facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχονται φθηνότερα δάνεια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

"Παράθυρο" για την επιδότηση των επιτοκίων που δανείζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις άνοιξαν από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νικ. Δένδιας.

Ο πρώτος επισήμανε πως «πετύχαμε συμμαχία με εταίρους για την επιδότηση του επιτοκίου από κονδύλια του ΕΣΠΑ, μία συμμαχία ιδιαίτερα δύσκολη αλλά τεράστιας σημασίας. Η επιδότηση αυτή θα αφορά σε νέα δάνεια, κεφάλαια κίνησης, και παλαιά ενήμερα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποκλειστικά».

Που σημαίνει πως παρά τις αντιδράσεις της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών διαμορφώθηκαν οι συνθήκες σε πολιτικό επίπεδο για να επέλθουν αλλαγές σε κοινοτικούς κανονισμούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του κ. Δένδια από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη: «Νομίζουμε ότι πλέον έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή συμμαχία ώστε να γίνει κατανοητό στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το αυτονόητο: δεν μπορούμε να αφήσουμε να κλείσουν 60.000 επιχειρήσεις, που δεν ευθύνονται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τα υψηλά επιτόκια και να χρησιμοποιήσουμε μετά τα κεφάλαια επανεκκίνησης του ΕΣΠΑ για να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας χρήματα, των δικών μας διαρθρωτικών ταμείων, ώστε να παραμείνουν στην αγορά και να επιβιώσουν. Θα είναι μια προσπάθεια δύσκολη γιατί είναι περίεργο πόσο αγκυλωμένη είναι η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, αλλά είναι μια προσπάθεια στην ποία έχουμε ισχυρότατους συμμάχους και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 100.000 επιχειρήσεις με έναν έως εννέα εργαζομένους, υπολογίζεται ότι έχουν πρόβλημα με «κόκκινα» δάνεια, ύψους 4,5 δισ.

«Πρώτη μας προσέγγιση είναι (οι επιχειρήσεις αυτές), να μείνουν στην αγορά εφόσον είναι βιώσιμες, γιατί απασχολούν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων, παράγουν λίγο λιγότερο από 7% ΑΕΠ και αντιστοιχούν σε λίγο λιγότερο από το 5% εξαγωγών. Προσπαθούμε πάντα να βοηθήσουμε τον έντιμο επιχειρηματία». Ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι «δεν νοείται όμως φτωχή επιχείρηση και ζάμπλουτος επιχειρηματίας».

Τέλος κάνοντας αναφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι «στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δίνουμε ένα πλαίσιο με το οποίο θα μπορούν να συνεννοηθούν με το τραπεζικό σύστημα και να απαλλαγούν από ένα μέρος του δανεισμού τους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι βιώσιμες».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news