facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Το 65% των Ελλήνων βλέπουν αρνητικά τους Μουσουλμάνους -«Βάρος οι πρόσφυγες» λέει το 72% [πίνακες]

Οι Ελληνες είναι ανάμεσα στους λαούς όπου επικρατεί η αρνητική άποψη για τους Μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα τους.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα του Pew, την οποία δημοσίευσε το Politico. Σύμφωνα με αυτή, πάνω από το 60% των Ελλήνων, των Ούγγρων, των Ιταλών και των Πολωνών βλέπουν αρνητικά τους Μουσουλμάνους. Συγκεκριμένα στη χώρα μας το συγκεκριμένο ποσοστό φτάνει το 65%.
Πόσοι βλέπουν αρνητικά τους πρόσφυγες σε κάθε χώρα (πατήστε στο χάρτη για να δείτε το ποσοστό)


Επιπλέον, στις 8 από τις 10 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έγινε η έρευνα, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες θεωρούν ότι οι πρόσφυγες αυξάνουν την πιθανότητα τρομοκρατίας στην πατρίδα τους.
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκαν για το αν οι πρόσφυγες είναι «βάρος», καθώς παίρνουν τις δουλειές και τα κοινωνικά επιδόματα ή αν κάνουν το έθνος ισχυρότερο με τη δουλειά και τα ταλέντα τους, το 72% των Ελλήνων που μετείχαν στην έρευνα απάντησαν το πρώτο.
Ο οικονομικός αντίκτυπος των προσφύγων (με κόκκινο η άποψη ότι οι πρόσφυγες είναι «βάρος» γιατί παίρνουν τις δουλειές, με μπλε η άποψη ότι κάνουν ισχυρότερο το έθνος με τη δουλειά και τα ταλέντα τους)



Την ίδια στάση κρατά απέναντι στους πρόσφυγες το 82% στην Ουγγαρία, το 75% στην Πολωνία, το 65% στην Ιταλία και το 53% στη Γαλλία. Αντιθέτως, το 62% των Γερμανών και το 59% των Ελβετών δήλωσαν ότι οι πρόσφυγες κάνουν πιο ισχυρή τη χώρα τους.
Η έρευνα έγινε σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία και Μ. Βρετανία, με περίπου 1.000 πολίτες σε κάθε χώρα να απαντούν, το διάστημα από τις 4 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου.
Η άποψη για τη φυλετική και εθνική διαφορετικότητα (με κόκκινο όσοι απάντησαν ότι η ενισχυόμενη διαφορετικότητα κάτι τη χώρα τους χειρότερο μέρος για να ζει κανείς, με μαύρο όσοι θεωρούν ότι δεν κάνει μεγάλη διαφορά και με γκρι όσοι θεωρούν ότι η διαφορετικότητα κάνει τη χώρα τους καλύτερο μέρος για να ζει κανείς).


iefimerida



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news