facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Φαρμακοποιοί Αττικής: Προσοχή σε «online φάρμακα» για την θεραπεία των αρθρώσεων

Φέρουν την ονομασία Osteoren και Hondrocream και περιγράφονται ψευδώς ως απολύτως φυσικά και χωρίς παρενέργειες

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού εφιστά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) για δύο σκευάσματα που διαφημίζονται και διακινούνται μέσω διαδικτύου, ως "φάρμακα" για τη θεραπεία των πόνων των αρθρώσεων. Πρόκειται για αμφιβόλου προελεύσεως σκευάσματα, οπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ, που φέρουν την ονομασία Osteoren και Hondrocream και τα οποία περιγράφονται ψευδώς ως απολύτως φυσικά και χωρίς παρενέργειες.

"Η διαφήμιση των σκευασμάτων Osteoren και Hondrocream παραβιάζει κατάφωρα την υπ’ αριθμ. πρωτ. 16427/24.2.2017 εγκύκλιο του ΕΟΦ περί διαφήμισης στο κοινό των φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ), καθώς και διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου" καταγγέλλει ο ΦΣΑ. Επιπλέον, αναφέρει πως "η ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφημίζονται, φέρει πλαστογραφημένο λογότυπο του υπουργείου Υγείας, δημιουργώντας την απατηλή εντύπωση στο χρήστη ότι ευρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου και ότι το ίδιο το Υπουργείο τα εγκρίνει και τα προωθεί".

Ο ΦΣΑ υπογραμμίζει πως από τον Νοέμβριο 2017 προέβη αρμοδίως σε έγγραφη αναφορά-καταγγελία κατά του προϊόντος Osteoren προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Αστυνομική διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον Ε.Ο.Φ., το Σ.Ε.Υ.Υ.Π και το Facebook.
Ο Ε.Ο.Φ. μάλιστα προειδοποίησε τους καταναλωτές ότι τα προαναφερθέντα σκευάσματα δεν διαθέτουν άδεια φαρμάκου και ότι αν βρεθούν στην κατοχή τους πρέπει να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Παρατηρείται, ωστόσο, το φαινόμενο όταν οι Αρχές εντοπίζουν τις παράνομες ιστοσελίδες που διαχειρίζονται τέτοια προϊόντα, αυτά να αλλάζουν επωνυμία και να παρουσιάζονται σε άλλους ιστότοπους με την ίδια όμως παραπλανητική πρακτική.

"Ως εκ τούτου, εφιστούμε την προσοχή του καταναλωτικού κοινού σε τέτοιου είδους απατηλές συμπεριφορές και τονίζουμε ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων" καταλήγει ο ΦΣΑ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news