facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της ΝΔ ο πρωθυπουργός έφερε τελικά τη συναίνεση για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ κάνοντάς το δεκτό επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ , τον ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία.Ο κ. Σαμαράς έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ψηφίσει το νομοσχέδιο: να υπάρξει κατάργηση του ασύλου και ο πρύτανης να εκλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα, μετά από σχετικές προτάσεις του Συμβουλίου

Οι αντιρρήσεις της ΝΔ κάμφθηκαν, όταν η υπουργός Παιδείας αποδέχθηκε τις δύο από τις τρεις τροπολογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και για την εκλογή των πρυτάνεων από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όχι όμως από τους φοιτητές.

Είναι η πρώτη φορά που τα δύο μεγάλα κόμματα ψηφίζουν νομοσχέδιο κομβικής σημασίας, όπως αυτό για την Παιδεία. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά, αλλά και αλλαγή της στάσης της ΝΔ.

Αυτή την αλλαγή στάσης χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, λέγοντας: «καλωσορίζουμε τη ΝΔ στο "ναι", αν και σας πήρε καιρό να καταλάβετε».»Ο ΛΑΟΣ λειτούργησε ως απρόσκοπτος παγιδευτής της ΝΔ αλλά υποχρεώθηκε σε κωλοτούμπα, αποσύροντας το αίτημα περί ονομαστικής ψηφοφορίας, γιατί δεν βγήκε η κρυφή ευχή του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο η ΝΔ», απάντησε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, κ.Τασούλας.

Φοιτητική στέγη και φθηνή ενοικίαση χωρίς μεσιτική προμήθεια Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news