Η Huawei φέρεται να κατοχυρώνει το εμπορικό σήμα του νέου λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές που θα έχει την ονομασία «HongMeng», ενώ παράλληλα ενίσταται για τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ.
Η σχετική κατοχύρωση φέρεται να έγινε στο Περού και ενώ παράλληλα η κινεζική εταιρεία φέρεται να έχει προχωρήσει σε αποστολή υπομνήματος προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (Federal Communications Commission-FCC) γνωστοποιώντας τις θέσεις της εταιρείας εναντίον των αμερικανικών κυρώσεων.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η αίτηση κατοχύρωσης του λειτουργικού συστήματος HongMeng κατατέθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο για την Άμυνα του Ελεύθερου Ανταγωνισμού και στο Indecopi (Προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) του Περού στις 27 Μαΐου. Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο δεύτερος οργανισμός (Indecopi) ζήτησε από την εταιρεία πρόσθετη πληροφόρηση.
Παράλληλα, το αμερικανικό δίκτυο CNBC δημοσιοποίησε το υπόμνημα που έχει καταθέσει η Huawei στην FCC και με το οποίο αντιτίθεται στην βασική αιτία για την οποία της έχουν επιβληθεί οι κυρώσεις, δηλαδή ότι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Οι κυρώσεις εναντίον συγκεκριμένων κατασκευαστών με την πρόφαση της “εθνικής ασφάλειας” στην πραγματικότητα θα συνεισφέρει ελάχιστα ή καθόλου στην προστασία της των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της Αμερικής» αναφέρει ένα απόσπασμα του υπομνήματος. «Αντίθετα, αναγκάζοντας τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων να αποσύρουν και να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό τους θα αποτελούσε μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια του δικτύου» για να καταλήξει το υπόμνημα ότι οι επιβολή κυρώσεων θα μπορούσε να αναγκάσει τις ΗΠΑ «να παραβιάσουν τις διεθνείς, εμπορικές τους υποχρεώσεις».
Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι η Huawei είχε σχεδόν έτοιμο ένα δικό της λειτουργικό σύστημα ωστόσο ο χρόνος λανσαρίσματος δεν βρισκόταν στον άμεσο προγραμματισμό της εταιρείας. Μάλιστα, η θέση της κινεζικής εταιρείας ήταν ότι το λανσάρισμα ενός δικού της λειτουργικού συστήματος θα γίνει μόνο εάν το Android πάψει οριστικά να αποτελεί επιλογή.
Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, η Huawei ξεκίνησε την αποστολή προσκλήσεων προς τους developers, που μέχρι σήμερα διαθέτουν τις εφαρμογές τους μέσω του Google Play Store, να χρησιμοποιούν και το δικό της app store, το AppGallery.
Σε κάθε περίπτωση η αναφορά της Rosenblatt Securities υποστηρίζει ότι το λογισμικό που έχει αναπτυχθεί από την Huawei είναι πλήρως συμβατό με τις εφαρμογές για Android και επιπλέον «διαθέτει αναβαθμισμένες λειτουργίες ασφαλείας σε ότι αφορά στην προστασία των προσωπικών δεδομένων».
Η ιστοσελίδα Huawei Central, η οποία φιλοξενεί ειδήσεις που αφορούν κυρίως την κινεζική εταιρεία, αναφέρει ότι η ονομασία HongMeng έχει κατοχυρωθεί ήδη σε αρκετές ακόμη αγορές, όπως στον Καναδά, σε Ευρωπαϊκές αγορές, στη Νότια Κορέα και στο Μεξικό. Πάντως με δεδομένο ότι το «HongMeng» είναι καθαρά κινέζικη ονομασία πολλοί θεωρούν ότι αν τελικά γίνει εμπορικά διαθέσιμο θα υπάρξει και κάποια μετονομασία που θα το καθιστά πιο «ευχάριστο» στα αυτιά κυρίως των Δυτικών.
Κυριολεκτικά το HongMeng μεταφράζεται σε Κόκκινο Όνειρο (Red Dream), ενώ η Wikipedia αναφέρει ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα της κινεζικής μυθολογίας με το όνομα Αχανής Ομίχλη (Vast Mist). Άλλες μεταφράσεις θεωρούν ότι ο όρος HongMeng σημαίνει μοναδικότητα (singularity).
naftemporiki
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου