«Στη φυλακή οι Έλληνες νεοναζί» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Berliner Zeitung, το οποίο υπενθυμίζει ότι «το δικαστήριο είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αναστολής που είχε ζητήσει η εισαγγελία με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και το κόμμα έχει ήδη διαλυθεί- επιπλέον η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σε επόμενο βαθμό. Ωστόσο το δικαστήριο έλαβε διαφορετική απόφαση. Μετά την απόφαση οδηγούνται στη φυλακή συνολικά 38 από τους 50 καταδικασθέντες- ηγετικά στελέχη, πρώην βουλευτές, αλλά και απλά μέλη. Μερικοί από αυτούς, όπως ο ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος, είχαν ήδη τεθεί σε κράτηση κατ΄οίκον πριν καταδικαστούν, προ δύο εβδομάδων, σε ποινή φυλάκισης 13 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».
«Πίσω από τα κάγκελα η ηγεσία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» επιγράφεται δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που σημειώνει ότι «για πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή είχε παρουσία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Στη διάρκεια της οξείας οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα ήταν μάλιστα η τρίτη ισχυρότερη πολιτική δύναμη. Ωστόσο, στις εκλογές του 2019 δεν κατάφερε να υπερβεί το όριο του 3% που προβλέπει ο εκλογικός νόμος».
Οι «φίλοι» τηςΕλλάδας
Στιγμιότυπο από την τριμερή σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου |
Για τον αρθρογράφο «είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι πολυάριθμες αντιπαραθέσεις με συμμετοχή της Τουρκίας προκαλούν μία επικίνδυνη δυναμική για την Άγκυρα. Έτσι η Ρωσία, η οποία όλο και πιο έντονα δυσφορεί για την τουρκική παρουσία στον Νότιο Καύκασο, το τελευταίο χρονικό διάστημα στήριξε επανειλημμένα την Ελλάδα και την Κύπρο. Σε μία υπόδειξη με νόημα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε την Τρίτη, μέσω Twitter, τη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827. Η επικράτηση των Ρώσων, των Βρετανών και των Γάλλων επί του οθωμανικού πολεμικού ναυτικού την εποχή εκείνη άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Κατά την επίσκεψη του Ρώσου υπ.Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα τη Δευτέρα, θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο».
Αρχή ενόςνέου μεταναστευτικού κύματος
Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στον Λίβανο |
Κατά τον αρθρογράφο «δεν είναι μόνο οι φτωχότεροι των φτωχών που γυρνούν την πλάτη στον Λίβανο. Η μεσαία τάξη που βλέπει την κρίση να εξολοθρεύει τις δουλειές και της αποταμιεύσεις της, θέλει επίσης να φύγει. Όποιος διαθέτει δεύτερο διαβατήριο ή μπορεί να εξασφαλίσει βίζα, εγκαταλείπει τη χώρα. Στην πρωτεύουσα Βηρυττό γίνεται κάθε μέρα ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι. Κάποτε η πόλη είχε γίνει διάσημη με τη δημιουργικότητά της, με τη θέλησή της για ζωή. Σήμερα φαντάζει σκοτεινή και άδεια…»
dw
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου