Τη σύμπραξή της ως «ανεξάρτητη συνεργαζόμενη» με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα. Η κ.Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ επέρριψε ευθύνες εντός του ΣΥΡΙΖΑ για τη διάλυση του κόμματος
Το «παρών» δίνουν μεταξύ άλλων οι Ραχήλ Μακρή, Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Σταθάς, Μαρία Μπόλαρη και οι συνδικαλιστές Παναγιώτης Καλφαγιάννης και Νίκος Φωτόπουλος.
Μέσα στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ οπαδοί της κ. Κωνσταντοπούλου άνοιξαν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Όχι στα μνημόνια, ναι στη Ζωή».
Ξεκινώντας, η κ.Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας: «πολιτική και ιστορική συγκυρία από σήμερα 31 Αυγούστου 2015. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές όχι επειδή η κυβέρνηση παραβίασε την λαϊκή εντολή, αλλά επειδή θέλει να συνεχίζει να την παραβιάζει, όντας απαλλαγμένη από αυτό που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν «βαρίδι». Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στα 5 χρόνια του μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές - δανειστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ.Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι «Καποιοι αποφάσισαν να θέσουν εκ ποδών τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, τις ιδεες, τιας αξίες συμμαχώντας με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις. Εκαναν το αντίστροφο από αυτό που είχαμε αναλάβει. Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πολλοί και πολλές, ανάμεσά τους κι εγώ, που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους το κόμμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τις θέσεις του, την πολιτική του αξία και ουσία και να αναλάβει δράση προτού στη χώρα επικρατήσει η μνημονιακή λαίλαπα που έχει εξοντώσει πολλούς συνανθρώπους μας. Υπάρχουν υπεύθυνοι για το ότι οι ΚΟ δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε».
Κάνοντας μία αναδρομή στα καθήκοντά της, η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι «από τη θεση που ανέλαβα και τα καθήκοντα γιατί πίστεψα σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι δεν μοιράζουμε καρέκλες αλλά ευθύνες, αναλαμβάνοντας αυτήν την μεγάλη ευθύνη επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα κοινοβουλευτικής λειτουργίας, να υπαρξει μία βουλή ανοιχτή ενεργή με πρωτοβουλία και συμμετοχή των πολιτών»
Η κ.Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα βέλη της στους πρώην «συντρόφους»της, υπογραμμίζοντας ότι η θέση της υπονομεύθηκε από την αρχή κυρίως με τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη, τις χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με την Χρυσή Αυγή, αλλά και τις ευθείες απειλές με το «θα σε τελειώσουμε».
«Λυπάμαι γιατι συμβιβάστηκα με τη θλιβερή απραξία του κ.Μαντά, που άφησε να εκτραχυνθεί η επίθεση αυτή, λυπάμαι γιατι δεν κατάφερα να αναστρέψω και να ανατρέψω την εγκατάλειψη της Κ.Ο. στα συμπεράσματα που έβγαιναν από εντεταλμένες δημοσιεύσεις, λυπάμαι διότι εκείνοι που όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημα -και πρώτα ο παραιτηθείς πρωθυπουργός- σε αυτές τις επιθέσεις, λυπάμαι που ούτε καν παραιτηθείς πρωθυπουργ'οςς και όσοι όφειλαν, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε μολονότι το ζητούσα επανειλημμένα», σημείωσε.
Αναφέρθηκε επίσης σε «συντρόφους, που από θέσεις εξουσίας δεν βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν την επιλογή η Βουλή να μην είναι άντρο διαφόρων υπηρεσιών». «Σύντροφοι με τους οποίους παλέψαμε προέβησαν σε δηλώσεις, εκτιμώντας ότι είναι ακατανόητο οι πολίτες να περνούν μπροστά από τη Βουλή ανεμπόδιστοι», πρόσθεσε, κατονομάζοντας τον Πάνο Σκουρλέτη.
Παράλληλα, εκτόξευσε πυρά και κατά του Γιάννη Πανούση τον οποίο χαρακτήρισε «εκτροχιασμένο υπουργό»τονίζοντας ότι «δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ». Τον κατηγόρησε, δε, ότι διατύπωνε υπονοούμενα πως από τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του παράγεται βία, ενώ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι δεν πήρε θέση, αν και του το ζήτησε με επιστολή του.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε, λέγοντας ότι υπάρχει ένα κορυφαίο ζήτημα, το οποίο πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης και αυτό είναι η υποτιθέμενη έλλειψη εναλλακτικής και το πολυπαιγμένο -όπως το χαρακτήρισε- έργο από πλευράς του παραιτηθέντος πρωθυπουργού: Όποιος έχει εναλλακτική να την καταθέσει.
«Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις εναλλακτικές. Από τις 20 Φεβρουαρίου όταν ανακοινώθηκε η κοινή δήλωση του Eurogroup με επίμονο τρόπο τόσο σε πολλές κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, αλλά και στη συνεδρίαση της ΚΟ στις 25 Φεβρουαρίου, δήλωσα τη διαφωνία μου και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις. Αφορούσαν τη συγκρότηση ομάδων εργαλείων, κυρίως νομικών επιτελείων και νομικών εργαλείων», είπε η κ.Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν εισακούστηκε».
Η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε και στο χρέος, διερωτώμενη γιατί δεν χρησιμοποίησε η κυβέρνηση το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος που το χαρακτήρισε «μη βιώσιμο, παράνομο, επαχθές και επονείδιστο».
«Γιατί όταν ως πρόεδρος της Βουλής σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργού συγκρότησα την επιτροπή αλήθειας και καταλήγει ότι το δημόσιο χρέος είναι παράνομο απεχθές μη βιώσιμο, και αυτοί δεν είναι βρισιές αλλά νομικοί χαρακτηρισμοί, αυτά τα δικαιώματα που αναδύονται γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε αυτό το πόρισμα» τόνισε. Και συνέχισε: Το πόρισμα της επιτροπής για την αλήθεια για το δημόσιο χρέος ήταν μία «εναλλακιτκή πρόταση που είναι συγκεκριμένη και έχει υιοθετηθεί από τον ειδικό ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για το χρέος».
Η κ.Κωνσταντοπούλου, υπογράμμισε ότι η εν λόγω περίοδος, «είναι μία σκοτεινή περίοδος της πολιτικής ιστορία για την οποία θα πρέπει να αναζητηθεί η αλήθεια».
«Βίωσα με τραυματικο τρόπο καθεστωτικό τρόπο απόπειρες παράκαμψης μου, εντεταλμένες επιθέσεις σε κρίσιμους χρόνους και ευθεία απόπειρα από τη μία κάμψης μου και από την άλλη παράκαμψής μου. Ο ρόλος που διαδραμάτισαν πρόσωπα όπως ο πρώην Υπ. Εσωτερικών κ.Βούτσης, ο γραμματέας της ΚΟ σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και σε ό,τι με αφορά δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω να φωτιστεί».
Στη συνέχεια στρέφεται κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, σημειώνοντας ότι «ο ρόλος που διαδραμάτισε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον οοποιο καταθέτω τη δυσαρέσκειά μου για την υπηρέτηση του στον εκβιασμο των πολιτών πρέπει επίσης να διαλευκανθεί. Μελανό δείγμα αποτελεί η εμπλοκή του μετά την ψηφιση του πρώτου πακέτου προαπαιτουμένων με παρακαμψή μου για την ταχεία δημοσίευση του ΦΕΚ, όπως και η εμπολοκή κυβερνητικών προσώπων αλλά και του κομματικού μέσου ενημέρωσης, σε ενός νέου τύπου απόπειρα καταδοτισμού», τόνισε.
Οσο για τα σχέδιά της σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, είπε ότι «θα είμαι παρούσα, όπως δεσμεύθηκα στους συμπολίτες μου, στο πλάι αυτών που αλλη μια φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με τη Λαϊκή Ενότητα, που αποτελεί το πρώτο ανάχωμα σε αυτή τη λαίλαπα που δημιουργήθηκε με την προκήρυξη των εκλογών», ενώ είπε ότι θεωρεί κομβικής σημασίας να συμπράξουν στο εγχείρημα ο Μανώλης Γλέζος, η Σοφία Σακοράφα, Μίκης Θεοδωράκης, Πέπη Ρηγοπούλου και πολλοί άλλοι.
ethnos
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου