facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ούτε οι Σκοπιανοί θέλουν το «Μακεδονία του Ιλιντεν» -«Οχι» λέει το 61,5% για την πρόταση του Ζάεφ

Δεν ήταν μόνο η Αθήνα που αντέδρασε στο «Μακεδονία του Ιλιντεν». Ούτε οι πολίτες των Σκοπίων καλοβλέπουν αυτή την πρόταση που είχε κάνει ο Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του ονοματολογικού.
Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα απέρριψαν κατηγορηματικά το «Μακεδονία του Ιλιντεν», ενώ είχαν ασκήσει και σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα γιατί δέχθηκε να το συζητήσει, με αποτέλεσμα τελικά να «καεί» γρήγορα αυτό το σενάριο.
Τώρα, δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ δείχνει ότι ούτε οι πολίτες της χώρας αποδέχονται την πρόταση αυτή του πρωθυπουργού τους. Συγκεκριμένα, το 61,5% απάντησαν σε δημοσκόπηση ότι θα ψήφιζαν «όχι» σε ένα δημοψήφισμα για το «Μακεδονία του Ιλιντεν». Η πρόταση αυτή δίχασε και τους ψηφοφόρους του κόμματος του Ζάεφ (SDSM), αφού το 56,4% απάντησε ότι θα ψήφιζε «ναι», ενώ το 62,5% των υποστηρικτών του αλβανικού κόμματος 62,5% θα έκαναν το ίδιο.
Αν γίνει σύγκριση με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που είχε γίνει τον Απρίλιο στην ΠΓΔΜ, περισσότεροι προτιμούν την ονομασία «Ανω Μακεδονία»- συγκεκριμένα το 41,5%- ενώ μόλις το 27,2% θα ψήφιζε «ναι» στο «Μακεδονία του Ιλιντεν», σύμφωνα με τη νέα έρευνα.
Σε δεύτερη ερώτημα της δημοσκόπησης, για αν θα ψήφιζαν το «Μακεδονία του Ιλιντεν» όταν η ΠΓΔΜ θα είχε ενταχθεί στην ΕΕ, το 38,9% απάντησε καταφατικά.
Σημειώνεται ότι στις διαπραγματεύσεις των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, στη Νέα Υόρκη υπό τον Μάθιου Νίμιτς, την προηγούμενη εβδομάδα, η πλευρά των Σκοπίων φερόταν να απορρίπτει το «Ανω Μακεδονία», που είναι μία από τις προτάσεις που προκρίνει η Αθήνα.
Σύμφωνα και με τα όσα μετέδιδαν τα σκοπιανά ΜΜΕ την Τρίτη, οι δύο πλευρές είναι πιθανόν να έχουν συμφωνήσει στο «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Πάντως, ο Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη αρνήθηκε να απαντήσει αν ισχύει αυτό, όπως και το αν παραμένει στο τραπέζι το «Μακεδονία του Ιλιντεν».
meta/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news