περιοχές και θα φτάνει έως και 10 ευρώ για τα Βόρεια Προάστια.


Την πρώτη χρονιά το ποσό αυτό θα πρέπει να εξοφληθεί εφάπαξ έως και τον Φεβρουάριο, ενώ του χρόνου οι φορολογούμενοι θα ..διευκολυνθούν με δόσεις.


ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
- Στη Φιλοθέη που η αντικειμενική αγγίζει τα 10.000 ευρώ το τ.μ για ένα σπίτι 120 τ.μ ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει:
120Χ10=1.200 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 2.400 ευρώ στα 2 χρόνια.


- Στο Νέο Ηράκλειο που η αντικειμενική αγγίζει τα 6.000 ευρώ το τ.μ για ένα σπίτι 120 τ.μ ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει:
120Χ6=720 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 1.440 ευρώ στα 2 χρόνια.


- Στη Μεταμόρφωση που η αντικειμενική αγγίζει τα 1.000 ευρώ το τ.μ και θα το τιμολογήσει με 4 ευρώ το τ.μ (κατά μέσο όρο) για ένα σπίτι 120 τ.μ ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει:
120Χ4=480 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 960 ευρώ στα 2 χρόνια.


Επίσης με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, αλλά και όλων των υπολοίπων, το 2012 θα έχουμε, για πρώτη φορά, πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αυτό θα είναι "αποστομωτική απάντηση". Μάλιστα προσδιόρισε το πρωτογενές έλλειμμα στα 3 δισ. ευρώ εφόσον η κυβέρνηση πετύχει τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου. Για το 2011 το πρωτόγεννες έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 1,8 δις. ευρώ , κάτω από το 1% του ΑΕΠ και συγκεκριμένα στο 0,8% του ΑΕΠ για το 2011.


Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την περικοπή ενός ολόκληρου μισθού από αιρετούς και μετακλητούς λειτουργούς του δημοσίου (από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων), την επιτάχυνση της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2011 (ως τις 31/10) και την «επιστράτευση» του εφοπλιστικού κόσμου, ώστε να συνδράμει στην εθνική δημοσιονομική προσπάθεια των υπόλοιπων Ελλήνων.


Ψήφιση του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού νωρίτερα


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ψήφιση του επόμενου κρατικού προϋπολογισμού, νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Το προσχέδιο θα έρθει στην Βουλή στις 3 Οκτωβρίου και στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφισθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.


Αιχμές κατά της Γερμανίας


Αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν έχουν σχέση με την αναχώρηση της τρόικας στις 2 Σεπτεμβρίου, εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, αλλά εντάσσονται στη στάση ορισμένων σημαντικών κρατών της ευρωζώνης, όπως κακά εκλογικά αποτελέσματα ή προβλήματα σε κυβερνήσεις συνασπισμού, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Γερμανίας.


Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην οργανωμένη σπέκουλα κατά του ευρώ με τη φημολογία περί αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι στην περιρρέουσα αυτή ατμόσφαιρα, χρειάζεται η Ελλάδα να δώσει μια απάντηση. "Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τη χώρα μας να γίνει το πρόσχημα για εξελίξεις που είναι εις βάρος μας", τόνισε, σημειώνοντας την ανάγκη να ανασχεθεί η ύφεση που σημαίνει, όπως είπε, ανεργία, αποεπένδυση και ανασφάλεια.


Παράλληλα τόνισε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους εκπροσώπους της τρόικα και με τον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε. Όλι Ρεν, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επαφή το πρωί.


Ύφεση στο 5,3% και τρύπα στα έσοδα 2,2 δισ. ευρώ


Όσον αφορά την ύφεση τόνισε ότι αυτή διαμορφώθηκε πάνω και από τις προβλέψεις της τρόικα τον Μάιο και προσεγγίζει το 5,3%! Σχετικά με τα έσοδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει αδυναμία είσπραξης και ότι η τρύπα ανέρχεται στα 2,2 δισ. ευρώ.


Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι δύο κολασμένοι μήνες ανέφερε ο υπουργός , καθώς τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης πρέπει να εγκρίνουν τις διευρυμένες αρμοδιότητες του EFSF, απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουμε το δάνειο και να προχωρήσει το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI).


Ενημέρωση του προέδρου της ΝΔ


Πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για τις αποφάσεις του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε εξαίρετο το κλίμα της συζήτησης. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news