Επιπλέον, στα ποιοτικά στοιχεία, σημαντικό είναι το εύρημα ότι το μείζον κριτήριο για την ψήφο είναι η οικονομία με την διαχείριση της πανδημίας να ακολουθεί. Τέλος, μουδιασμένη από τη διαχείριση των εμβολίων σε επίπεδο ΕΕ εμφανίζεται η κοινή γνώμη, ενώ δίνει «δίκιο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση με την Εκκλησία τα Θεοφάνια.
Το απόγευμα της Πέμπτης, παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, στην οποία οι ερωτηθέντες απάντησαν αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη διανομή των εμβολίων η ΕΕ, τα κριτήρια των ψηφοφόρων, την καταλληλότητα για πρωθυπουργία μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, αλλά και στο αντάρτικο της Εκκλησίας με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων.
Μπροστά σταθερά ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία
Στο ερώτημα για την καταλληλότητα, μεταξύ του πρωθυπουργό και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή του 52,7% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με 24% για τον Αλέξη Τσίπρα.Η δημοσκόπηση παρουσιάζει το σημαντικότερο κριτήριο στην κάλπη, στην υποθετική ερώτηση αν είχαμε εκλογές. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 31,3% θα ψήφιζε με βάση την πορεία της οικονομίας, ενώ 16,9% θα επέλεγε κόμμα με κριτήριο την διαχείριση της πανδημίας.
«Μάλλον σωστά, αλλά με καθυστερήσεις» απαντά το 47,2% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε η ΕΕ την παραγγελία και διανομή των εμβολίων. Την ίδια ώρα ένα 27,9% κρίνει λανθασμένη την διαχείριση της Ευρώπης.
Μια εβδομάδα μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων, όπου η Εκκλησία φάνηκε να αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως οι πολίτες σε ποσοστό 64,5% πιστεύουν πως η κυβέρνηση έχει δίκαιο αναφορικά με αυτή την αντιπαράθεση, έναντι 24,8% που δίνει δίκιο στην Εκκλησία.Στο ίδιο θέμα, οι ερωτηθέντες απαντούν στη δημοσκόπηση σε ποσοστό 38,3% πως προτιμούν να γίνονται οι λειτουργίες στις Εκκλησίες χωρίς πιστούς, σε αντίθεση με ποσοστό 33,5% που πιστεύει πως οι ναοί πρέπει να μείνουν ανοιχτοί και να τηρούνται αυστηρά μέτρα.
Καθώς ανακοινώθηκε η έναρξη των διερευνητικών με την Τουρκία, η δημοσκόπηση ζητά τη γνώμη των πολιτών στο θέμα της επικοινωνίας με τη γείτονα χώρα. 29,7% των ερωτηθέντων λέει «όχι» σε συνομιλίες, 47% εκτιμά πως η χώρα πρέπει να συζητήσει μόνο τα θέματα των θαλασσίων συνόρων. Τέλος, 18,7% απαντά πως η Ελλάδα θα πρέπει να μιλήσει για όλα τα θέματα με την Τουρκία.
Η δημοσκόπηση της Marc επανέλαβε σήμερα την πρόθεση ψήφου στην οποία η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται σε ποσοστό 18,6%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 38,6% (μειωμένο κατά 0,6%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (αυξημένο κατά 0,5%).Σε ό,τι αφορά στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η δημοσκόπηση εκτιμά το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στο 6,5%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5%, την Ελληνική Λύση 3,8% και το ΜέΡΑ25 2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1%, ενώ η αναποφάσιστοι κυμαίνονται σε ποσοστό 12,2%.
aftodioikisi
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου