«Την ανέκριναν επί ώρες και τη ρωτούσαν για 96 περιπτώσεις. Η ίδια έχει εμπλοκή σε 33 και τις έχει ομολογήσει από την αρχή. Δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες, ούτε ξέρει ποιος τις έκανε. Αυτό μπορεί εύκολα να αποδειχτεί από την υπογραφή της στο Ατομικό Δελτίο Ασθενούς και από τον γραφικό της χαρακτήρα», είπε στο iatronet o συνήγορος της 44χρονης Νικόλαος Αρβανιτάκης.
Η υπάλληλος έδωσε την πολύωρη ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας για το σκάνδαλο, που αποκαλύφθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έπειτα από την αποκάλυψη της υπόθεσης, την ΕΔΕ και την πειθαρχική διαδικασία που κινήθηκε άμεσα εναντίον της από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, η προκαταρκτική έρευνα αναζητά τυχόν ποινικές ευθύνες τόσο της ίδιας όσο και των πολιτών στα ονόματα των οποίων εκδόθηκαν τα πλαστά πιστοποιητικά, καθώς και για πιθανή εμπλοκή άλλων ατόμων.
Η 44χρονη ελέγχεται για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας, της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών (285 Π.Κ.)
Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτάκη, η εντολέας του κατέστησε σαφές στη διάρκεια της κατάθεσής της ότι δεν ανήκει σε κανένα αντιεμβολιαστικό κίνημα. Η ίδια έχει εμβολιαστεί, τόνισε, ενώ επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω ανίατης ασθένειας, για να αιτιολογήσει την έκδοση των πιστοποιητικών, αρχικά για τα 5 αδέλφια της και στη συνέχεια για άλλα κοντινά πρόσωπα και συναδέλφους της.
«Η εντολέας μου ευρίσκετο σε καταθλιπτική διαταραχή, παρακολουθούμενη από ψυχιάτρους, λόγω της ανίατης ασθένειας -είναι καρκινοπαθής-, γεγονός που επέτεινε την κατάστασή της ψυχολογικά για να διαπράξει τους λεγόμενους εικονικούς εμβολιασμούς», είπε και πρόσθεσε: «Εχει ομολογήσει την πράξη, για αυτά τα οποία αναγνωρίζει ότι έκανε, και προέβη σε αυτές τις έκνομες ενέργειες μη γνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος που ενδεχομένως θα δημιουργούσε. Αλλά ήταν υπό την επήρεια καταθλιπτικής διαταραχής και άγχους, λόγω της ανίατης ασθένειας. Από κει και πέρα, όλα θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες προανακριτικές Αρχές και φυσικά υπάρχει και η πειθαρχική δίωξη από τη δημόσια υπηρεσία στην οποία υπάγεται».
Ο κ. Αρβανιτάκης είπε πως από τα 33 πλαστά πιστοποιητικά που αποδέχεται η εντολέας του, τα 5 αφορούν συγγενικά της πρόσωπα, από τα οποία ξεκίνησε. «Τα κίνητρα ήταν ανθρωπιστικά και δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος», είπε και συνέδεσε το γεγονός με τη χρονική περίοδο κατά την οποία υπήρχε έντονη συζήτηση για τον κίνδυνο θρομβώσεων και άλλων σοβαρών παρενεργειών από συγκεκριμένο εμβόλιο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 44χρονη είχε πρόσβαση στο καταγραφικό σύστημα μέσω του υπηρεσιακού τάμπλετ του εμβολιαστικού κέντρου και καταχωρούσε σε αυτό τους εικονικούς εμβολιασμούς ατόμων που δεν είχαν εμφανιστεί καν στο Κέντρο Υγείας. Η παρανομία αποκαλύφθηκε όταν έγινε έλεγχος, λόγω των δόσεων εμβολίου που περίσσευαν, και διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένα συμπληρωμένα έντυπα προσώπων που φέρονταν να έχουν εμβολιαστεί, δεν υπήρχε η σφραγίδα του αρμόδιου γιατρού.
Όπως
αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, μεταξύ των 33 ατόμων που είχαν εμβολιαστεί
εικονικά περιλαμβάνονταν τα αδέλφια της υπαλλήλου, αλλά και υγειονομικοί
από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης.
Μεταξύ άλλων, η 44χρονη καταχώρησε ως πλήρως εμβολιασμένα και τα δύο της παιδιά, χωρίς αυτά να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
euro2day
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου