Την ώρα που η συμβουλευτική ομάδα του ΕΟΔΥ του σύστηνε να “παραμείνει σπίτι και να εφαρμόζει τους κανόνες της προσωπικής υγιεινής” εξαιτίας των πρώτων συμπτωμάτων κορονοϊού που παρουσίασε, το τεστ που είχε υποβληθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο έδειχνε πως τόσο εκείνος όσο και η σύζυγος του είχαν μολυνθεί από τον φονικό ιό!
Όπως καταγγέλλει στο newsit.gr η φαρμακοποιός και μητέρα του 38χρονου Νίκη Καρυδάκη, αν και ο γιος της εξήγησε πως το καλοκαίρι είχε νοσηλευτεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με κολπική μαρμαρυγή, ωστόσο κανένας δεν του πρότεινε να κάνει το τεστ ή τουλάχιστον να επισκεφτεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς .
“Είχαμε επικοινωνήσει τουλάχιστον 4 φορές με τον ΕΟΔΥ”
“Δυστυχώς τα παιδιά που σηκώνουν τα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ δεν ανήκουν στον υγειονομικό χώρο. Δηλώνουν απλά συμβουλευτική ομάδα του οργανισμού και πως πριν αναλάβουν να ενημερώνουν τον κόσμου τους έγιναν κάποια σεμινάρια” αναφέρει η φαρμακοποιός και προσθέτει.
“Από τις 17 Μαρτίου μέχρι και προχθές που πιστοποιήθηκε ο γιος μου θετικός στον ιό, είχαμε επικοινωνήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές με τον ΕΟΔΥ.
Τα συμπτώματα ήταν συγκεκριμένα τα γνωρίζαμε και από την ενημέρωση του κ.Σωτήρη Τσιόδρα, είχε απώλεια όσφρησης, γεύσης, ξερόβηχα και δέκατα. Στα τηλέφωνα τους εξηγούσε πάντα και το ιατρικό ιστορικό του, όμως εκείνοι επέμεναν στο “Μένουμε σπίτι και πλένουμε τα χεράκια”. Οι τηλεφωνητές είναι άσχετοι δηλώνουν συμβουλευτική ομάδα, η οποία όμως δεν ξέρει να κρίνει τα ύποπτα κρούσματα, που θα μπορούσε αν δεν υπήρχε η ατομική ευθύνη του γιου μου και της συζύγου του, να κυκλοφορούν ελεύθερα από την στιγμή που τα συμπτώματα ήταν ήπια και να μολύνουν έτσι μια ολόκληρη περιοχή”.
Σύμφωνα με την κ.Νίκη Καρυδάκη όσο τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν τόσο η ανησυχία χτυπούσε “κόκκινο”.
Τελικά… τους διέγνωσε ιδιωτικό κέντρο
“Μια εβδομάδα μετά την επικοινωνία του με τον ΕΟΔΥ απευθύνθηκε σ ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο έκανε την εξέταση και μια μέρα μετά πληροφορηθήκαμε μέσω email ότι είναι θετικός. Για καλή του τύχη μέχρι στιγμής όλα έχουν πάνε καλά, αν και με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καθώς το καλοκαίρι είχε νοσηλευθεί στο Ιπποκράτειο με κολπική μαρμαρυγή.
Τα συμπτώματα εξακολουθούν να υπάρχουν όμως είναι στο στάδιο, όπου επιβάλλεται να παραμείνει μέσα, αλλά έχει ξεφύγει από την σοβαρή λοίμωξη. Ήπια ευτυχώς και τα συμπτώματα που παρουσιάζει η σύζυγος του”.
Η έλλειψη των διαγνωστικών τεστ είναι για την φαρμακοποιό ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην όλη κατάσταση και ειδικά σε άτομα με κακό ιστορικό υγείας που εμφανίζουν συμπτώματα και παραμένουν σπίτι.
“Το μένουμε σπίτι και πλένουμε χεράκια δεν είναι προστασία της δημόσιας υγείας”
“Αφού πήρε τ αποτελέσματα επικοινώνησε ξανά με τον ΕΟΔΥ, τους εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί και του έδωσαν να μιλήσει με μια γιατρό η οποία του είπε πως “Aυτό που έχει συμβεί στην περίπτωση σας είναι εγκληματική ενέργεια και χρίζει καταγγελίας”.
Ως μάνα και ως φαρμακοποιός είναι θυμωμένη γιατί δεν γίνεται να είμαστε ασφαλισμένοι να πληρώνουμε τους φόρους μας και να μην έχουμε πρόσβαση σ ένα τεστ. Για δυο εβδομάδες βρεθήκαμε σε απόγνωση και αγωνία μέχρι να μάθουμε αν είναι φορείς ή όχι. Το μένουμε στο σπίτι και πλένουμε τα χεράκια μας δεν είναι προάσπιση της δημόσιας υγείας”.
Το κακό για τον 38χρονο, όπως λέει η μητέρα του, δεν έγινε σε κάποιο ταξίδι σε μολυσματική χώρα αλλά ούτε και στον επαγγελματικό του χώρο :
“Δεν είχε πάει κανένα ταξίδι, όπως και κανένας από τους συναδέλφους του δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο από τα συμπτώματα, γι αυτό και το πιο πιθανό σενάριο είναι πως κώλυσε στο σούπερ μάρκετ, όπου είχε πάει τρεις με τέσσερις μέρες πριν την λήψη των απαγορευτικών μέτρων”.
Κάποια στιγμή κάλεσα κι εγώ στον ΕΟΔΥ. Άκουσα στην άλλη άκρη να μου λέει ένας ευγενικός νέος:
‘Πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω;’.
‘Είστε υγειονομικός;’ ρώτησα
‘Όχι, είμαι στη συμβουλευτική ομάδα, μας έχουν κάνει σεμινάριο’ μου απάντησε
‘Δώστε μου έναν γιατρό να μιλήσω’ ζήτησα, αλλά δεν μου έδωσαν.
‘Είστε υγειονομικός;’ ρώτησα
‘Όχι, είμαι στη συμβουλευτική ομάδα, μας έχουν κάνει σεμινάριο’ μου απάντησε
‘Δώστε μου έναν γιατρό να μιλήσω’ ζήτησα, αλλά δεν μου έδωσαν.
“Να γίνονται μαζικά τεστ, κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν”
Συνεχίζοντας ανέφερε πως “τόσο καιρό μας έλεγαν να ‘μείνει σπίτι, να πλένει χεράκια και να απευθυνθεί στον οικογενειακό μας γιατρό’.
Ποιόν οικογενειακό γιατρό αυτόν που κατήργησε αυτή η κυβέρνηση; Γιατί δεν κάνουν τεστ στον πληθυσμό όταν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ανακοίνωσε ότι μπορεί να κάνει 1.000 τεστ την ημέρα και μας δίνουν οδηγία να μην φοράμε μάσκα ενώ δεν ξέρουμε αν είμαστε θετικοί και μπορεί να διασπείρουμε τη νόσο.
Πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνονται μαζικά τεστ. Εμείς μπορούσαμε να πληρώσουμε τα 125 ευρώ σε ιδιώτη (προπληρώνονται), ενώ τα άλλα 180 τα πληρώνει το κράτος από τα 30 εκατομμύρια που έδωσε στις ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια. Άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν».
newsit
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου