Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δηλαδή όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για “βοήθεια” μέσω των social media -καθώς δεν ήθελε να διασωληνωθεί- και συνέβαλαν στην καθυστερημένη διασωλήνωσή της, ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα, όπως θανατηφόρο έκθεση, ηθική αυτουργία και άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί δεν τίθενται στο στόχαστρο της έρευνας, καθώς οι ίδιοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να την βοηθήσουν, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ζητήσουν εισαγγελική εντολή για να καταφέρουν να την βάλουν σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
Όλες οι μαρτυρίες, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr φωτογραφίζουν “γνωστό” στους κύκλους των αρνητών του κορονοϊού δικηγόρο, στον οποίο προστρέχουν συχνά οι αντιεμβολιαστές για να ζητήσουν τη νομική του βοήθεια.
Ο ίδιος μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, έχει αποστείλει μέχρι σήμερα δεκάδες αναφορές και μηνύσεις στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσει τα μέτρα και τα πρωτόκολλα προστασίας για τον κορονοϊό.
Το iatropedia.gr απευθύνθηκε στον διευθυντή της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, Καθηγητή Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Σπυρίδωνα Ζακυνθινό, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι γνωρίζει τη δράση του συγκεκριμένου δικηγόρου:
“Επικοινωνούσε η 54χρονη γυναίκα με αυτόν τον δικηγόρο, απ’ ότι έμαθα από τους συναδέλφους και ως συνέπεια οι συνάδελφοι δίστασαν να προχωρήσουν στη διασωλήνωση, όπως επιβάλλεται και περίμεναν την άδεια του εισαγγελέα. Όταν ο εισαγγελέας την έστειλε, τότε την διασωλήνωσαν. Η γυναίκα, βέβαια πέθανε μετά από μέρες, όχι αμέσως, περίπου δύο εβδομάδες μάλλον αν θυμάμαι καλά. Μπήκε στη Μονάδα και έκανε επιπλοκές και αυτή -όπως και άλλοι ασθενείς με κορονοϊό- πέθανε από σήψη. Δεν αποκλείεται να έπαιξε ρόλο στον θάνατό της η καθυστέρηση που υπήρξε στη διασωλήνωση της. Αν καθυστέρησε μέρες να διασωληνωθεί, τότε σίγουρα έπαιξε ρόλο”, σημειώνει ο Καθηγητής.
Η 54χρονη ασθενής ήταν ανεμβολίαστη όταν προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Όταν οι γιατροί συνέστησαν τη διασωλήνωσή της -κι ενώ είχε παράλληλα και υποκείμενα νοσήματα- αρνήθηκε την ιατρική πράξη και ζήτησε δικηγόρο.
Ταυτόχρονα έκανε αναρτήσεις στα social media ζητώντας βοήθεια για να αποφύγει τη διαδικασία.
Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία για να τη θέσουν σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και ενδέχεται να χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Αυτό είναι κάτι που θα απαντήσει η έρευνα του εισαγγελέα.
“Δυστυχώς υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων -το οποίο εμένα με εντυπωσιάζει- που με μυστήριο τρόπο αντιτίθεται στην κοινή ιατρική λογική και αρνείται την επιστήμη”, σημειώνει ο Καθηγητής κ. Ζακυνθινός και προσθέτει:
“Δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Περίμενα ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων να έχει αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, όπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα, αλλά εδώ το ποσοστό είναι μεγάλο και ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω με πρώτη ανάγνωση”, τονίζει με απορία.
Ο Καθηγητής επισημαίνει πως είναι αδικαιολόγητη η επιφύλαξη μερίδας πολιτών απέναντι στα εμβόλια, που μπορούν να γλιτώσουν τους ασθενείς με Covid-19 από βέβαιο θάνατο.
“Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει. Να σας πω μόνο ένα νούμερο. Ο Ευαγγελισμός έχει νοσηλεύσει μέχρι σήμερα με κορονοϊό, ας πούμε 1.000 άτομα -που είναι παραπάνω- και από αυτά τα 500 έχουν πεθάνει. Και έχουμε τα καλύτερα ποσοστά επιβίωσης, σας διαβεβαιώ. 500 πεθαμένοι από τον κορονοϊό. Από την άλλη, από επιπλοκή βαριά του εμβολίου νοσηλεύσαμε μία κυρία που είχε θρόμβωση και η οποία επέζησε. Και ξέρετε ότι είμαστε νοσοκομείο με μεγάλη εμβέλεια. Δεν είχαμε άλλο περιστατικό από επιπλοκές του εμβολίου. 500 νεκροί λοιπόν από τον κορονοϊό vs μηδέν σε θανάτους από τις επιπλοκές του εμβολίου. Τα νούμερα αυτά είναι τόσο συντριπτικά. Τι φοβάται ο κόσμος; Θα μας τρελάνουν τελικά..”, σημειώνει ο επιστήμονας.
Στη Μονάδα που διευθύνει ο Καθηγητής κ. Ζακυνθινός, το 90% των ατόμων που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή. είναι ανεμβολίαστοι, όπως λέει. Πολλοί από αυτούς μάλιστα, καταλαβαίνουν το λάθος τους να μην εμβολιαστούν όταν βγαίνουν από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
“Καταλαβαίνουν το λάθος τους όταν τους βγάζουμε από τον αναπνευστήρα. Τότε μετανοιώνουν πολλαπλά. Το αξιοπερίεργο βέβαια είναι ότι δεν ρίχνουν τα βάρη στον εαυτό τους. Πάντα, φταίει κάποιος άλλος, που τους επηρέασε. Άλλοι λένε, τα παιδιά τους, άλλοι οι φίλους τους… Τι να πεις;…”, καταλήγει ο ίδιος.
iatropedia
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου