"Έχουμε αμφιβολίες σχετικά με τους αριθμούς", δήλωσε. "Για παράδειγμα, όταν αναφέρθηκαν 6.000 θάνατοι στο Kahramanmaras, υπήρχαν αρχεία ταφής για 11.000 άτομα".
Ο λόγος γι' αυτό θα μπορούσε είτε να είναι ότι τα επίσημα στοιχεία υποεκτιμήθηκαν. Θεωρητικά, θα μπορούσε επίσης να ισχύει ότι οι νεκροί μεταφέρθηκαν στο Kahramanmaras από τους συγγενείς τους από άλλες επαρχίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κρατική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών Afad, τουλάχιστον 41.156 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία σε σχέση με τους σεισμούς.
Ο Βulut εκτιμά τον πραγματικό αριθμό των νεκρών σε περίπου 60.000, "αλλά αυτή δεν είναι μια αντικειμενική εκτίμηση αυτή τη στιγμή. Θα συλλέξουμε τους αριθμούς ταφής από τους δήμους, τότε θα είναι ξεκάθαρο".
Να σημειωθεί ότι προχθές οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) εξέφρασαν ανησυχία για εκδήλωση μεταδοτικών νοσημάτων, έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.
Στην έκθεσή τους, επισήμαναν, μεταξύ άλλων, πως είναι πιθανό να υπάρξουν εστίες νοσημάτων που μεταδίδονται από τα τρόφιμα και το νερό, λοιμώξεις του αναπνευστικού και λοιμώξεις που μπορούν να προληφθούν με εμβόλιο. Ο κίνδυνος αφορά κυρίως τους επιζώντες που μετακομίζουν σε προσωρινά καταφύγια.
iatronet
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου