facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Εμπλοκή στην υπόθεση Siemens


Αδυνατεί να εκτιμήσει αν υπάρχει ή όχι ζημιά για τον OTE ο σύμβουλος που ανέλαβε την πραγματογνωμοσύνη

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (4/5) δείχνει την έξοδο διαφυγής όλων των εμπλεκομένων στο περίφημο σκάνδαλο της Siemens. Mε απλά λόγια πάπαλα. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ ο σύμβουλοςκ. Άθως Στυλιανούπου επιχείρησε επί έναν χρόνο να αποτιμήσει τυχόν βλαβη του ΟΤΕ, ο οποίος την επίμαχη περίοδο ανήκε στο Δημόσιο, δηλώνει αδυναμία να υπολογίσει όχι μόνο αν υπάρχει αλλά και το ύψος της! Έτσι για 16 πρώην στελέχη του ΟΤΕ η υπόθεση κλείνει τον Ιούλιο!
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι την ίδια στιγμή 13 Γερμανοί, πρώην μεγαλοστελέχη τηςSiemens βρίσκονται ως κατηγορούμενοι στο κατώφλι των τριών ελλήνων ανακριτών-Νικολακέα, Φιοράκη, Πιπιλίγκα.
Ανάμεσα στα πρώην στελέχη του ΟΤΕ για τα οποία ανοίγει ο δρόμος της αθώωσης βρίσκεται και ο Χρήστος Καραβέλας, ο τρίτος φυγάς της ιστορίας μετά τους Χριστοφοράκου και Γιουγκ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εν μέσω θεωριών συνομωσίας, φημών και θρύλων που κυκλοφορούν ακόμη και στα πιο απόμακρα μοναστήρια της Αντιπάρου, εδώ όπου βρίσκεται ένα από τα σπίτια του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, o  οποίος αν μη τι άλλο διαθέτει και χιούμορ. Όπως γράφει η Γιάννα Παπαδάκου «το κατηγορητήριο αναβιώνει όλο το σύστημα των πληρωμών μέσω του ψευδώνυμου «Franz» για τον Γεώργιο Σκαρπέλη του ΟΤΕ αλλά και περίεργων τοπωνυμίων που διατηρούσε ο Χρήστος Καραβέλας για λογαριασμούς του στην Ελβετία, όπως, «Υδρα», «Κορώνη» αλλά και «Ανοιξη»...»

Ο Καραβέλας εγκατέλειψε την Ελλάδα τον Μάιο του 2009 και έκτοκτε χάθηκαν τα ίχνη του.
Λίγο πριν  φύγει, ο επονομαζόμενος και «ταμίας της  Siemens” επιχείρησε  να συναντήσει 4-5 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα». Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ>


ΕΠΑΦΕΣ με τουλάχιστον τέσσερις πολιτικούς επιχείρησε ο προκάτοχος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Ηellas ως τα τέλη της δεκαετίας του 1990, Χρήστος Καραβέλας, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη φυγή του. Ο επονομαζόμενος «ταμίας» της Siemens ζητούσε από τα πολιτικά πρόσωπα να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη για την αναφερόμενη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο για τη σύμβαση
8002 του ΟΤΕ με τη Siemens.
 
Η πλευρά του φυγόδικου μάνατζερ ισχυρίζεται μάλιστα ότι είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις στον κ. Καραβέλα ότι «θα γίνει το καλύτερο δυνατό» και ότι «θα υπάρξει προσπάθεια σχετικής εισήγησης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Γιώργο Σανιδά». Αλλά αν αυτά είναι λόγια, υπάρχει μια ακόμη πιο χειροπιαστή ένδειξη «αρωγής» στον φυγόδικο. Αν και οι υπεύθυνοι μιας από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες όχι μόνο μπλόκαραν τους λογαριασμούς του αλλά και αρνήθηκαν κατάθεση μέρους των 14.500.000 ευρώ που επιχειρούσε να διακινήσει ο κ. Καραβέλας την
άνοιξη του 2008, οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν την εκροή αυτών των χρημάτων στο εξωτερικό· ένα μέρος τους κατέληξε και στην Ουρουγουάη για την αγορά της βίλας στο διάσημο θέρετρο της Πούντα ντελ Εστε. Για αυτές τις ύποπτες συναλλαγές υπήρξε αλληλογραφία από τον Μάιο του 2008 μεταξύ των εκπροσώπων του ελληνικού πιστωτικού ιδρύματος και του τότε προϊσταμένου της επιτροπής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κ. Γιώργου Ζορμπά, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια από άλλες δικαστικές αρχές που ενημερώθηκαν σχετικά.

O Χρήστος Καραβέλας ήταν ο άνθρωπος που χειριζόταν τη δεκαετία του 1990 το μεγαλύτερο μέρος των «μυστικών κονδυλίων» της Siemens προκειμένου η γερμανική εταιρεία να κερδίζει διαφόρους διαγωνισμούς στην Ελλάδα. Τουλάχιστον 63.500.000 μάρκα- περισσότερα από 32.000.000 ευρώ- διατέθηκαν από τη μητρική εταιρεία για μίζες προκειμένου να υπογράψει ο ΟΤΕ την περιώνυμη προγραμματική συμφωνία 8002 με τον ΟΤΕ, όπως τουλάχιστον προέκυπτε από ένα χειρόγραφο σημείωμα που συνέταξε ο κ. Καραβέλας τον Ιανουάριο του 1998- ασχέτως αν άλλαξαν τελικά χέρια και ποια ακριβώς τα χρήματα αυτά ή τουλάχιστον το σύνολό τους. Οπως αναφέρει σήμερα άλλοτε συνεργάτης του οικονομικού διαχειριστή της Siemens, «ο Καραβέλας ήταν σε θέση να γνωρίζει, μαζί με το άλλο διευθυντικό στέλεχος της Siemensτον Ηλία Γεωργίου, ποια πολιτικά πρόσωπα και κόμματα πήραν μίζες από τη Siemens είτε για συγκεκριμένες δουλειές ή στο πλαίσιο γενικών οικονομικών ενισχύσεων». Ηταν οι άνθρωποι των μυστικών και φέρονται, με βάση όσα ακούστηκαν κατά τις έρευνες στη Γερμανία, να έχουν χρηματίσει πέντε πολιτικούς. «Στις περισσότερες περιπτώσεις έδιναν τα χρήματα σε βαλίτσες. Μία φορά έστειλαν έμβασμα. Αυτοί γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια και ποια υπηρεσιακά στελέχη δωροδοκήθηκαν. Μπορούν να περιγράψουν πρόσωπα, συναντήσεις και διαδικασίες» λέει ο ίδιος συνεργάτης.
▅ Η απειλή των αποκαλύψεων
Στις αρχές του 2008, όταν ο Χρήστος Καραβέλας αντελήφθη ότι ο δικαστικός κλοιός σύντομα θα στένευε, αποφάσισε ότι ίσως ήταν η ώρα να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για αυτές τις δωροδοκίες ή τουλάχιστον να απειλήσει ότι θα το κάνει. Το κύριο σκεπτικό του όπως και ορισμένων συνεργατών του ήταν ότι «θα μπορούσαν έτσι να αποφύγουν περαιτέρω δικαστικές περιπέτειες λόγω της σύντομης παραγραφής εξαιτίας και της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε διάπραξη αδικημάτων, όπως είχε συμβείδηλαδήμε τους συμμετόχους στην υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής με την εμπλοκή της ιταλικής εταιρείας Καλτσεστρούτσι» έλεγαν. Μάλιστα, τα στελέχη της Siemens είχαν επιδιώξει τότε να έλθουν σε επαφή με τον οικονομικό διευθυντή, την αντίστοιχη περίοδο, της Siemens στη Γερμανία Ράινερ Νιντλ , με τον οποίο συνεργάζονταν στην προώθηση των «ειδικών κονδυλίων». Στόχος ήταν να δοθούν «χέρι με χέρι» κάποια αποδεικτικά στοιχεία χρηματισμού ελλήνων πολιτικών που φέρεται να είχε ο κ. Νιντλ και τα οποία θα χρησιμοποιούνταν στην Ελλάδα προκειμένου «να αποδειχθούν οι δωροδοκίες». Αλλά τα συγκεκριμένα στοιχεία ούτε εστάλησαν ούτε εμφανίστηκαν ποτέ για να αποδειχθεί και ότι πράγματι υπήρξαν. Αλλωστε, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στις ελληνικές δικαστικές αρχές, ο Νιντλ είναι σήμερα σοβαρά άρρωστος και εμφανίζει «τάσεις σχιζοφρένειας». 

Τα σχέδια άλλαξαν μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της εταιρείας ΔΕΚΑ ΑΕ, με την οποία διαχωρίστηκε η δικαστική τύχη πολιτικών προσώπων και ιδιωτών, δημιουργώντας νέο «δεδικασμένο» και για την υπόθεση της Siemens. Απειλές αποκαλύψεων τέλος. Τo όπλο που απέμεινε στον Χρήστο Καραβέλα ήταν η αμφισβήτηση της εγκυρότητας των ενεργειών του ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού.
▅ Τελευταία γραμμή αμύνης
Τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Καραβέλας και ο νομικός εκπρόσωπός του κ. Ιωάννης Μαρκουλάκος επιχειρούσαν να συγκεντρώσουν σειρά παλαιότερων αποφάσεων κυβερνητικών συμβουλίων- από τη δεκαετία του 1980 ακόμη-, αλλά και προηγούμενες προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ που είχαν ελεγχθεί δικαστικά και είχαν εκδοθεί απαλλακτικά βουλεύματα. Στόχος της υπεράσπισης ήταν να αναδείξει ότι «όλες οι ενέργειες της Siemens στην προγραμματική συμφωνία 8002 του ΟΤΕ ήταν σύννομες και με βάση αποφάσεις κυβερνητικών συμβουλίων. Επιπλέον, η συμφωνία 8002 του ΟΤΕ είναι ακριβώς η ίδια με προηγούμενη σύμβαση του ΟΤΕ που είχε κριθεί από τη Δικαιοσύνη απολύτως σύννομη».

Σε αυτή την ύστατη προσπάθεια, ο φυγόδικος σήμερα μάνατζερ λέγεται ότι συναντήθηκε και με πολιτικούς, προσπαθώντας να εξασφαλίσει ότι τα επιχειρήματα αυτά θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Μαρκουλάκος που ρωτήθηκε από το «Βήμα της Κυριακής» γι΄ αυτά τα ραντεβού του Χρήστου Καραβέλα απάντησε σιβυλλικά: «Δεν θέλω να αναφέρω οτιδήποτε σχετικά με το ζήτημα αυτό».

Εγινε ή όχι, η προσπάθεια είναι βέβαιο ότι δεν απέδωσε, αφού στο τέλος ο Χρ. Καραβέλας, ακολουθώντας τα βήματα του Μ. Χριστοφοράκου, επέλεξε τη φυγή στη Γερμανία αναχωρώντας από την Ελλάδα πιθανότατα ακτοπλοϊκώς μέσω Πατρών για να αποφύγει οποιαδήποτε «εμπλοκή» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
▅ Τα ίχνη των εκατομμυρίων
Από τις αρχές του 2008 πάντως μια από τις προτεραιότητες του φυγόδικου ήταν να εξαϋλώσει τα ίχνη περίπου 14.500.000 ευρώ. Στις συναλλαγές αυτές ο Χρήστος Καραβέλας χρησιμοποίησε έναν νομικό σύμβουλο, ειδικό σε φορολογικά θέματα, και έναν χρηματιστή, τα ονόματα των οποίων ουδέποτε έχουν αναδειχθεί στην υπόθεση. Οι δύο αυτοί συνεργάτες πρωτοστάτησαν στη μεταφορά κεφαλαίων στα μέλη της οικογένειας Καραβέλα, στη δημιουργία των off shore κυπριακών εταιρειών και στις «επενδύσεις» στην Ουρουγουάη.

Ορισμένες από αυτές τις κινήσεις μάλιστα είχαν μαθευτεί «από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ» και είχαν προκαλέσει τη δυσφορία ορισμένων συνεργατών που κινδύνευαν να βρεθούν εκτεθειμένοι. Τα 14.500.000 ευρώ από διάφορες τράπεζες του εξωτερικού συγκεντρώθηκαν αρχικώς στην τράπεζα ΗSΒC στην Αθήνα και ακολούθως ένα μεγάλο τμήμα τους στάλθηκε σε άλλη, ελληνική αυτή τη φορά, τράπεζα. Είναι αυτή που αρνήθηκε την κατάθεση και ενημέρωσε την Αρχή για το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Τα λεφτά βρέθηκαν τότε για τέσσερις πέντε ημέρες στον «αέρα», προκαλώντας πανικό στον Χρ. Καραβέλα. Τελικά μετακινήθηκαν άρον άρον σε άλλες τράπεζες. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν- σύμφωνα με πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων- δύο νέες off shore εταιρείες, η «Chamonix LΤD» (βαφτισμένη δηλαδή με το όνομα του διάσημου ελβετικού θερέτρου) και η «Αnisata LΤD», μέσω των οποίων διακινήθηκαν συνολικά 5.000.000 ευρώ. Και οι δύο εταιρείες έκλεισαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ-ΕΘΝΟΣ
“ΕΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩΣΑ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ…”

"Οι σχέσεις που έχω λειτούργησαν εναντίον μου και εναντίον της οικογένειάς μου. Η σύζυγος και η κόρη μου είναι προφυλακισμένες στον Κορυδαλλό, ενώ οι δύο μικρότερες κόρες μου και ο γιος μου μπορεί να πάνε κι αυτοί φυλακή". Ο καταζητούμενος για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), μία μέρα μετά τις εκλογές, σχολιάζοντας το εάν συνετέλεσαν στο εκλογικό αποτέλεσμα και στη συντριπτική διαφορά του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας (Οκτώβριος 2009), οι συλλήψεις και προφυλακίσεις των μελών της οικογένειάς του, δηλώνει:
"Το αισθητήριο του κόσμου όσον αφορά τη Δικαιοσύνη, γιατί η Δικαιοσύνη είναι η κοινή συνείδηση του ανθρώπου, έκρινε ότι ο διωγμός, οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις της οικογένειάς μου ήταν εκδίκηση. Και με τον τρόπο αυτό, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του"... Ο Χρήστος Καραβέλας επαναλαμβάνει από κει όπου βρίσκεται ότι θα δώσει τη νομική του μάχη στο Μόναχο, όπου, βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, δεν εκδίδεται Ευρωπαίος πολίτης όταν στη χώρα που τον ζητάει απειλείται με ισόβια.
- Γιατί έφυγε:
"Ηταν προδιαγεγραμμένη και προαποφασισμένη η φυλάκισή μου. Θεώρησα σκόπιμο να παλέψω από το εξωτερικό και όχι από τη φυλακή".- Για την αντιμετώπισή του από τη Δικαιοσύνη:
"Επί δυόμισι χρόνια το ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΤΕ δεν έκαναν πραγματογνωμοσύνη για να φανεί εάν υπέστησαν ζημιά από τη σύμβαση 8002. Εδώ ακολουθήθηκε μεθόδευση...".- Για το εάν συνετέλεσε στη φυγή του το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής από τον πρωθυπουργό, που έφερε παραγραφή ποινικών ευθυνών πολιτικών σε σχέση με το σκάνδαλο της Siemens:
"Εάν είχαν δοθεί χρήματα σε πολιτικούς και παραδεχόμουν ότι έδωσα μίζες, για μένα θα ήταν ομολογία ενοχής και θα ισοδυναμούσε με ισόβια κάθειρξη, ενώ για τους πολιτικούς υπάρχει παραγραφή".-Για την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη:
"Ημουνα στη Siemens από το 1968 μέχρι το 1998. Οτιδήποτε έχει γίνει σε σχέση με πολιτικούς, έχει παραγραφεί γι αυτούς"...- Φοβάται να μιλήσει;
"Γενικά φοβάμαι γι αυτά που έχουν γίνει και για μένα και για την οικογένειά μου".- Εάν είχε έρθει σε επαφή με πολιτικούς και δικαστικούς, πριν από την απόδρασή του:
"Το μόνο που επιδίωξα και προσπάθησα ήταν να γίνει πραγματογνωμοσύνη, γιατί είναι σίγουρο ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν βλάφτηκε. Ηθελα να αποδειχτεί η αλήθεια, για να μη βρεθώ εν μέσω πολιτικών αντιπαραθέσεων. Στην πραγματογνωμοσύνη βρίσκεται το κλειδί".- Για τη Δικαιοσύνη:
"Ψάχνει σε λάθος δρόμο"...- Για τις συλλήψεις:
"Στην οικογένειά μου ξέσπασαν κυβέρνηση και δικαιοσύνη. Τα παιδιά και η σύζυγός μου δεν γνώριζαν τίποτα για τους λογαριασμούς, όπου είναι συνδικαιούχοι. Μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας μου, έκανα ό,τι κάνει κάθε Ελληνας γονιός. Μοίρασα την περιουσία μου στα παιδιά, φοβούμενος ότι μπορεί να πεθάνω...".


Όταν ο Καραβέλας εγακατέλειψε την Ελλάδα η Δικαιοσύνη συνέλαβε την σύζυγο και τις κόρες του και τις προφυλάκισε.

ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΒΕΛΑ>ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ
Αποσπάσματα συνέντευξης τηςΜάρθας Καραβέλα, (σύζυγος του Χρήστου Καραβέλα, διακεκριμένη οφθαλμίατρος η οποία είχε διατελέσει επιμελήτρια στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ,) στον Φρίξο Δρακοντίδη για το «Πρώτο Θέμα»



-Η εμπειρία του εγκλεισμού στη φυλακή πώς ήταν για σας και για την κόρη σας;
-" Πολύ τρομακτική. Από την άλλη πλευρά, όμως, μας πρόσφερε και την ικανοποίηση ότι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία με πολλή δύναμη. Μέσα από αυτή την εμπειρία οι δεσμοί της οικογένειας μας έγιναν ακόμα πιο ισχυροί. Δεθήκαμε περισσότερο. Τα παιδιά είναι ακόμα πιο αγαπημένα μεταξύ τους σήμερα. Δείξαμε ότι δεν είμαστε τίποτα παραπάνω από μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια που επιζητά το αυτονόητο: να μείνει ενωμένη. Και όλα αυτά που γράφανε για μας, για δήθεν υπέρογκα χρηματικά ποσά ή ότι είμαστε «ψωνισμένοι», είναι όλα ψέματα. Τα παιδιά μου είναι φυσιολογικοί χαρακτήρες της καθημερινότητας. Με όνειρα και φιλοδοξίες. Ίσως αυτό να απογοητεύει κάποιους που θέλουν να γράψουν διάφορα, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς αυτή είναι η αλήθεια."

-Φοβηθήκατε στη φυλακή;
-"Καθόλου. Καθόλου δεν φοβήθηκα. Δεν μπορώ να πω ότι πέρασα ωραία, αλλά δεν πέρασα και άσχημα. Το προσωπικό, οι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι ήταν όλοι τους εξαιρετικοί. Οι άλλες κρατούμενες, μάλιστα, μας έδειχναν σεβασμό. Μας έλεγαν: «Εσείς δεν έχετε θέση εδώ πέρα. Πρέπει να βγείτε γρήγορα και είναι άδικο που είστε μέσα. Δεν ταιριάζετε με το περιβάλλον της φυλακής». Παρ' όλα αυτά, μαζί με την κόρη μου καταφέραμε να προσαρμοστούμε στο περιβάλλον της φυλακής. Δουλέψαμε στον κήπο, σκάψαμε, ποτίσαμε, μαζέψαμε σκουπίδια, κρατήσαμε τη βιβλιοθήκη."

-Συνειδητοποιήσατε ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να μείνετε για περισσότερο διάστημα μέσα στη φυλακή;
-"Το συνειδητοποιήσαμε και είπαμε οτι μπορεί να μείνουμε μέσα ακόμα κι έναν χρόνο, όσο δηλαδή μπορούσαν να μας κρατήσουν προφυλακισμένες. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και γι' αυτό το ενδεχόμενο. Το μόνο που παρακαλούσα ήταν να βγει έξω το παιδί μου το συντομότερο δυνατόν."

-Κατά τη διάρκεια των εξελίξεων στην υπόθεση είχε ακουστεί ότι για όλα όσα συνέβησαν θεωρείτε αποκλειστικά υπεύθυνο τον σύζυγο σας και πως αυτός θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί πρώτος απ' όλους ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει. Ισχύει;
-"Όχι βέβαια. Αυτό έλειπε. Με τίποτα. Δεν θα τον συγχωρούσα ποτέ αν έκανε κάτι τέτοιο. Δεν θα του το συγχωρούσα ποτέ, ούτε και τα παιδιά μας, αν έκανε κάτι τέτοιο."

-Ακόμα και σήμερα δεν επιθυμείτε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης;
-"Όχι βέβαια. Ούτε κατά διάνοια."

-Για ποιον λόγο; Αν είναι αθώος, τι έχει να φοβηθεί;
-"Φάνηκε ότι όλα ήταν δρομολογημένα να γίνουν. Τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου, γιατί μετά κάτι φάνηκε να αλλάζει. Ο άντρας μου αναγκάστηκε να φύγει γιατί πίστευε ότι έτσι όπως παρουσιαζόταν η κατάσταση ήταν ήδη καταδικασμένος. Αλλιώς δεν θα έφευγε ποτέ. Όταν όμως είδε ότι ήταν όλα προγραμματισμένα και δρομολογημένα κατά κάποιον τρόπο, χωρίς να ληφθούν υπόψη όλα αυτά που έλεγαν οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροι τους, αποφάσισε να φύγει. Και προς Θεού, κανένας από μας δεν ήθελε να γυρίσει. Οι δικοί μας άνθρωποι, τα παιδιά μας, παρακαλούσαν κάθε μέρα να μη γυρίσει. Μην τυχόν εμφανιστεί."

-Πιστεύετε ότι τελικά θα δικαιωθεί;
-"Και βέβαια θα δικαιωθεί. Όλες οι κατηγορίες που του προσάπτουν δεν στέκουν. Θα το δείτε. Είναι όλα έωλα. Απλώς ελπίζω να αντέξει μέχρι τότε."


Τι έγραφε η Σίβυλα του ΒΗΜΑτος για τον Καραβέλα και την Αντίπαρο

Το χειροποίητο Riva έφθασε κοντά στην ιδιωτική παραλία , λίγο πριν την ξακουστή περιοχή Απάντημα της Αντιπάρου. Η Εσθήρ προσπάθησε να συγκρατήσει το μακρύ, διάφανο καφτάνι της Donatella Versace εκείνο όμως «σύρθηκε» στα καταγάλανα νερά. Φόρεσα το μεγάλο ψάθινο καπέλο του οίκου Valentino, ιδιοκτησίας πλέον του Εμίρη του Κατάρ (owner επίσης του λιλιπούτειου ελληνικού νησιού Οξιά) και κοίταξα ψηλά στο εντυπωσιακό σπίτι του λόφου. «Τελικά μην τον… είδατε μην τον απαντήσατε τον monsieur Καραβέλα» γέλασα δυνατά. «Ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens παραμένει άφαντο την στιγμή που η βίλλα του αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, γνωστή και ως «πέτρινο μαυσωλείο» μοιάζει με τον αραχνιασμένο πύργο στις «Μεγάλες Προσδοκίες» του Κάρολου Ντίκενς» είπα.

Η παιδική μου φίλη προτίμησε να μην απαντήσει. Προχώρησε στην παραλία και στάθηκε δίπλα στον σιδερένιο φράχτη. «Κοίταξε εδώ!» με παρότρυνε να πλησιάσω στο συγκεκριμένο σημείο. «Ο φράχτης είναι πεσμένος στην άμμο ενώ στην ιδιόκτητη παραλίας της Καραβελίου επαύλεως απολαμβάνει το μπάνιο της μια μεγάλη παρέα» τέντωσε το χέρι της δείχνοντας προς τη μεριά του πανέμορφου seaside.

Έβγαλα τα γυαλιά μου και κοίταξα προσεχτικά τους κυρίους και δεσποινίδες οι οποίοι έτρωγαν καρπούζι, φέτα και έπιναν παγωμένο λευκό κρασί, καθισμένοι στην καυτή άμμο.

«Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν έντονες φήμες ότι η έπαυλη έχει ενοικιαστεί έναντι αδράς αμοιβής» σημείωσα . «Τελικά σε ποιόν ανήκει αυτό το σπίτι?» αναρωτήθηκα. « Η Karavelas family υποτίθεται ότι δεν έχει καμία «δικαιοδοσία» πλέον πάνω στο οίκημα με τις δεκάδες παρανομίες» συνέχισα. «Τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Χρήστου Καραβέλα, πρώην διευθυντή τηλεποικινωνιών της Siemens, πίστευα ότι έχουν κατασχεθεί από το κράτος» κούνησα το κεφάλι μου.«Εκτός και αν ανήκει σε κάποια από τις περιβόητες offshore του πρώην στελέχους».

To... φάντασμα του Καραβέλα

Η Εσθήρ είναι πεπεισμένη ότι ο Καραβέλας, για τον οποίο έχει εκδοθεί εδώ και χρόνια διεθνές ένταλμα σύλληψης, επέστρεψε από το περιώνυμο θέρετρο Punta Del Este της Ουρουγουάης στην Αντίπαρο των ισχυρών εφοπλιστών και περιφέρεται στα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες μεταμφιεσμένος ... σε Μανταλένα. «Είναι το μόνο μέρος που κανείς δεν θα σκεφθεί να ψάξει ποτέ» χαχάνισε η παιδική μου φίλη.

Το «πέτρινο μαυσωλείο» όταν χτίστηκε δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων όπως θυμούνται σήμερα οι επιφανείς επαυλοκρατούντες γείτονες. Το πανίσχυρο και πάμπλουτο τότε στέλεχος της Siemens είχε κλείσει ολόκληρο το δρόμο με την ογκώδη , κακόγουστη κατασκευή του ενώ είχε φρονίσει να «μπαζώσει» και την παραλία. Ο celebrity-Καραβέλας επιθυμούσε όπως κάθε ...tycoon που σέβεται τον εαυτό του να απολαμβάνει μόνος το cocktail του σε μια πανέμορφη ιδιόκτητη παραλία.

Υπήρξαν αγανακτισμένοι κάτοικοι οι οποίοι επιχείρησαν να κάνουν έφοδο στο εσωτερικό του σπιτιού και να …κόψουν σε μικρά κομματάκια τις πολύτιμες πορσελάνες και τα υφάσματα επιπλώσεων του Ralph Lauren.
Το συρματόπλεγμα με ...βάζει σε υποψίες! Κάτι περίεργο υπάρχει εκεί. Συρματοπλέγματα «διαπλοκές» και καρπούζια!

Κάποιοι πρέπει να ρίξουν μια ματιά στην «αμαρτωλή» έπαυλη. Την νύχτα ανάβουν μικρά φώτα. Ακούγωνται φωνές. Μην είναι το ... φάντασμα του Καραβέλα; Μην είν οι «μυστηριώδεις» ενοικιαστές? Μην είν απλώς τουρίστες οι οποίοι εισβάλλουν στην ιδιόκτητη παραλία ρίχνοντας κάτω τα συρματοπλέγματα και κοιμούνται …τζαμπουίτα σε πολυτελή ιδιόκτητη περιοχή; Ίσως το κουβάρι πρέπει να αρχίσει να ξετυλίγεται και πάλι από την Αντίπαρο των μεγαλοεφοπλιστών του Bruce Springsteen του Steven Spielberg και βέβαια του Ελληνολάτρη Tom Hanks ο οποίος θα μπορούσε να «γυρίσει» ένα πολύ ενδιαφέρον κινηματογραφικό Καραβέλιο story.

kourdistoportocali

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news