facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Την ώρα που ο νέος νόμος της κ.Διαμαντοπούλου επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο τελείως διαφορετικό από αυτό που ο προοδευτικός νόμος 1268/1982 διαμόρφωσε, θέτοντας στο επίκεντρο των αλλαγών αυτών κεκτημένα ετών, όπως η συνδιοίκηση, αλλά και τον ιστορικό θεσμό του Ασύλου,
την ώρα που όλες οι προοδευτικές δυνάμεις έντος και εκτός του Πανεπιστημίου συσπειρώνονται προκειμένου να εναντιωθούν σε αυτόν τον νόμο και να επιτύχουν την απόσυρσή του, στην Νομική Σχολή Αθηνών διαδραματίζονται επονείδιστες καταστάσεις.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής Αθήνας, ο σύλλογος που παραδοσιακά πρωτοστατεί και δίνει το έναυσμα και τον παλμό των κινητοποιήσεων, με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 31/08/2011 κήρυξε τη σχολή υπό κατάληψη. Η ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ παραμένοντας πιστή στις αξίες και στις αρχές της και αφουγκραζόμενη την ανάγκη των φοιτητών για να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους, καταδίκασε το νέο νόμο-πλαίσιο και ζήτησε την άμεση απόσυρσή του. Εμπόδιο στην όλη προσπάθεια στέκεται για μια ακόμη φορά μία μικρή μειοψηφική ομάδα της ΠΑΣΠ Νομικής υπό την καθοδήγηση του μέλους της Μιχάλη Κορδαλή και τις ευλογίες του Γραμματέα της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Μιχάλη Νικηφόρου. Η ομάδα αυτή κωφεύει στα αιτήματα των φοιτητών που βλέπουν τις σπουδές τους να υποβαθμίζονται και προτάσσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις. Μετά την παράνομη και πραξικοπηματική κάλπη και τις βιαιοπραγίες μελών της Ομάδας της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ σε βάρος της πλειοψηφίας των μελών της ΠΑΣΠ Νομικής (στέλνοντας συντρόφους μας στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" ) στις 24/07/2011 στο χώρο της Νομικής Σχολής, οι γνωστοί σε όλους μας νταβατζήδες, θεωρώντας τη Νομική «μαγαζάκι» τους, επέστρεψαν. Στην πρώτη Γενική Συνέλευση του Σ.Φ.Ν τα μέλη της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ εισήλθαν στο αμφιθέατρο 1 της Νομικής και προσπάθησαν να απομακρύνουν απ το βήμα την νόμιμα εκλεγμένη Γραμματέα, Άννα Παπαδοπούλου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ΠΑΣΠ Νομικής ,στην πλειοψηφία τους γυναικών, που βρέθηκαν ακόμα και να σύρωνται στο πάτωμα με σκοπό να βγουν απ’ την αίθουσα!!! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η μη τοποθέτηση της οργάνωσής μας ενωπίον του φοιτητικού συλλόγου επί ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος για το Πανεπιστήμιο! Δυστυχώς όμως τα φαινόμενα αυτά επαναλήφθησαν σε εντονότερο βαθμό στην δεύτερη ΓΣ του Συλλόγου την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Οι τραμπουκισμοί και τα άνευ προηγουμένου έκτρωπα ξεκίνησαν από νωρίς ,όταν τα μέλη της ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο της Σχολής προκειμένου να παρευρεθούν και να εκπροσωπήσουν την οργάνωση στην προγραμματισμένη Συνέλευση. Ο Μιχάλης Κορδαλής, ο διορισμένος από τον ομαδάρχη της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, Μιχάλη Νικηφόρο, μαζί με τους γνωστούς περιφερόμενους τραμπούκους της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕεμπόδισε με άγρια χτυπήματα, καθώς και με την ρίψη αυγών(!!!), την Γραμματέα της οργάνωσής μας και τα μέλη που ήταν μαζί της να μπουν στο χώρο της Σχολής. Οι ξυλοδαρμοί και οι λεκτικές προσβολές συνεχίστηκαν τόσο στο προαύλιο όσο και στο αμφιθέατρο διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης με αποτέλεσμα αυτή η μειοψηφική μερίδα με την βοήθεια των τραμπούκων και νταβατζήδων της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ να εμποδίσουν ακόμα μια φορά την τοποθέτηση της ΠΑΣΠ Νομικής και την γνήσια έκφρασή της και να αποκλείσουν τα μέλη της οργάνωσης μας να συμμετέχουν σε μια τόσης μεγάλης σπουδαιότητας Γενική Συνέλευση.


Εμείς, ως πλειοψηφία της ΠΑΣΠ Νομικής, καλούμε τους υποκινητές αυτής της στάσης να σταματήσουν τις κινήσεις αυτές που γελοιοποιούν μια ιστορική παράταξη όπως είναι η ΠΑΣΠ Νομικής και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της την υπόσταση. Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν προσβάλλουν μόνο τα μέλη της ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ, στα οποία προσπαθούν να επιβάλλουν έναν πραξικοπηματικό Γραμματέα και συντονιστικό όργανο, αλλά ακόμα χειρότερα προσβάλλουν το ίδιο το Άσυλο. Είναι ΑΥΤΟΙ που δίνουν λαβές στο Υπουργείο Παιδείας να μιλούν για το Άσυλο ως απαρχαιωμένο θεσμό, ο οποίος χρήζει κατάργησης! Είναι ΑΥΤΟΙ που ενθαρρύνουν τις συντηρητικές δυνάμεις να υποστηρίζουν την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων,καθώς με τις μεθόδους τους προσβάλλουν την ελεύθερη πολιτικοποίηση των φοιτητών. Είναι ΑΥΤΟΙ που, περιφέροντας από σχολή σε σχολή τραμπούκους και θέλοντας με την βία να επιβάλλουν τη βούληση της ομάδας της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ και του ομαδάρχη Μιχάλη Νικηφόρου, βάζουν πρώτα τα προσωπικά τους συμφέροντα και τις πολιτικές τους φιλοδοξίες, σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! Είναι ΑΥΤΟΙ που ευθύνονται για τον μαρασμό μιας ιστορικής οργάνωσης και την απαξίωσή της έναντι των Φοιτητών της Νομικής Σχολής ,οι οποίοι είναι και οι αδιάψευστοι μάρτυρες όλων αυτών των γεγονότων. Τους καλούμε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να θέσουν τέλος στα συμφέροντα τους και επιτέλους να αγωνιστούν όχι κατά των συντρόφων τους, αλλά για τα δικαιώματα όλων των φοιτητών.


Ως προοδευτική δύναμη θα συνεχίσουμε να παλεύουμε κατα του νέου νόμου υπερασπιζόμενοι τις Αρχές και τις Αξίες που όλα αυτά τα χρόνια συνδιαμορφώσαμε και χαρακτηρίζουν την οργάνωσή μας. Ταυτόχρονα όμως θα σταθούμε ενάντια σε όλους αυτούς που βλάπτουν με τον εγωκεντρισμό τους και θέτουν σε κίνδυνο την παράταξή μας, σε όλους αυτούς που ντροπιάζουν το Άσυλο , δίνοντας άλλοθι στην κ.Διαμαντοπούλου!

ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news