facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Καλή Χρονιά από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Νέα ΦΕΚ με διορισμούς Κατρούγκαλου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διορισμοί στο Δημόσιο με βάση τον περιβόητο «νόμο Κατρούγκαλου», τη στιγμή που το Ασφαλιστικό που προωθεί ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος έρχεται να ισοπεδώσει και να αφανίσει ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους κατεβάζοντάς τους στον δρόμο και πυροδοτώντας κοινωνική αναταραχή. 

Ηδη με τον νόμο αυτό έχουν τακτοποιηθεί περί τους 7.500 δημοσίους υπαλλήλους που είχαν απολυθεί ή τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και 1.500 δημοτικοί υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει, επιστρέφοντας ως μόνιμοι σε προσωποπαγείς θέσεις, δηλαδή σε θέσεις που συστήνονται αποκλειστικά για λογαριασμό τους και για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις δημόσιες δαπάνες. Πρόκειται για την ευλαβική υλοποίηση της μόνης προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ περί επανασύστασης του κράτους, με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τη Διαύγεια να κατακλύζονται σε καθημερινή βάση από υπουργικές αποφάσεις βολέματος ημετέρων, κόντρα στην οικονομική κατάσταση της χώρας και στις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές.
Επιστροφή 73 πιλότων μέσω  Σπίρτζη

Τις τελευταίες μέρες 100 απολυμένοι του Δημοσίου επανεντάχθηκαν στο κράτος αυξάνοντας τον μακρύ κατάλογο της νέας στρατιάς κομματικών διορισμών. Ειδικότερα, με 4 αποφάσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, στις 19 Ιανουαρίου, επέστρεψαν σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας 73 πιλότοι. Η συνολική ετήσια δαπάνη σε βάρος των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού από τις αποφάσεις αυτές ανέρχεται στο ποσό των 2.236.543,20 ευρώ. Πρόκειται για την επαναφορά 43 χειριστών αεροσκαφών πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και απολύθηκαν επειδή είχε παρέλθει ο χρόνος της διαθεσιμότητάς τους και δεν είχαν μεταφερθεί σε άλλη υπηρεσία. 

Οι υπάλληλοι αυτοί επανήλθαν με τον ίδιο βαθμό και το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τον χρόνο θέσης τους σε διαθεσιμότητα και πλέον «τίθενται στη διάθεση του υπουργού», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, με την εν λόγω δαπάνη ύψους 1.254.000 ευρώ να εξασφαλίζεται «με φροντίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους». Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύονται ακόμα δύο αποφάσεις του κ. Σπίρτζη, με τις οποίες επιπλέον 27 χειριστές αεροσκαφών, στη συντριπτική πλειοψηφία τους δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ξαναπερνούν την πόρτα του Δημοσίου ως μόνιμοι πλέον σε προσωποπαγείς θέσεις. Προηγουμένως, ο υπουργός είχε υπογράψει άλλη απόφαση επιστροφής ακόμα τριών πιλότων, με το ετήσιο κόστος της συγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης να είναι 188.971,20 ευρώ. 

Οι διορισμοί Τσακαλώτου
Στο ίδιο πλαίσιο, στις 22 Ιανουαρίου, με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέφερε στην υπηρεσία 16 πρώην υπαλλήλους της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., που υπηρετούσαν στη συγκεκριμένη εταιρεία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και είχαν τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία το 2011. Η συνολική ετήσια δαπάνη σε βάρος των πιστώσεων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. είναι ύψους 369.239,52 ευρώ. Οι ειδικότητες των υπαλλήλων που τοποθετούνται σε προσωποπαγείς θέσεις είναι, μεταξύ άλλων, λεμβούχος, χειριστής αναβατήρων, συντηρητής-υδραυλικός, ναύτης, επιμελητής-κλητήρας. 

Την ίδια μέρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Ταφύλλης υπογράφει την επαναφορά σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις 5 υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου. Οι κλάδοι και ειδικότητες των συγκεκριμένων υπαλλήλων είναι ΥΕ εργατών/Γεμιστή-Ζυγιστή, ΥΕ Εργατών/Εργάτης Γενικών Εργασιών, ΥΕ Επιμελητών/Κλητήρων, ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας. Η ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού φτάνει τα 66.740 ευρώ. Νωρίτερα, ο κ. Ταφύλλης είχε επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία και υπάλληλο του κλάδου υποχρεωτικής εκπαίδευσης προσωπικού καθαριότητας. 

Στο μεταξύ, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου συνεχίζεται η στελέχωση των δικαστηρίων της χώρας από πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Είχε προηγηθεί η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου 2015, με την οποία ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μετέφερε 17 καθαρίστριες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΠΕ Γραμματέων δικαστηρίων. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του κ. Παρασκευόπουλου, στις 29 Δεκεμβρίου, μεταφέρονται δύο καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης στον τομέα των υπαλλήλων των πολιτικών, ποινικών δικαστηρίων και εισαγγελιών σε «συνιστώμενες, με την παρούσα προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων, πλήρους απασχόλησης» τοποθετούμενες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης και στο Πταισματοδικείο Χαλκίδας αντίστοιχα. Με την ίδια απόφαση, καθαρίστρια του ΟΑΕΔ και εργάτης του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού καταλαμβάνουν θέσεις επιμελητών στο Ειρηνοδικείο Μεγαλόπολης και στο Εφετείο Κρήτης αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, υπάλληλος του κλάδου Τουριστικών Επαγγελμάτων του υπουργείου Πολιτισμού καθώς και μηχανικός αεροσκαφών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τοποθετούνται σε θέσεις γραμματέων δικαστηρίων. 

Το νέο μπαράζ διορισμών έρχεται να προστεθεί στους χιλιάδες απολυμένους που αποκαταστάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., σε άμεση εφαρμογή του Ν.4325/2015. Τον χορό τακτοποίησης άνοιξε η επαναφορά 1.817 καθηγητών στα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠ.ΑΛ.), με την επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 14,050 εκατ. ευρώ ετησίως. Ακολούθησε η επανασύσταση 1.174 οργανικών και προσωποπαγών θέσεων διοικητικού προσωπικού στα πανεπιστήμια, που είχαν καταργηθεί το 2013 με την προκαλούμενη ετήσια δημόσια δαπάνη να είναι 13.970.627,80 ευρώ. Στην ίδια φουρνιά διορισμών περιλαμβάνονται και οι 519 προσωποπαγείς θέσεις που επανασυστάθηκαν ύστερα από την κατάργησή τους στα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ), με το σχετικό κόστος να φτάνει τα 2,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο και φυσικά οι 421 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που επανήλθαν πανηγυρικά στα καθήκοντά τους, με την προκαλούμενη δαπάνη μισθοδοσίας τους να είναι 1,8 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Στον οργασμό επαναπροσλήψεων εντάσσεται και η επανένταξη στις μισθολογικές καταστάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης 74 υπαλλήλων, που αύξησε τη μισθολογική δαπάνη κατά 1.460.384 ευρώ, 61 υπαλλήλων στον ΕΟΤ, με το αντίστοιχο κόστος να είναι της τάξης του 1,3 εκατ. ευρώ, 46 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομίας και 24 στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο ποσό των 673.000 ευρώ ετησίως, δε, φτάνει η πρόβλεψη για τις 59 προσωποπαγείς θέσεις που καλύφθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στα 593.160 ευρώ για την επαναφορά επιπλέον 29 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομίας. 

Στο σύνολο των διορισμών προστίθεται και η κατηγορία των 1.500 σχολικών φυλάκων που εγγράφηκε ξανά στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων ύστερα από την ανασύστασή της με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου και αφού η συγκεκριμένη ειδικότητα είχε καταργηθεί το 2013, αλλά και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με 1.559 πρώην υπαλλήλους της να έχουν θεμελιώσει δικαίωμα επαναπρόσληψής τους, ασκώντας το με μια απλή αίτηση. Ετσι, ο σημερινός αριθμός των εργαζομένων της αριθμεί 1.930 άτομα. 

Το πλέον ενδιαφέρον της σπουδής με την οποία καταρτίστηκε ο συγκεκριμένος ρουσφετολογικός νόμος, σε αντίθεση με το προωθούμενο ισοπεδωτικό Ασφαλιστικό, είναι τα παραθυράκια που προέβλεψε ώστε να έχουν μονιμοποιηθεί έως σήμερα σε δήμους ανά την επικράτεια περί τους 1.500 υπαλλήλους, των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει εδώ και χρόνια. Με τη φωτογραφική ρύθμιση του άρθρου 39 άρθηκε το αξιόποινο κατά των αιρετών οι οποίοι αρνήθηκαν να ασκήσουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο εφέσεις στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις για τους συμβασιούχους. Το εν λόγω άρθρο «καθαρίζει», μεταξύ άλλων, τη δημοτική αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης για τους 499 διορισμούς σε προσωποπαγείς θέσεις που εντάσσονται σε σύνολο 745 αντίστοιχων περιπτώσεων σε διάφορους δήμους που δημοσιεύτηκαν στο ίδιο ΦΕΚ, τον Δήμο Αθηναίων για 661 θέσεις, τον Δήμο Νέας Σμύρνης για 103 θέσεις, τον Δήμο Διονύσου για 119 θέσεις και τον Δήμο Κηφισιάς για 21 θέσεις.

Νέοι διορισμοί συγγενών
Νέοι διορισμοί συγγενικών προσώπων κυβερνητικών στελεχών έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος». Οπως φαίνεται, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου δεν έχει διορίσει μόνο τη σύζυγό του Κλειώ Παπαπαντολέων ως σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου αλλά και τον αδελφό του σε θέση δίπλα σε μέλος της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο δικηγόρος Νίκος Παπαϊωάννου τοποθετήθηκε στις 26 Μαΐου 2015 από τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεολόγο Λαμπριανίδη σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έξι μηνών.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news