Και σήμερα βγήκαν στους δρόμους, παραλύοντας το κέντρο της Αθήνας, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί και δεκάδες άλλοι επιστήμονες, αυτοπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι - μία μόλις εβδομάδα μετά την πολυπληθέστατη συγκέντρωση ενάντια στο «αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο» κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό - ξαναενώνουν τις φωνές τους ενάντια στο νομοσχέδιο με τα εξοντωτικά για τους κλάδους τους μέτρα.
Η συγκέντρωση έγινε στα Προπύλαια στις 11:30 πμ και ακολούθησε πορεία από τις 13:00 προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, με τη συμμετοχή άνω των 6.000 διαδηλωτών, όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. Ξεχώρισαν οι εκατοντάδες γραβάτες που φορούσαν ή ανέμιζαν συμβολικά αρκετοί διαμαρτυρόμενοι. Αλλά και οι έντονες αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του προέδρου της ΓΣΣΕ, Γ. Παναγόπουλου που εξαναγκάστηκε σε αποχώρηση.
Συγκέντρωση έξω απο την είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποιούν αυτή την ώρα (14:00) δάσκαλοι και καθηγητές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ.
Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κηρύξει 4ωρη στάσης εργασίας για σήμερα. Η στάση άρχισε στις 11:00 και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ η μηχανοκίνητη πορεία είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει στις 12:00 μπροστά από τα γραφεία της Ομοσπονδίας επί της πλατείας Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο. Σε αντίθεση με άλλες μηχανοκίνητες πορείες, σήμερα δεν αναμένετο να λάβουν μέρος απορριμματοφόρα παρά μόνο ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 ενώ συμμετέχουν στην συγκέντρωση και την πορεία. Η ΠΝΟ από πλευράς της συνεχίζει την 48ωρη απεργία που κήρυξε από χθες κρατώντας δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν τα εξοντωτικά αποτελέσματα των προωθούμενων ρυθμίσεων για τον δικηγορικό κλάδο έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι ένας νέος δικηγόρος με 10 έτη στο επάγγελμα και εισόδημα 20.000 ευρώ, μέχρι την τελευταία ημέρα του 2015, επιβαρύνεται με φόρο 26%, τέλος επιτηδεύματος, εισφορές ΤΑΝ, ΤΕΑΔ, εισφορά ΟΑΕΔ, εισφορά αλληλεγγύης. Πρόκειται για επιβαρύνσεις ύψους 54.19% του εισοδήματός του. Ενώ συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της φορολογίας από το 26% στο 29% τελικά η επιβάρυνση στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα φτάσει στο 69% του εισοδήματος του εν λόγω δικηγόρου.
Πάνω από 70.000 ιατροί σε όλη την Ελλάδα θα εγκαταλείψουν το επάγγελμα ή τη χώρα εξαιτίας των αβάσταχτων επιβαρύνσεων, επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος, έχει αποκαλέσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο άδικο και τιμωρητικό.
«Εάν εφαρμοσθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, την επόμενη ημέρα δεν θα μπορούμε να ασκούμε το επάγγελμα», έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός .
Από πλευράς του τέλος ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κ. Κόλλιας έχει υπογραμμίσει ότι το ασφαλιστικό επιβάλει κεφαλικό φόρο.
skai
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου