facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της εγκληματικής οργάνωσης – Βαρύ το κατηγορητήριο

Δύο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων διέπρατταν κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων, εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Έγραφαν ναρκωτικά και άλλες ψυχοτρόπες ουσίες ή φάρμακα που ήταν σε έλλειψη, ενώ η συνολική ζημιά για τον Οργανισμό ξεπερνά τα 3,5 εκατ ευρώ. Οι συλληφθέντες είναι 16, ανάμεσά τους τους γιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων.

Το ξεδόντιασμα του κυκλώματος άρχισε έπειτα από καταγγελίες ασθενών που διαπίστωσαν να συμβαίνουν περίεργες  συνταγογραφήσεις με τα ΑΜΚΑ τους. Ενημερώθηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΟΠΥΥ, έγινε έρευνα και ο οργανισμός στη συνέχεια διαβίβασε πέρσι τον Οκτώβριο τα στοιχεία στην Οικονομική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έβαλαν στο στόχαστρό τους τους υπόπτους και κατέγραψαν αποκαλυπτικές συνομιλίες τους.

Σε μία συνομιλία μεταξύ φαρμακοποιών και μίας υπαλλήλου τους -όλοι εμπλεκόμενοι στην απάτη – ακούγονται να μιλάνε για φάρμακα τα οποία θα πρέπει να απομακρυνθούν από την επιχείρηση.

Ο διάλογος

Φαρμακοποιοί: Ρώτα αν θες.

Υπάλληλος: Ρωτήστε κύρια Μ. τον κύριο Σ., μας άφησε τα κουτιά P…. Τα πετάω μακριά από το φαρμακείο;

Φαρμακοποιοί: Ε πάρε τα κουπόνια.

Υπάλληλος: Εκτός από τα κουπόνια. Τα κουπόνια θα τα βγάλω.

Φαρμακοποιοί: 
Τα κουπονάκια κράτα τα. Ε, και τα μεγάλα και τα μικρά, βάλ’ τα σε μαύρη σακούλα να μη φαίνεται τίποτα.

Υπάλληλος: Ωραία.

Φαρμακοποιοί: Βάλ’ τα σε μια μαύρη σακούλα.

Υπάλληλος: Ναι; Και τα πετάω μακριά από το φαρμακείο ή εδώ πέρα σε μας κοντινά;

Φαρμακοποιοί: Όχι. Μακριά εννοείται. Όσο πιο μακριά γίνεται.

Υπάλληλος:
 Τα παίρνω στο σπίτι μου, ντάξει

Φαρμακοποιοί: Ναι. Πάρ’ τα και πέτα τα αλλά σε μαύρη σακούλα, να μη φαίνεται τι είναι μέσα.

Σε άλλο διάλογο μεταξύ ενός εμπλεκόμενου φαρμακοποιού και μίας υπαλλήλου γίνεται λόγος για ένα φάρμακο το οποίο προμηθεύονταν από το φαρμακείο του τοξικοεξαρτημένα άτομα χωρίς συνταγή.

Ενώ σε μια άλλη συνομιλία ακούγεται ένας από τους εμπλεκόμενους ιατρούς να μιλά με έναν συνεργάτη του για την εύρεση σκευάσματος το οποίο βρίσκεται σε έλλειψη.
 
Εκτός της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών, εξακριβώθηκε και η παράνομη δραστηριότητα ιδιοκτήτριας φαρμακαποθήκης, η οποία έθετε σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, που θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία.

Μέρος των σκευασμάτων αυτών τα προμηθευόταν από φαρμακείο των εγκληματικών οργανώσεων.

Το κατηγορητήριο

Βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες για την υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. 

Τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος με τα οποία βαρύνονται είναι:

  1. Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
  2. Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  3. Απάτη κατά ΝΠΔΔ άνω 120.000 ευρώ 
  4. Ψευδής βεβαίωση κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ 
  5. Πλαστογραφία κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000
  6. Διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό
  7. Παράβαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000
  8. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 120.000 στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα πλημμελήματα που αφορούν:

  1. Κυκλοφορία επιβλαβών φαρμάκων
  2. Βία κατά υπαλλήλου

Οι συλληφθέντες έχουν ζητήσει ήδη προθεσμία από τον ανακριτή για να προετοιμάσουν την απολογία τους και κρατούνται.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της εγκληματικής οργάνωσης – Βαρύ το κατηγορητήριο"

Γερμανία: Έλληνας σκότωσε τη σύζυγό του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει!

Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στο Κούνζεσλαου της Γερμανίας, στη Στουτγάρδη, όταν ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής (Τ.Β.), ηλικίας 61 ετών, σκότωσε την 50χρονη επίσης Ελληνίδα σύζυγό του και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών (Λ.Α.) και ύστερα, προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Το ζευγάρι είχε καταγωγή από τη Νικησιανή Καβάλας, με την τοπική κοινωνία να βρίσκεται σε σοκ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (13/09), οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν σε συγκρότημα διαμερισμάτων. Όταν βρήκαν τον άντρα αιμόφυρτο και λόγω της φύσης των τραυμάτων, κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, βρήκαν τον τραυματισμένο άνδρα και στη συνέχεια, τη νεκρή γυναίκα του.

Η εισαγγελία ερευνά την υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο, το κατηγορητήριο αναμένεται να αναβαθμισθεί. Ήδη, έχει διαταχθεί νεκροψία ώστε να διευκρινισθούν οι συνθήκες θανάτου της γυναίκας, ενώ, οι έρευνες συνεχίζονται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Έλληνας σκότωσε τη σύζυγό του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει!"

ΔΟΕ: 18.000 κενά σε εκπαιδευτικούς – «Λουκέτο» σε πάνω από 1.000 τμήματα λόγω συγχωνεύσεων

Τεράστια παραμένουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρά τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών, όπως καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης, ανέφερε ότι τα κενά στα σχολεία υπολογίζονται σε περίπου 18.000, με τα 10.000 περίπου εξ' αυτών να είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαιδευση, δηλαδή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαρίνης, αυτός ο αριθμός αφορά όλες τις ειδικότητες, καθώς επίσης και την παράλληλη στήριξη. Ενδεικτικά, στη Γ' Αθήνας, τα κενά είναι περίπου 700, στον νομό Αχαΐας 224, στον νόμο Κορινθίας 169 και στην Εύβοια 152. Επιπλέον, είπε ότι περίπου το 50% των ολοήμερων δεν λειτουργούν.

«Ακούμε μεγάλα λόγια, που προσπαθούν να κρύψουν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύονται στην εκπαίδευση και είναι εκρηκτικά», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Πέραν των προβλημάτων στελέχωσης των σχολείων, ο κ. Μαρίνης επεσήμανε το ζήτημα της συγχώνευσης τμημάτων πανελλαδικά, με περισσότερα από 1.000 τμήματα να έχουν κλείσει, και, όπως είπε, «σε αρκετές περιπτώσεις αυτό συνεπάγεται και αλλαγή σχολείου».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι ακατάλληλοι χώροι διδασκαλίας και τα κοντέινερ στα οποία κάνουν μάθημα οι μαθητές και εκτίμησε ότι τα 250 εκατομμύρια ευρώ που εχουν εξαγγελθεί για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών «δεν θα είναι επί της ουσίας».

Όλα αυτά, μαζί με τις διεκδικήσεις του κλάδου, αναμένεται να συζητηθούν στην εφ' όλης της ύλης συνάντηση που θα έχει το ΔΣ της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις 18 Σεπτεμβρίου 2024.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " ΔΟΕ: 18.000 κενά σε εκπαιδευτικούς – «Λουκέτο» σε πάνω από 1.000 τμήματα λόγω συγχωνεύσεων "

Τουρισμός: Τα τέλη για βραχυχρόνιες μισθώσεις – Στα 20 ευρώ το τέλος κρουαζιέρας για Μύκονο και Σαντορίνη

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, συμμετείχε στη διυπουργική συνέντευξη για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και τον τουρισμό κι αφού επεσήμανε ότι εφέτος οι προβλέψεις για τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού αναμένεται να φτάσουν τα 22 δισ. ευρώ, διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, ότι για το τέλος της Ανθεκτικότητας, η αύξηση αφορά στο διάστημα από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο, αναλογικά για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Για τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο το τέλος παραμένει σταθερό με εξαίρεση την βραχυχρόνια  μίσθωση που θα αυξηθεί στα 2 ευρώ. Η αύξηση του διαμορφώνεται συνολικά απο 0,5 ευρώ εως 5 ευρώ.

Στις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα ισχύσουν τα εξής:

Ειδικότερα για τα ακίνητα μικρότερου μεγέθους, το ύψος του τέλους αυξάνεται και για τη χαμηλή περίοδο, από 0,5 σε 2 ευρώ ανά ημερήσια χρήση, ενώ σε 8 ευρώ ανα ημερήσια χρήση αυξάνεται κατά τους μήνες από Απρίλιο έως και Οκτώβριο.

Επιπλέον λαμβάνεται ένα ακόμα μέτρο: Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο 1ο, 2ο και 3ο δημοτικό διαμέρισμα, δεν θα επιτρέπεται νέα βραχυχρόνια μίσθωση για ένα έτος, με δυνατότητα παράτασης του μέτρου αυτού.

Τέλος το υπουργείο Τουρισμού επεξεργάζεται ένα σχέδιο πλαισίου που αφορά στη θέσπιση λειτουργικών προδιαγραφών και αντίστοιχων προδιαγραφών ασφαλείας. Κριτήριο είναι η διασφάλιση της ποιότητας της φιλοξενίας, και τελικά της ποιότητας της τουριστικής προσφοράς στη χώρα μας, επεσήμανε.

Το χρονικό διάστημα ισχύος του μειωμένου τέλους επεκτείνεται κατά ένα μήνα, και περιλαμβάνει πλέον και τον Μάρτιο. Δηλαδή το μειωμένο τέλος, εφαρμόζεται για πέντε (5) μήνες αντί τεσσάρων που ισχύει μέχρι σήμερα.

Το τέλος ανθεκτικότητας που  επιβάλλεται σήμερα ανά ημερήσια χρήση και ανά δωμάτιο ή διαμέρισμα, κατά τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο, έχει ως εξής:
Για κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:
-1-2 αστέρων, ενάμιση (1,50) ευρώ,
-3 αστέρων, τρία (3,00) ευρώ,
-4 αστέρων, εφτά (7,00) ευρώ,
-5 αστέρων, δέκα (10,00) ευρώ,
-σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα ενάμιση (1,50) ευρώ,
-σε ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ενάμιση (1,50) ευρώ.
-σε αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες) δέκα (10) ευρώ.

Το τέλος για την Κρουαζιέρα θα κυμαίνεται από 1 έως 20 ευρώ

Στην Μύκονο και την Σαντορίνη το τέλος θα είναι 20 ευρώ ανά επιβάτη από την 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Το τέλος θα είναι μειωμένο κατά 40%, δηλαδή 12 και 3 ευρώ αντίστοιχα, τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο και κατά 80% για τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο, δηλαδή 4 ευρώ και 1 ευρώ αντίστοιχα.

Όπως είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, το τέλος κρουαζιέρας θα είναι αυξημένο για προορισμούς που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, ιδίως κατά τους μήνες αιχμής, δηλαδή για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, και χαμηλότερο στα υπόλοιπα λιμάνια, με κλιμάκωση ανά χρονική περίοδο.

Αυτό, ορίζεται σε 20 ευρώ ανα επιβάτη κρουζιέρας που θα αποβιβάζεται στην Μύκονο και την Σαντορίνη. Την ίδια στιγμή για τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας ορίζεται στα 5 ευρώ. για την περίοδο 1 ιουνίου εως 30 Σεπτεμβρίου, 40% μειωμένο τους μήνες Απρίλιο εως Μάιο και 80% μειωμένο από τον μήνα Νοέμβριο και Μάρτιο.

Συνολικά το ετήσιο όφελος εκτιμάται σε 50 εκατ. ευρώ.

Μέρος του εσόδου αυτού, θα εγγράφεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την βελτίωση των τουριστικών υποδομών για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Επιπλέον βεβαίως το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία – επεξεργάζεται ένα σχέδιο ρυθμίσεων και δράσεων για τη συνολική διαχείριση της κρουαζιέρας στην χώρα μας.

Συνοπτικά, το εν λόγω μέτρο, όπως είπε η Ολγα Κεφαλογιάννη στοχεύει στα εξής:

– Στην ανάπτυξη του homeporting

– Την ανάπτυξη υποδομών στους λιμένες για την ορθή διαχείριση τόσο του berth allocation, όσο και για τον έλεγχο των ροών στην ξηρά.

– Σε κίνητρα για την προσέλκυση μικρότερων πλοίων, με επιβάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου- Καθώς επίσης και μία ολοκληρωμένη μελέτη για τη αξιολόγηση της συμβολής της κρουαζιέρας στην οικονομία και του αποτυπώματος για τις τοπικές κοινωνίες.

Δέκα μέρες παράταση της διαβούλευσης για το χωροταξικό του τουρισμού

Με φόντο τις προκλήσεις της βιωσιμότητας των τουριστικών περιοχών το αρμόδιο υπουργείο θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα την κατάρτιση ενός χωροταξικού που θα είναι σύμφωνο με τις αρχές του μέτρου και της ισορροπίας, πυρνήνα της στρατηγικής που διέπει κάθε δράση του υπουργείου.

Κατά συνέπεια όποια βελτίωση που θα προτείνουν τα εμπλεκόμενα μέρη θα ληφθεί σοβαρά προς την τελική του διαμόρφωση, από τα αρμόδια υπουργεία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρισμός: Τα τέλη για βραχυχρόνιες μισθώσεις – Στα 20 ευρώ το τέλος κρουαζιέρας για Μύκονο και Σαντορίνη"

ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται και για το 2024 οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας

Για τέταρτη συνεχή χρονιά (2021-2024) απαλλάσσονται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ευρίσκονται στα διοικητικά όρια των πυρόπληκτων δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Ειδικότερα, στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου “Ψηφιακό Τέλος και άλλες διατάξεις”, που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής προστέθηκε νομοτεχνική βελτίωση ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία: “Η απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων του τελευταίου εδαφίου της παρ. 7Β του άρθρου 3 του ν.4223/2013 επεκτείνεται και για το έτος 2024”.

«Πρόκειται για μια νέα, γενναία, οριζόντια παρέμβαση οικονομικής στήριξης προς τη περιοχή, και δη προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με την οποία η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους για τη Βόρεια Εύβοια», ανέφερε ο εισηγητής της πλειοψηφίας του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, βουλευτής Εύβοιας, Θανάσης Ζεμπίλης, μιλώντας για τη ρύθμιση στην δευτερολογία του στη Βουλή.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται και για το 2024 οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας"

Εγκληματικές οργανώσεις διέπρατταν απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσαν τα μέλη (βίντεο)

Οι Αρχές εξάρθρωσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, που διέπρατταν κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, με ψευδείς συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Συνελήφθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων, ιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων καθώς και ιατρικός επισκέπτης.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 9.000 φαρμακευτικά σκευάσματα καθώς και 451.140 ευρώ, με τη συνολική ζημιά του Οργανισμού, να ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ.

Ορισμένα από τα φάρμακα που ψευδώς συνταγογραφούσαν, βρίσκονται σε έλλειψη

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 4 γιατροί Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αττική και Βοιωτία, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι 8 φαρμακείων στην Αττική, 1 ιατρικό επισκέπτη εταιρείας παραγωγής φαρμάκων και 1 άτομο που είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Πώς δρούσαν

Η παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ όπως προέκυψε, διέθεταν παρόμοιο σκοπό, τρόπο δράσης καθώς και κοινά κατά περίπτωση μέλη που δραστηριοποιούνταν παράλληλα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προέβαιναν αρχικά μέσω των ιατρών- μελών τους στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων σε Α.Μ.Κ.Α. -κυρίως αλλοδαπών- ατόμων.

Τα άτομα αυτά, είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα, είτε βρίσκονταν έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διαπιστώσουν τη ψευδή συνταγογράφηση. Μάλιστα, τα μέλη για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιούσαν και Α.Μ.Κ.Α. ανασφάλιστων ατόμων, καθώς η συμμετοχή τους στη δαπάνη του ΕΟΠΥΥ ήταν μηδενική.

Στη συνέχεια, μέσω των εταιρειών/ φαρμακείων των μελών τους, προέβαιναν σε εικονικές εκτελέσεις των συνταγογραφήσεων, υπογράφοντας παραστατικά εκτέλεσης αντί των ασφαλισμένων, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους. Η περαιτέρω διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν μέσω των φαρμακείων καθώς και των ιατρών σε πελάτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ακολούθως, τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους, είτε αναμιγνύονταν με νόμιμα εισοδήματα μέσω της έκδοσης εικονικών αποδείξεων λιανικής πώλησης, είτε φυλάσσονταν σε θυρίδες τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των φαρμάκων που ψευδώς συνταγογραφούσαν, περιλαμβάνονται ναρκωτικά καθώς και άλλες ψυχότροπες ουσίες, ενώ ορισμένα από τα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη, τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχει διαπιστωθεί η παράνομη χρήση 3.516 Α.Μ.Κ.Α. βάσει των οποίων εκδόθηκαν ψευδώς 90.186 συνταγές, με τη ζημία του ΕΟΠΥΥ, να ξεπερνά τα 3.500.284,98 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε και η παράνομη δραστηριότητα ιδιοκτήτριας φαρμακαποθήκης, η οποία έθετε σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία, ενώ μέρος των σκευασμάτων αυτών τα προμηθευόταν από φαρμακείο των εγκληματικών οργανώσεων.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση-, συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, λήψη γνώσης των δεδομένων αυτών και χρησιμοποίηση αυτών, με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και εμπορία επιβλαβών φαρμάκων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, ιατρεία, φαρμακεία, Δημόσιες Δομές Υγείας και τραπεζικές θυρίδες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πάνω από 9.000 συσκευασίες παρανόμως συνταγογραφηθέντων φαρμακευτικών σκευασμάτων, μεταξύ των οποίων και σκευάσματα που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες,
  • 451.140 ευρώ, 10.000 δολάρια Η.Π.Α., 8.000 δολάρια Αυστραλίας,
  • 2 ράβδοι χρυσού συνολικού βάρους 1 κιλού, 109 χρυσές λίρες,
  • πλήθος εγγράφων (χειρόγραφες σημειώσεις με πληρωμές ιατρών, σφραγίδες ιατρών, συνταγές/γνωματεύσεις κλπ),
  • κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και άλλα ψηφιακά πειστήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκληματικές οργανώσεις διέπρατταν απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσαν τα μέλη (βίντεο)"

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ψευδής είδηση για χρήση υδροκυανίου σε στύλους της ΔΕΗ στη Νίκαια

Με αφορμή την αναδημοσίευση ενός παλαιού δημοσιεύματος που αναφέρεται σε περιστατικό χρήσης υδροκυανίου στους στύλους της ΔΕΗ στη Νίκαια για την εξόντωση αδέσποτων ζώων, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης επικοινώνησε ήδη με τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κ. Θεόδωρο Σακελλαρόπουλο και διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έγινε στις 4,5 και 6 Ιουνίου 2023. Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια και καταγγέλλει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων από συγκεκριμένες ιστοσελίδες επιφυλασσόμενος κάθε νόμιμου δικαιώματός του.

Δήλωση Δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνου Μαραγκάκη:

«Οι αναρτήσεις παλαιών δημοσιευμάτων με σημερινή ημερομηνία περί χρήσης υδροκυανίου σε στύλους της ΔΕΗ στη Νίκαια με στόχο την εξόντωση αδέσποτων ζώων είναι ανυπόστατες διότι πρόκειται για περιστατικό που είχε γίνει τον Ιούνιου 2023 και τόσο η Εισαγγελία Πειραιά όσο και ο Δήμος προχώρησαν σε λήψεις συγκεκριμένων μέτρων.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη και άκρως ανεύθυνη διασπορά ψευδών ειδήσεων που ως αποτέλεσμα προκαλεί φόβο, σύγχυση, ανησυχία στους πολίτες και κατοίκους της Νίκαιας.

Ως Δημοτική Αρχή καταγγέλλουμε τέτοιου είδους επικοινωνιακές τακτικές και καλούμε τους πολίτες να μην εμπιστεύονται και να μην αναπαράγουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αλλά να ενημερώνονται από έγκυρες πηγές».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψευδής είδηση για χρήση υδροκυανίου σε στύλους της ΔΕΗ στη Νίκαια"

Καιρός: Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά – Βουτιά θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

«Άρωμα» φθινοπώρου θα έχει η νέα εβδομάδα. Ο καιρός «άφησε» πίσω του το καλοκαίρι και «προσαρμόζεται» επιτέλους στην εποχή. Η πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα (16.09.2024) έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Το σκηνικό του φθινοπώρου επιβεβαιώνει η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της εβδομάδας που άρχισε. 

Έτσι, λοιπόν, για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου τοπικές βροχές αναμένονται στα Επτάνησα, την Κρήτη και τα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στη συνέχεια στην Κρήτη ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ηπειρωτικά ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, πρόσκαιρα στον Κορινθιακό και τα νοτιότερα τμήματα έως 6 μποφόρ. Στην Εύβοια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Καστελόριζο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα οπότε στα γύρω ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τρίτης 17.09.2024

Αρχικά στο Ιόνιο, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τετάρτης 18.09.2024

Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Πέμπτης 19.09.2024

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός της Παρασκευής 20.09.2024

Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γιώργος Τσατραφύλλιας: «Φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα!»

Αλλά και ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, από την πλευρά του σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι μπαίνοντας σιγά σιγά στο φθινόπωρο, πέραν της πτώσης της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες «που θα μας αναγκάσει να επιστρατεύσουμε ζακετούλα», θα έχουμε και μπόλικες βροχές, κυρίως από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή.

«Φθινόπωρο από τα παλιά με ζακέτα και ομπρέλα!

Επιτέλους ένα ευχάριστο νέο! 

Μετά από πολλούς μήνες θερμοκρασιακής ανωμαλίας ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή, δίχνοντας το μεγαλείο της φύσης να έχει την τάση να αυτορυθμίζεται, σε ένα περιβάλλον που οι κλιματικές αποκλίσεις είναι όλο και συχνότερες .
Έτσι λοιπόν την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχει και βροχές και ψύχρα!

Συγκεκριμένα Θα εξαφανιστούν τα 30άρια με τη θερμοκρασία να βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ενώ οι βροχές θα είναι μπόλικες από την Τρίτη (17/9/24) και μετά ,αφού διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την κεντρική Μεσόγειο θα μας επηρεάσουν.

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά , ωστόσο τα επόμενα 24ωρα θα δούμε αν οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και χρήζουν ιδιαίτερης περιοχής σε κάποιες περιοχές.

Υ.Γ : Να τονίσω ότι στις περιοχές που δεν εχει γίνει σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση (καθαρισμοί ρεμάτων, φρεάτια, μέτρα αντιστήριξης κ.α) θα είναι οι περισσότερο πιθανές για τυχόν προβλήματα – και όχι εξαιτίας της κλιματικής κρίσης».


newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά – Βουτιά θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα"

Πέθανε ο Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 85 ετών σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη.

Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε μέσα από ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα’σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας’Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..» γράφει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών"

Καιρός – Χαλκιδική: Ξαφνικός ανεμοστρόβιλος σε beach bar σήκωσε ομπρέλες στον αέρα

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο beach bar “Λευκή Άμμος” στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όταν ένας ξαφνικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε την παραλία. Οι βαθιά τοποθετημένες ομπρέλες παραλίας εκσφενδονίστηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ενώ προσωπικά αντικείμενα των λουόμενων παρασύρθηκαν από τον αέρα.

Ο κόσμος πανικοβλήθηκε, τα μωρά ξέσπασαν σε κλάματα και η ατμόσφαιρα γέμισε από ιπτάμενα αντικείμενα. Ευτυχώς, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού της “Λευκής Άμμου”, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Οι εργαζόμενοι, αγνοώντας τον κίνδυνο, έσπευσαν να βοηθήσουν τους λουόμενους και να τους οδηγήσουν σε ασφαλές καταφύγιο.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του Πέτρου Νάζου, που κατέγραψε τη στιγμή του ανεμοστρόβιλου.

mykonoslive

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Χαλκιδική: Ξαφνικός ανεμοστρόβιλος σε beach bar σήκωσε ομπρέλες στον αέρα"

Θεσσαλονίκη: «Μαϊμού» αστυνομικοί εισέβαλαν σε διαμέρισμα, λήστεψαν και ξυλοκόπησαν άγρια τρεις νεαρούς

Eφιαλτικές στιγμές, στα χέρια πέντε αδίστακτων κουκουλοφόρων ληστών, έζησαν τα ξημερώματα, τρείς νεαροί στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Δύο από τους κακοποιούς φορούσαν μπουφάν με διακριτικά της αστυνομίας.

Οι ληστές, με βαριοπούλα, έσπασαν το τζάμι της μπαλκονόπορτας του ισογείου, μπήκαν στο εσωτερικό, ανέβηκαν στον 1ο όροφο που βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης με δύο νεαρούς, τους ακινητοποίησαν  και τους έδεσαν με πλαστικά δεματικά καλώδια (ταιρ-απ).

Τα θύματα τους απάντησαν πως δεν υπάρχουν χρήματα, κάτι που εξόργισε τους πέντε δράστες οι οποίοι συνέχισαν να τους χτυπάνε πιο έντονα,  και κατά κύριο λόγο τον 31χρονο ιδιοκτήτη προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες.

Άρχισαν να τους χτυπούν με μπουνιές, κλωτσιές, την βαριοπούλα αλλά και καρέκλες, ζητώντας τους να τους αποκαλύψουν που είχαν κρυμμένα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα προκαλούσαν φθορές στο εσωτερικό της οικίας.

Οι δράστες αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, τα πορτοφόλια τους, τα χρήματά τους,  αλλά και το καταγραφικό από τις κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις τους.

Στη συνέχεια τα μέλη της συμμορίας, προσπάθησαν να μεταφέρουν στο υπόγειο τον ιδιοκτήτη, εκτιμώντας πως εκεί έχει κάποιο χρηματοκιβώτιο, αλλά αυτός κατάφερε να πηδήξει από ένα παράθυρο και να χαθεί στο σκοτάδι.

Οι ληστές φοβήθηκαν και εγκατέλειψαν την οικία, αφήνοντας πίσω τους δεμένα τα δύο θύματα.

Στις έξι τα ξημερώματα ενημερώθηκε η αστυνομία για την ληστεία. Ο ιδιοκτήτης της οικίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και παραμένει για νοσηλεία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Μαϊμού» αστυνομικοί εισέβαλαν σε διαμέρισμα, λήστεψαν και ξυλοκόπησαν άγρια τρεις νεαρούς"

Στο Νοσοκομείο του Βόλου 13χρονη από επίθεση σκύλου-Το έσκασε από αυλή στη Νέα Ιωνία

Στο Νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε μετά από επίθεση σκύλου, μια 13χρονη που χθες το απόγευμα πήγε σε πάρτι συμμαθήτριάς της στη Νέα Ιωνία. 

Όλα τα παιδιά που μετείχαν στο πάρτι ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού και στο πεζοδρόμιο. 

Απέναντι από την κατοικία που γινόταν το πάρτι, φιλοξενούνται σε σπίτι έξι σκυλιά, με την γειτονιά να έχει μαζέψει υπογραφές εναντίον της ιδιοκτήτριας για κακοποίηση, καθώς τα ζώα δεν βγαίνουν ποτέ από το σπίτι για μια βόλτα, είναι άγρια και γαυγίζουν όλη την ημέρα, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες. 

Όσο τα παιδιά μιλούσαν και άκουγαν μουσική στο πεζοδρόμιο, ξαφνικά βλέπουν μια συμμαθήτριά τους να ουρλιάζει και να ζητάει βοήθεια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων στα gegonota.news

Σκύλος από το απέναντι σπίτι το έσκασε βγήκε στον δρόμο και της επιτέθηκε. 

Η 13χρονη έφερε τραύματα στα πόδια της και κλήθηκε ο πατέρας της, ενώ απειλήθηκε επεισόδιo με την ιδιοκτήτρια του σκύλου. Το παιδί μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Νοσοκομείο. 

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Νοσοκομείο του Βόλου 13χρονη από επίθεση σκύλου-Το έσκασε από αυλή στη Νέα Ιωνία"

Αταλάντη: Θρασύτατοι ρομά εκβιάζουν οδηγούς - Κίνδυνος δυστυχήματος

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στα ΣΕΑ Αταλάντης και την γύρω περιοχή με τους ρομά.

Ένας οδηγός σταμάτησε το πρωί της Κυριακής με την οικογένειά του στα ΣΕΑ Αταλάντης στο ρεύμα προς Αθήνα. Στα λίγα λεπτά που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα δυο νεαροί ρομά του "ξήλωσαν" τον ένα υαλοκαθαριστήρα και στη συνέχεια τον εκβίαζαν να αγοράσει από αυτούς άλλον με 80€ (!).

Ο οδηγός βρέθηκε σε τρομερά δύσκολη θέση γιατί όλα αυτά γινόταν μπροστά στα δυο μικρά παιδιά του (ηλικίας 4 και 6 ετών) και ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία του, ώστε να μην γίνει κάποια συμπλοκή με απρόβλεπτες συνέπειες και σίγουρα τραυματική για την ψυχολογία των μικρών παιδιών.

Τελικά μετά από διαπραγμάτευση τους έδωσε 25€ για να μπορέσει να αποχωρήσει από το σημείο χωρίς η κατάσταση να ξεφύγει, πάντα σκεπτόμενος την οικογένειά του.

«Έχω πολύ θυμό μέσα μου. Δεν ξέρω τι θα είχε γίνει εάν δεν είχα μαζί τα παιδιά μου. Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και μάλιστα μέσα σε ένα υποτίθεται "ασφαλές" περιβάλλον, που μπορεί να σταματήσει ένας ταξιδιώτης. Η ατιμωρησία τους έχει αποθρασύνει εντελώς. Ειλικρινά δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που συνέβη και αισθάνομαι βαθειά προσβεβλημένος και ταπεινωμένος ως πολίτης αυτής χώρας...», είπε στο LamiaReport ο οδηγός που είχε την πρωινή περιπέτεια στο ΣΕΑ Αταλάντης.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα ΣΕΑ Αταλάντης. Δυστυχώς τα κρούσματα είναι πολλά και λύση δεν δοθεί.

Αντίθετα οι ρομά έχουν κάνει και καταυλισμό εκεί κοντά, δίπλα ακριβώς από τον παράδρομο της εθνικής και μάλιστα όπως μας έχουν καταγγέλλει διερχόμενοι οδηγοί πετάγονται μέσα στο δρόμο και προσπαθούν να σταματήσουν αυτοκίνητα με το πρόσχημα να πουλήσουν υαλοκαθαριστήρες και άλλα αξεσουάρ, με μεγάλο κίνδυνο να τους παρασύρει κάποιο όχημα ή να προκληθεί τροχαίο, στην προσπάθεια κάποιου οδηγού να τους αποφύγει.

Επιβάλλεται να δοθεί μια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα γιατί μπορεί ο οδηγός σήμερα να αντέδρασε ψύχραιμα, ωστόσο κάποια στιγμή το κακό δεν θα αργήσει να γίνει.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Αταλάντη: Θρασύτατοι ρομά εκβιάζουν οδηγούς - Κίνδυνος δυστυχήματος "

Κάταγμα στο χέρι υπέστη ο 12χρονος από τη συμπλοκή με 14χρονο έξω από σχολείο στην Πάτρα – Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας

Για σοβαρό τραυματισμό και του 12χρονου κάνει λόγο η οικογένεια του παιδιού που εμπλέκεται σε συμπλοκή ανηλίκων έξω από σχολείο στην Πάτρα. Για την υπόθεση έχουν υποβληθεί εκατέρωθεν μηνύσεις και η πλευρά του 12χρονου, μέσω του δικηγόρου της, τονίζει ότι ο νεαρός υπέστη κάταγμα και μεταφέρθηκε και αυτός στο Κάραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Ο Μαρίνος Σκανδάμης, δικηγόρος της οικογένειας, τονίζει ότι: “Ο 12χρονος φέρει σοβαρό κάταγμα στο χέρι (μεταξύ άλλων τραυμάτων) από την εις βάρος του επίθεση, το οποίο έχει αποσιωπηθεί – άγνωστο γιατί – από το αστυνομικό δελτίο και την συνολική διακίνηση της είδησης στον τύπο.  Δεύτερον, ενώ οι γονείς του 14χρονου έσπευσαν να καταθέσουν μήνυση για τον αναφερόμενο τραυματισμό του τέκνου τους, άμεσα οι γονείς του 12χονου μόλις ειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία για την υποβολή εις βάρος τους μήνυσης προσήλθαν οικειοθελώς με το τραυματισμένο τέκνο τους (μόλις είχε βγει από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο) στο οικείο Α/Τ, υποβάλλοντας τον εαυτό τους αυτοβούλως στην αυτόφωρη διαδικασία. Τρίτον, όταν όμως αμέσως μετά την ίδια ημέρα οι γονείς του 12χρονου υπέβαλαν και αυτοί μήνυση για τον βαρύ τραυματισμό του τέκνου τους και την παραμέληση εποπτείας του 14χρονου, κατά περίεργο τρόπο η αυτόφωρη διαδικασία δεν εφαρμόστηκε κατά της οικογένειας του 14χρονου, αφήνοντας η Αστυνομία να παρέλθει όλη η επόμενη μέρα χωρίς να προσαγάγει τους γονείς του 14χρονου. Τέταρτον, οι υποθέσεις που αφορούν ανηλίκους θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται με τρόπο που θα προστατεύει συνολικά τα δικαιώματα του παιδιού και είναι αδιανόητο παιδί που βγαίνει με το γύψο στο χέρι από νοσοκομείο να καλείται στο Αστυνομικό τμήμα «για υπόθεσή του», όπως συνέβη ακριβώς με τον 12χρονο όταν εξήλθε από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.  Κατά τα λοιπά, η δικαιοσύνη την οποία η οικογένεια του 12χρονου εμπιστεύεται απολύτως, είναι η μόνη αρμόδια για να διαχειριστεί την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάταγμα στο χέρι υπέστη ο 12χρονος από τη συμπλοκή με 14χρονο έξω από σχολείο στην Πάτρα – Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας"

Καμένα Βούρλα: Σκύλος ναυαγοσώστης έσωσε λουόμενο από πνιγμό - ΒΙΝΤΕΟ

Η «Νάλα» είναι το μοναδικό σκυλί στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό.

Η Ελλάδα έχει το θλιβερό ρεκόρ της πρωτιάς σε πνιγμούς (340 το καλοκαίρι του 2023) και δεν έχει κανέναν σκύλο ναυαγοσώστη όταν σε άλλες χώρες με πολύ λιγότερους πνιγμούς έχουν εκατοντάδες εκπαιδευμένους σκύλους για να σώσουν ανθρώπους στις ακτές.

Ο μοναδικός εκπαιδευμένος σκύλος σε θαλάσσια διάσωση είναι η "Νάλα", ένας Γερμανικός Ποιμενικός που έχει εκπαιδευτεί σε ειδική σχολή στο εξωτερικό, γιατί ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Παπαγεωργίου είναι και ο ίδιος διασώστης για πολλά χρόνια.

Η πρώτη διάσωση της "Νάλα"

Την Πέμπτη (12/9) ο Λαμιώτης Γιώργος Παπαγεωργίου, που διαμένει στην Αθήνα,  είχε έρθει στα Καμένα Βούρλα μαζί με τον σκύλο του για να δει τον φίλο του Δημήτρη Λυμπερόπουλο που είναι ιδιοκτήτης του Εστιατορίου "Camino".

Την ώρα που ήταν στην παραλία ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος είδε έναν λουόμενο να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς δεύτερη σκέψη εβγαλε τα ρούχα του βούτηξε στη θάλασσα, καλώντας σε βοήθεια και τον φίλο του με τον σκύλο που ήταν λίγο πιο πέρα.

Με τη βοήθεια του σκύλου ναυαγοσώστη έβγαλαν στην ακτή τον 77χρονο λουόμενο, ο οποίος ήταν αναίσθητος και είχε πιει αρκετό νερό. Αμέσως του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και ευτυχώς κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και να τον παραδώσουν τους διασώστες του ασθενοφόρου, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου ο 77χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο βίντεο του LamiaReport, που ακολουθεί, οι δύο φίλοι περιγράφουν πως έγινε η διάσωση του 77χρονου και βλέπουμε τον σκύλο ναυαγοσώστη σε δράση να κάνει θαλάσσια διάσωση με "θύμα" τον εκπαιδευτή του.

Δείτε το βίντεο με τη "Νάλα" σε δράση:

Μήπως το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και η Πολιτική Προστασία θα πρέπει να "υιοθετήσουν" τη Νάλα και να εκπαιδεύσουν κι άλλους σκύλους για θαλάσσιες διασώσεις, όχι μόνο για τους λουόμενους, αλλά και για τις τόσες ανθρώπινες ψυχές που χάνονται στις ακτές μας;

Δείτε και φωτογραφίες με τη "Νάλα" από το σημείο που έγινε η διάσωση του 77χρονου στα Καμένα Βούρλα.

1-Screenshot-167

2-Screenshot-166

3-20240913-172738

4-20240913-173449

5-DSC07142

6-DSC07163

7-image00013

20240913-173010

20240913-173355

DJI-0159

DSC07138

DSC07144

DSC07146

DSC07147

DSC07151

DSC07156

DSC07174

Screenshot-165

lamiareport  

Διαβάστε Περισσότερα » " Καμένα Βούρλα: Σκύλος ναυαγοσώστης έσωσε λουόμενο από πνιγμό - ΒΙΝΤΕΟ "

Σε καθολική αποχή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα οι δικηγόροι για το νέο Δικαστικό Χάρτη

Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το «νέο» δικαστικό χάρτη στο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών, αύριο Δευτέρα (16/9) και ώρα 09.30΄ π.μ. πραγματοποιούν οι δικηγόροι της Αθήνας μετά την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ.

Ο λόγος της καθολικής αποχής είναι η παντελώς πρόχειρη και χωρίς να έχουν προετοιμασθεί οι υποδομές και να έχουν γίνει οι αναγκαίες ενέργειες, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για την εφαρμογή από αύριο, του νέου δικαστικού χάρτη.

Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν αύριο και όλοι οι δικηγόροι της χώρας, μετά από αποφάσεις των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε καθολική αποχή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα οι δικηγόροι για το νέο Δικαστικό Χάρτη"

Κακοκαιρία Boris: Aυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη – Στα πέντε τα θύματα στη Ρουμανία

Αντιμέτωπη με καταστροφικές πλημμύρες βρίσκονται αρκετές χώρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη λόγω της καταιγίδας Μπόρις (Boris). Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Ρουμανία και Πολωνία, ενώ ακόμη τέσσερις αγνοούνται στη γειτονική Τσεχία

Δρόμοι, σπίτια και τεράστιες γεωργικές εκτάσεις εξαφανίστηκαν κάτω από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν σε εκκενώσεις.

Ο αριθμός των νεκρών από τη πέρασμα της καταιγίδας Μπόρις στη Ρουμανία ανήλθε σε πέντε μετά τον εντοπισμό σήμερα ενός ακόμη νεκρού στην ίδια περιοχή με τα υπόλοιπα θύματα και την πλέον πληγείσα από την κακοκαιρία, το Γκαλάτι (νοτιοανατολικά), όπου επηρεάστηκαν 5.000 νοικοκυριά.

Και πέμπτος νεκρός από την καταιγίδα στη Ρουμανία

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στη χώρα ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι: “Μετά τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στην περιοχή Σλομπόζια Κονάτσι εντοπίστηκε άλλος ένας νεκρός και ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε πέντε”.

Κακοκαιρία Boris: Aυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη – Στα πέντε τα θύματα στη Ρουμανία

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Πολωνία και τέσσερις άλλοι αγνοούνται στη γειτονική Τσεχία, που πλήττονται από τις καταρρακτώδεις βροχές λόγω της καταιγίδας Boris, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των δύο χωρών

Ένας άνθρωπος πνίγηκε και 1.600 κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην επαρχία Κλόντζκο στη νοτιοδυτική Πολωνία καθώς η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής ξεπέρασαν τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ, προκαλώντας πλημμύρες σε πολλές πόλεις και χωριά ύστερα από ημέρες πολύ έντονης βροχόπτωσης.

«Η κατάσταση είναι πολύ δραματική, είναι περισσότερο δραματική στην επαρχία Κλόντζκο», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ μετά από συνάντηση με αξιωματούχους αντιμετώπισης κρίσεων στο Κλόντζκο.

Περίπου 17.000 νοικοκυριά στην επαρχία αυτή έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ σε κάποιες περιοχές δεν λειτουργούσαν οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με τον Τουσκ, η οδική πρόσβαση στις πόλεις Λάντεκ Ζντρόι και Στρόνιε Ζλάσκιε έχει πρακτικά διακοπεί.

Τμήματα του Κλόντζκο, μιας πόλης 25.000 κατοίκων, βρίσκονταν κάτω από το νερό καθώς η στάθμη στον ποταμό της περιοχής ανέβηκε στα 6,65 μέτρα, πολύ πάνω από το όριο συναγερμού των 2,40 μέτρων και ξεπερνώντας το ρεκόρ που καταγράφηκε στις σοβαρές πλημμύρες του 1997, όταν καταστράφηκε μέρος της πόλης και 56 άνθρωποι έχασαν τη ζώη τους στην Πολωνία.

«Καλώ τους κατοίκους να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες διάσωσης στις περιοχές όπου εκδίδονται ειδοποιήσεις για εκκένωση», δήλωσε ο Τουσκ. Στην ιστορική πόλη Γκλουχολάζι, στην επαρχία Όπολε, ο δήμαρχος έδωσε εντολή για υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων καθώς άρχιζε να υπερχειλίζει ο ποταμός της περιοχής. Σήμερα και αύριο, Δευτέρα, αναμένονται και νέες βροχοπτώσεις, επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Αναμένεται επιδείνωση της κατάστασης

Στην Τσεχία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται: τρεις που επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού στην πόλη Λίποβα-Λάζνιε (βορειοανατολικά), και ένας ακόμα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως σοβαρή στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου εκκενώθηκε μεγάλο μέρος της πόλης Οπάβα λόγω υπερχείλισης του ομώνυμου ποταμού.

Στη βορειοανατολική Αυστρία, ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε σε περιοχές που είχαν πλημμυρίσει λόγω της καταιγίδας Boris, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία Boris: Aυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη – Στα πέντε τα θύματα στη Ρουμανία"

Ανοίγει την Τρίτη, το Ψηφιακό Φροντιστήριο για μαθητές Γ’ Λυκείου – Πώς θα γίνει η εγγραφή και η δωρεάν πρόσβαση

Επίσημη πρεμιέρα για τους μαθητές της Γ’ λυκείου θα κάνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 το Ψηφιακό Φροντιστήριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Παιδείας ως «η μεγάλη καινοτομία» της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ένα «εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων», όπως το χαρακτήρισε πρόσφατα σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, το Ψηφιακό Φροντιστήριο απευθύνεται συνολικά στους μαθητές και τις μαθήτριες από την Ε’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου.

Στην πλατφόρμα digitalschool.gov.gr, οι περίπου 120.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή και να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε ζωντανές παραδόσεις μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες.

Από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, το οποίο αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για το Ψηφιακό Σχολείο, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, με στόχο την ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις τάξεις του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείεται να υπάρξει σύντομα λεπτομερέστερη παρουσίαση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο θα έχει δωρεάν πρόσβαση κάθε υποψήφιος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθεί κατά τις απογευματινές ώρες, ζωντανά, παραδόσεις για το σύνολο της ύλης στα εξεταζόμενα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μαθημάτων, όπως γραμμικό και αρχιτεκτονικό σχέδιο, γερμανικά και γαλλικά.

Συνολικά, 98 εκπαιδευτικοί θα παρέχουν στους μαθητές εξατομικευμένη υποστήριξη κατά την ενισχυτική διδασκαλία στα 45 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά τον Ιούνιο στα Γενικά και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Επίσης, η διδασκαλία θα αφορά και 10 μαθήματα Ειδικής Αγωγής για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Οι μαθητές θα έχουν δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να παρακολουθούν το σύνολο της διδακτέας ύλης σε ηλεκτρονική μορφή.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στο Ψηφιακό Φροντιστήριο θα υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις από την Ε’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου. Ήδη, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, στο Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι διαθέσιμο το υλικό από τα μαθήματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου ενώ μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν αναρτηθεί 2.500 εύληπτα και ψηφιοποιημένα βίντεο για 49 συνολικά μαθήματα από την Ε’ Δημοτικού έως και την Γ’ Λυκείου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει την Τρίτη, το Ψηφιακό Φροντιστήριο για μαθητές Γ’ Λυκείου – Πώς θα γίνει η εγγραφή και η δωρεάν πρόσβαση"

Άνω Λιόσια: Καταγγελία για ενδοοικογενειακό επεισόδιο – Συνελήφθη ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του

Την κινητοποίηση της Aστυνομίας, προκάλεσε, λίγο πριν από το μεσημέρι της Κυριακής (15/9) στα Λιόσια, μια καταγγελία για ενδοοικογενειακό επεισόδιο που αφορούσε ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 65 ετών.

Μία γυναίκα είχε ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. ότι ο άντρας της, μετά από καυγά, είχε κλειστεί στο σπίτι και μάλιστα κρατούσε και μια καραμπίνα.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό της αστυνομίας και λίγο μετά το περιστατικό έληξε χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί στο σημείο ειδικός διαπραγματευτής.

Ο 65χρονος οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνω Λιόσια: Καταγγελία για ενδοοικογενειακό επεισόδιο – Συνελήφθη ο άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του"

Καταπατημένα: Σπίτια με «φως-νερό-τηλέφωνο» στο 20% της αξίας και από 100 ευρώ το μήνα

Μετά από δεκαετίες και παλινωδίες πολλών κυβερνήσεων, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για να μπει τέλος στο άλυτο πρόβλημα των διακατεχομένων ακινήτων, για τα οποία αντιδικούν ιδιώτες και δημόσιο, εδώ και πάνω από έναν αιώνα!

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, για ακίνητα στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Έβρου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πιερίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χανίων και Χίου. Ενώ στις 31 Οκτωβρίου για όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2025 και 31 Οκτωβρίου 2025 αντίστοιχα.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Θάνος Πετραλιάς και Δημήτρης Παπαστεργίου, ξεκινά η διαδικασία προκειμένου χιλιάδες ιδιώτες να αποκτήσουν δικαίωμα εξαγοράς και καθαρούς τίτλους στην περιουσία τους. Αφορά  σε σπίτια, κτήματα, εργοστάσια ή όποια άλλα ακίνητα που κατέχουν ήδη οι ίδιοι από δεκαετίες (ή και αιώνες ενδεχομένως οι πρόγονοί τους) αλλά οι Κτηματικές Υπηρεσίες θεωρούν ότι βρίσκονται σε εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο (αρμοδιότητος του υπουργείο Οικονομικών ή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας αλλά όχι πχ του πρώην υπουργείου Γεωργίας, της ΕΤΑΔ ή άλλων φορέων, ούτε χαρακτηρισμένα ρέματα, αιγιαλούς, παραλίες κλπ).

Πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου 5024 που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο πέρυσι και προβλέπει σημαντικές εκπτώσεις, όπως:

–    αν πρόκειται για προσφυγικά ακίνητα (πχ χωριά ολόκληρα που δημιουργήθηκαν λόγω της ανάγκης αποκατάσταση πληθυσμών μετά την μικρασιατική καταστροφή κλπ)  παρέχεται έκπτωση  80%.  Διατίθεται δηλαδή στο 20% του αρχικού τιμήματος, βάσει της αντικειμενικής αξίας.

–    αν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται στα δικαστήρια με το δημόσιο, μπορεί να έχουν έκπτωση 50%-70%.

–    αν ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μπορεί να έχουν έκπτωση 20%-30% ενώ , βάσει παλαιότητας, δικαιούνται και επιπλέον 1% ή 2% για κάθε έτος κατοχής πριν τη δεκαετία του 1980 ή 1990

–   αν εξοφλήσουν εφάπαξ, έχουν 10% έκπτωση στο τρίμηνο.

Εντός 5 ημερών

Μετά την εξαγορά, οι κάτοχοι των ακινήτων θα μπορούν να τα πουλήσουν ή να τα μεταβιβάσουν, χωρίς εμπόδια από το δημόσιο.

Πρώτα από όλα, απαιτείται η υποβολή αίτησης, για την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν παράβολο 300 ευρώ. Ωστόσο  παράβολο συμψηφίζεται με το τίμημα εξαγοράς αν η αίτηση εγκριθεί (αφαιρείται δηλαδή), ή επιστρέφεται εφόσον η αίτηση απορριφθεί.

Μετά την υποβολή της αίτησης και στην περίπτωση που εγκριθεί από την αρμόδια Επιτροπή εντός 5 ημερών, εκδίδεται πιστοποιητικό αποδοχής, το οποίο κοινοποιείται στον αιτούντα. Αυτό και περιλαμβάνει τη περιγραφή του εξαγοραζόμενου ακινήτου (εμβαδόν και όρια), τα στοιχεία του αιτούντος, το τίμημα εξαγοράς, καθώς και το ποσό της εφάπαξ και τμηματικής καταβολής.

Το τίμημα εξαγοράς εξοφλείται είτε εφάπαξ είτε τμηματικά σε 60 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις, από τουλάχιστον 100 ευρώ το μήνα.

Αιτήσεις

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε σύνολο 97.029 καταγεγραμμένων δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων, καταπατημένα (διακατεχόμενα) είναι τα 89.928, δηλαδή ποσοστό 92%.

Για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ανοίγει νέα πλατφόρμα για αιτήσεις εξαγοράς των καταπατημένων εκτάσεων, που λειτουργεί ως εξής:

1.Η είσοδος των αιτούντων, φυσικά – νομικά πρόσωπα, θα γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://aeda.apps.gov.gr. με κωδικούς TAXIS.

2. Η αίτηση εξαγοράς περνά από έλεγχο σε τρία στάδια:

– Πληρότητας φακέλου (από τη Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας)

-Ουσιαστικού περιεχομένου του φακέλου (από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία)

– Συνδρομής των προϋποθέσεων του ν. 5024/2023, για την εξαγορά του δημόσιου κτήματος

3. Στην αίτηση εξαγοράς αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), ο αριθμός τηλεφώνου, η ταχυδρομική διεύθυνση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αιτούντος, καθώς και το προς εξαγορά δημόσιο ακίνητο. Εάν η αίτηση υποβάλλεται για λογαριασμό νομικού προσώπου συμπληρώνονται τα αντίστοιχα στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου του.

4. Δημιουργείται ψηφιακός φάκελος για το αίτημα, που περιλαμβάνει τα εξής  :

-Αν η αίτηση υποβάλλεται από φυσικό πρόσωπο,

-Το ονοματεπώνυμο του αιτούντος ή του νομίμου εκπροσώπου νομικού προσώπου, εάν o αιτούν είναι νομικό πρόσωπο,

– Το πατρώνυμο,

– Τον Α.Φ.Μ.,

– Στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας ( περιφερειακή ενότητα, οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κώδικας,

-Στοιχεία επικοινωνίας ( διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός σταθερού – κινητού τηλεφώνου)

– Αν η αίτηση υποβάλλεται από νομικό πρόσωπο (προσωπικά στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου του)

– Στοιχεία του δημόσιου ακινήτου (τύπος του ακινήτου, χωρική αρμοδιότητα, ΟΤΑ, κ.ά).

– Χαρακτηριστικά του ακινήτου: η προς εξαγορά έκταση, το είδος της έκτασης, το εμβαδόν κτίσματος, εάν είναι εντός σχεδίου, εάν είναι σε παραμεθόριο περιοχή, εάν υφίσταται δασική έκταση άνω του 20%, η ύπαρξη τυχόν κτίσματος/αυθαίρετης κατασκευής ή νομιμοποίησης, εάν εμπίπτει σε περιοχή Natura/Ramsar/υδροβιότοπο (καθώς προβλέπονται εξαιρέσεις)

-Στοιχεία οικοδομικής άδειας (αριθμός και ημερομηνία ανέγερσης κτίσματος)

– Η αντικειμενική αξία με το σχετικό φύλλο υπολογισμού

– Τοπογραφικό διάγραμμα και υπεύθυνη δήλωση μηχανικού

– Υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr στην οποία βεβαιώνεται η έκταση των προς εξαγορά δημόσιων ακινήτων

– Απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος και κτηματολογικό φύλλο του ακινήτου

-Στοιχεία για τις περιοχές που ισχύει ο Κτηματολογικός Κανονισμός Δωδεκανήσου,

– Βεβαίωση όρων δόμησης της αρμόδιας υπηρεσίας.

– Στοιχεία της θέσης της προς εξαγορά έκτασης (χάρτης εστιασμένος στην παραπάνω έκταση)

-Στοιχεία που αφορούν την κατοχή ακινήτου: τίτλοι και αποδεικτικά έγγραφα, πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου για τα τελευταία πέντε έτη που προηγούνται της υποβολής της αίτησης του ΕΝΦΙΑ, δήλωση του ακινήτου στο έντυπο «Ε9» για τα 5 τουλάχιστον έτη που προηγούνται της υποβολής της αίτησης εξαγοράς.

– Στοιχεία που αφορούν σε εξαιρέσεις και εκπτώσεις για την εξαγορά

– Πρόσθετα δικαιολογητικά, ιδίως για την απόδειξη κατοχής του δημόσιου ακινήτου (έχει προβλεφθεί πλαίσιο για τη συμπλήρωση από τους αιτούντες σχολίων σε ελεύθερο κείμενο).

5. Μετά την οριστική υποβολή παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της αίτησης εξαγοράς σε κάθε στάδιο μέχρι την έγκριση ή την απόρριψή της.

6. Οι αιτήσεις εξαγοράς και τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους υπόκεινται σε τυπικό έλεγχο πληρότητας από τη Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. Εάν η αίτηση εξαγοράς και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά είναι πλήρη, προωθούνται αμελλητί από τη Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία. Εάν διαπιστωθούν ελλείψεις ο φάκελος επιστρέφεται στον αιτούντα αυτόματα και ενημερώνεται μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την συμπλήρωσή τους. Εάν ο αιτών δεν συμπληρώσει τα ελλείποντα δικαιολογητικά εντός της προβλεπόμενης χρονικής προθεσμίας η αίτηση εξαγοράς του αρχειοθετείται αυτόματα και ο αιτών ενημερώνεται σχετικά.

7. Εάν η αίτηση εξαγοράς αφορά ακίνητο που ανήκει στην ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία ζητεί τη σύμφωνη γνώμη από το τελευταίο.

8. Η Επιτροπή Εξαγοράς προβαίνει στον έλεγχο λαμβάνοντας υπόψη της το συνοπτικό σημείωμα της Κτηματικής Υπηρεσίας για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης εξαγοράς. Με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Εξαγοράς, το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προχωρά στην έκδοση είτε απορριπτικής απόφασης είτε πιστοποιητικού εξαγοράς, τα οποία ενσωματώνονται στον ψηφιακό φάκελο της αίτησης.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταπατημένα: Σπίτια με «φως-νερό-τηλέφωνο» στο 20% της αξίας και από 100 ευρώ το μήνα"

Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης – Η συγκινητική ανάρτηση της κόρη του Ελένης: «Καλό παράδεισο πατέρα, σ’ αγαπώ»

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καρουσάκης, με την κόρη του Ελένη Καρουσάκη να κάνει γνωστή τη δυσάρεστη είδηση μέσω ανάρτησης της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η γνωστή τραγουδίστρια μοιράστηκε με τους ακολούθους της μια τρυφερή φωτογραφία με τον πατέρα της, την οποία συνόδευσε η λεζάντα: «Καλό παράδεισο πατέρα. ΜΑΧΗΤΗΣ μέχρι το τέλος! Σ’ΑΓΑΠΩ».

Ο Κώστας Καρουσάκης είχε μεσουρανήσει στο λαϊκό τραγούδι τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Κώστας Καρουσάκης είχε γεννηθεί στη Χίο και υπήρξε τραγουδιστής, στιχουργός ενώ υπήρξε και επιχειρηματίας του δικού του νυχτερινού κέντρου. Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος και όλοι τον σέβονταν για την καλλιτεχνική του πορεία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης – Η συγκινητική ανάρτηση της κόρη του Ελένης: «Καλό παράδεισο πατέρα, σ’ αγαπώ»"

Νέα δημοσκόπηση: Υπέρ του Brexit θα ψήφιζε το 56% των Βρετανών

Υπέρ του Brexit θα ψήφιζε το 56% των Βρετανών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας independend, η οποία παραθέτει τα ευρήματα έρευνας της Redfield & Wilton μετά τις κινήσεις του Κιερ Σταρμερ για την ενίσχυση των δεσμών της Βρετανίας με την ΕΕ όπου το 23% των ψηφοφόρων του 2016 δείχνει να αλλάζει γνώμη.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι το Brexit έχει επιδεινώσει την οικονομία, τη μετανάστευση, το κόστος ζωής και το NHS. Ιδιαίτερα οι νέοι, όπως η Γενιά Ζ, υποστηρίζουν την επανένταξη. Παρά την αρνητική εικόνα για το Brexit, μόνο το 35% θεωρεί πως έχει δώσει περισσότερη αυτονομία στη Βρετανία, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι θα χρειαστεί νέο δημοψήφισμα τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομία είναι πιο αδύναμη λόγω του Brexit, ενώ το 58% βλέπει το κόστος ζωής να έχει αυξηθεί. Αντίστοιχα, το 45% πιστεύει ότι το NHS έχει επιδεινωθεί εξαιτίας του Brexit.

Ενώ το Brexit θεωρείται υπεύθυνο για πολλές δυσκολίες, το 38% παραμένει αισιόδοξο ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στο μέλλον. Ωστόσο, η πλειονότητα των πολιτών νιώθει ότι παραπλανήθηκε από υποσχέσεις των υπέρμαχων του Brexit, όπως η υπόσχεση για περισσότερα κονδύλια στο NHS.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Υπέρ του Brexit θα ψήφιζε το 56% των Βρετανών"

Έπεσε κατά 10 μέτρα η στάθμη της λίμνης Πουρναρίου – Αποκαλύφθηκε ο οικισμός που σκέπασαν τα νερά πριν από 43 χρόνια

Στην εθνική οδό Άρτας-Τρικάλων, τον δρόμο που διασχίζει τα κεντρικά Τζουμέρκα, μετά το χωριό Μελάτες, αποκαλύπτεται ο τόπος, που «κατάπιαν» τα νερά του φράγματος Πουρναρίου πριν από 43 χρόνια. Είναι ο οικισμός Φάγκος του χωριού Κάτω Καλεντίνη.

Καθώς πλησιάζουμε στην όχθη, το τοπίο καθηλώνει τον επισκέπτη. Με το μάτι αντιλαμβανόμαστε, πως η στάθμη των υδάτων, έχει υποχωρήσει κατά πολλά μέτρα. Απόλυτη ησυχία. Ερείπια πέτρινων σπιτιών και του σχολείου βουτηγμένα στη λάσπη. Κορμοί και ρίζες δένδρων που άντεξαν στο χρόνο και το νερό, μοιάζουν με απολιθώματα. Ο βυθός σε πολλά σημεία, έχει τελείως στεγνώσει. 

Η στάθμη της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου, λόγω της ανομβρίας, έχει πέσει τουλάχιστον 10 μέτρα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι στο καφενείο της περιοχής. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, λένε και επισημαίνουν πως έχει να βρέξει πολλούς μήνες, από τον περασμένα Απρίλιο. Μάλιστα ο κ. Θωμάς μας εξηγεί, πως τα νερά κάλυπταν το διθέσιο σχολείο, το οποίο τώρα, εμφανίστηκε και πάλι, για να τους θυμίζει νοσταλγικά τα παιδικά χρόνια, τότε που τις αίθουσες του πλημμύριζαν 120 μαθητές.

Οι μεγαλύτεροι αγναντεύουν τα γκρεμισμένα σπίτια τους μέσα στα λασπόνερα και οι αναμνήσεις ζωντανεύουν.

Η κ. Αθηνά ζει πάνω ακριβώς από τον δρόμο και κάθε μέρα, αγναντεύει από ψηλά τη γειτονιά της, τον τόπο που μεγάλωσε Όπως αναφέρει στον οικισμό λειτουργούσαν επτά μαγαζιά, υπήρχε ζωή, ζούσαν πολλές οικογένειες. Θυμάται τις μέρες που άφησαν τα σπίτια τους στις αρχές της δεκαετίας του 1980, για να ξαναρχίσουν την ζωή τους σε ψηλότερα σημεία. Τα νερά του φράγματος αφάνισαν τότε, τον τόπο τους. 

Η λίμνη Πουρναρίου, καλύπτει μια επιφάνεια 18,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι αποτέλεσμα της κατασκευής του ομώνυμου υδροηλεκτρικού φράγματος στον Άραχθο ποταμό, κοντά στο Πέτα.

Η λίμνη δημιούργησε ένα υπέροχο τεχνητό οικοσύστημα στην περιοχή, με σπουδαία ιχθυοπανίδα και ορνιθοπανίδα. Στα νερά της λίμνης συναντάμε μεταξύ άλλων, κυπρίνους, στρωσίδια, άγριες πέστροφες, χέλια. Η περιοχή είναι καταφύγιο για πλήθος πτηνών, όπως νυχτοκόρακες, πρασινοκέφαλες πάπιες, αλκυόνες, φαλαρίδες, καστανοκέφαλοι γλάροι και ποταμοσφυριχτές .Η περιήγηση στην περιοχή εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, όλες τις εποχές. Η Κάτω Καλεντίνη, είναι ένα γραφικό παραλίμνιο χωριό βυθισμένο στο πράσινο της φύσης, μέσα σε πλατάνια και κουτσουπιές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσε κατά 10 μέτρα η στάθμη της λίμνης Πουρναρίου – Αποκαλύφθηκε ο οικισμός που σκέπασαν τα νερά πριν από 43 χρόνια"

Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν, βίασαν 23χρονο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο

Μία καταγγελία φρίκη έγινε από 23χρονο στην ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν έρευνας οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 33χρονου Ιρανού και ενός 43χρονου Έλληνα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονο ημεδαπό και 33χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί προστασίας των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Προηγήθηκε καταγγελία 23χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία οι προαναφερόμενοι άντρες, μαζί με συνεργό τους, βραδινές ώρες της 13-09-2024, με χρήση βίας, τον εξανάγκασαν να εισέλθει σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου, παρά τη θέλησή του, προέβησαν, διαδοχικά, σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του, τις οποίες βιντεοσκοπούσαν και ανήρτησαν στο διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, τραπεζική κάρτα, ρολόι χειρός, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και χρηματικό ποσό.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για εξέταση από Ιατροδικαστή, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσταλούν στοιχεία στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν, βίασαν 23χρονο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο"

Επίθεση αγνώστων με μολότοφ σε βάρος ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια τα μεσάνυχτα – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Επίθεση από ομάδα αγνώστων με μολότοφ περίπου στις 00:40 της Κυριακής δέχθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Σόλωνος στα Εξάρχεια.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν και φθορές στις μοτοσυκλέτες τους.

Για την επίθεση πραγματοποιήθηκαν 23 προσαγωγές υπόπτων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση αγνώστων με μολότοφ σε βάρος ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια τα μεσάνυχτα – Τραυματίστηκε αστυνομικός"

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλικιωμένος μπήκε ως πελάτης σε κατάστημα του Βόλου και θώπευσε ανήλικη

Έναν ηλικιωμένο συνέλαβαν χθες το βράδυ στον Βόλο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, για πράξη προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 71χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσέγγισε χθες το μεσημέρι ανήλικη ημεδαπή, ενώ βρισκόταν ως πελάτης σε κατάστημα. Ο ίδιος την πλησίασε με το πρόσχημα παροχής βοήθειας και στη συνέχεια την θώπευσε.

Στη συνέχεια, η ανήλικη προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται λίγες ώρες αργότερα.

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλικιωμένος μπήκε ως πελάτης σε κατάστημα του Βόλου και θώπευσε ανήλικη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news