«Προσεγγίζουμε αυτή την υπόθεση τη δικαστική, με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και με σεβασμό στον αγιάτρευτο πόνο των συγγενών, γιατί είναι πραγματικά αγιάτρευτος ο πόνος των γονιών που έχουν χάσει το παιδί τους, που έχουν χάσει τους συγγενείς τους» είπε η κ. Στενιώτη, στη διάρκεια συνέντευξής της στον Real FM.
«Όταν μιλάμε για λαϊκά δικαστήρια, δεν εννοούμε τους συγγενείς που είναι λογικό να διαμαρτύρονται όταν έχουν χάσει τα παιδιά τους. Μιλάμε για τα πολιτικά πρόσωπα, μιλάμε για κάποιους δημοσιολογούντες, ακόμη και για συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, που επιδεικνύουν μεγάλη απαξίωση στην ανθρώπινη ζωή. Μιλάμε για κάποια πρόσωπα που εργαλειοποιούν τη δικαιοσύνη, που υποκινούν αντιδράσεις για πολιτικές σκοπιμότητες, που κοκορομαχούν στα κανάλια ποιος ψήφισε τους καλύτερους κώδικες, τους δικαιότερους κώδικες, τους αυστηρότερους κώδικες, που προβαίνουν σε δηλώσεις παραβιάζοντας την αρχή της διάκρισης των εξουσιών» συνέχισε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών.
Σε ερώτηση για τους Ποινικούς Κώδικες με τους οποίους καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, η κ. Στενιώτη διευκρίνισε πως «εδώ έχουμε την εγκληματική πράξη της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών και τα λοιπά. Το δικαστήριο επέβαλε τη βαρύτερη τιμή με βάση τον κώδικα του 2019».
Σε ερώτηση για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν και γιατί αυτές είναι εξαγοράσιμες, η κ. Στενιώτη απάντησε πως «οι ποινές είναι μεγάλες, είναι 111 έτη φυλάκισης, αλλά εκτιστέα είναι αυτά που θα εκτίσει ο καταδικασμένος... είναι τα πέντε που θα εκτίσει. Δεν γνωρίζουμε στοιχεία της δικογραφίας, πρέπει να πω ότι το δίκαιο απονέμεται από τους δικαστές στο κράτους δικαίου, οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται σύμφωνα με το Σύνταγμα με τους νόμους της ελληνικής Πολιτείας. Εμείς δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία της δικογραφίας και γιατί αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό. Αν τα στοιχεία οδηγούσαν το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύνομου βίου, τότε είχε υποχρέωση να το αναγνωρίσει».
protothema
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου