facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μόνιμος Χορηγός της οικογένειας Μηλιώνη το κράτος

"Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο έδινε το υπουργείο Εξωτερικών στις εταιρείες της μητέρας του «mr Hellas Power», η οποία είχε αναλάβει μονοπωλιακό ρόλο στις μετακινήσεις και στη μεταφορά οικοσκευής χιλιάδων υπαλλήλων
Τη δική του... συνδρομή στην ευζωία του προφυλακισμένου για το σκάνδαλο της Hellas Power Βασίλη Μηλιώνη είχε προσφέρει το ελληνικό κράτος, τροφοδοτώντας με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο τις οικογενειακές επιχειρήσεις TELETRANS και Smart Destinations που για χρόνια είχαν αναλάβει μονοπωλιακό ρόλο στην ανάθεση της μεταφοράς οικοσκευής και μετακίνησης χιλιάδων υπαλλήλων του Δημοσίου από και προς το εξωτερικό.
Η εταιρεία TELETRANS, η οποία ιδρύθηκε το 1979 από τη μητέρα του Β. Μηλιώνη, Γλυκερία (Ρία) Στεργιοπούλου, σταδιακά εξελίχτηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφορών στην Ελλάδα, και σε αυτό συνέβαλλε σημαντικά η εμπλοκή της εταιρείας στις μεταφορές οικοσκευής των υπαλλήλων του Δημοσίου που μετακινούνται από και προς το εξωτερικό.
Την μεγάλη ώθηση την έλαβε η εταιρεία την περίοδο 1990-1993, επί της διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη όταν μπήκε δυναμικά στον προσοδοφόρο και όχι πάντοτε «καθαρό» χώρο της μεταφοράς οικοσκευής υπαλλήλων του Δημοσίου.
Μεσοτοιχία με το ΥΠΕΞ  τα γραφεία της εταιρείας για να γίνονται πιο εύκολα οι δουλειές
Μεσοτοιχία με το ΥΠΕΞ τα γραφεία της εταιρείας για να γίνονται πιο εύκολα οι δουλειές
Τα ποσά που έχει μέχρι σήμερα εισπράξει η εταιρεία δεν μπορούν να προσδιορισθούν, αλλά η δεσπόζουσα θέση που έχει αποκτήσει με κάθε μέσο την τελευταία εικοσαετία στη χρυσοφόρο αυτή συναλλαγή με το Δημόσιο οδήγησαν στη διόγκωσή της. Ενδεικτικά πάντως αναφέρουμε ότι ακόμη και την περίοδο της κρίσης από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, που εγκρίνονται και οι δαπάνες για τις μεταφορές οικοσκευής, έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσεις που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ...
Η TELETRANS όμως δεν έβαλε πόδι μόνο στο υπουργείο Εξωτερικών με το οποίο φαίνεται ότι διατήρησε προνομιακές σχέσεις μέχρι και τώρα, αλλά σταδιακά επεκτάθηκε σε όλη την κρατική μηχανή και σε κάθε υπηρεσία που διατηρούσε υπαλλήλους στο εξωτερικό.
Μόνιμος Χορηγός της οικογένειας Μηλιώνη το κράτος
Μεγάλος πελάτης των εταιρειών συμφερόντων της Ρίας Στεργιοπούλου και Υιού αναδείχθηκε και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας που μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών διέθεταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατ΄ έτος για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις και μεταθέσεις προσωπικού.
Οταν οι δουλειές με τη μεταφορά οικοσκευής είχαν ανοίξει για τα καλά, η οικογένεια στράφηκε και στις μετακινήσεις προσωπικού. Και φυσικά δεν υπήρχε καλύτερο πεδίο δραστηριοποίησης από το υπουργείο Εξωτερικών.
Μόνιμος Χορηγός της οικογένειας Μηλιώνη το κράτος
Η εταιρεία Smart Destination είχε ως νόμιμους εκπροσώπους την κ. Γ. Στεργιοπούλου και τον (υιό της) Βασίλη Μηλιώνη. Και δεν υπήρχε καταλληλότερος χώρος για να λειτουργήσει παρά δίπλα στην «πηγή» του χρήματος, το υπουργείο Εξωτερικών. Η εταιρεία διατηρεί γραφεία ακριβώς στο διπλανό κτίριο του ΥΠΕΞ στη Ζαλοκώστα 5...
Πληρωμές έως σήμερα
Ετρεχαν τα συμβόλαια και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου
Η εταιρεία του κ. Μηλιώνη και της μητέρας του είχε αποκτήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία και κυρίως τις προσβάσεις για να είναι διασφαλισμένη η παρουσία της σε όλους τους φορείς του Δημοσίου που οι υπάλληλοί τους μετακινούνται στο εξωτερικό. Ετσι ακόμη και το 2011 και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τη Hellas Power η εταιρεία «Ελληνική Διαμεταφορικη Teletrans AE» συνέχιζε να περιλαμβάνεται στις εγκεκριμένες (οκτώ) εταιρείες για τη μεταφορά οικοσκευής υπαλλήλων του Δημοσίου.
Ενώ συνεχίστηκε η κατακραυγή φαίνεται ότι υπήρξε ευαισθητοποίηση των αρμόδιων παραγόντων και έτσι στο νέο Μητρώο Μεταφορικών Εταιρειών του 2012 ξαφνικά αφαιρέθηκε η επίμαχη εταιρεία...
Ομως, ακόμη και μέχρι πριν από λίγες ημέρες εγκρίνονταν αποφάσεις για την εξόφληση υπηρεσιών που είχε αναλάβει η εταιρεία.
Τα...προνόμια
Με βάση έναν αριθμό παραστατικών που έχουν ήδη δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οι εταιρείες συμφερόντων Μηλιώνη έχουν αποσπάσει μια σειρά «συμβολαίων» με το Δημόσιο που είναι εξοργιστικά επωφελείς για την ιδία. Δειγματοληπτικά αναφέρουμε την απόφαση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής να δώσει στην TELETRANS, έναντι των 24.598,67 ευρώ, το έργο της μεταφοράς «των ερωτηματολογίων της Γενικής Απογραφής Οικοδομών-Κτιρίων» προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
Ή την άλλη απόφαση (12 /4/2011) με την οποία η Teletrans αναλάμβανε τη συσκευασία αποσυσκευασία, μεταφορά και εκτελωνισμό διπλωματικών φακέλων από και προς το Ελ. Βενιζέλος έναντι του ποσού των 24,600 ευρώ.
«Εμειναν στο ράφι»
Καταγγελίες διπλωματών για διασπάθιση
Η ασυνήθιστη προτίμηση που επιδείχθηκε από σειρά κρατικών υπηρεσιών προς την εταιρεία TELETRANS είχε καταγγελθεί αρκετούς μήνες πριν προκύψει το σκάνδαλο με την ενασχόληση του Β. Μηλιώνη με την Ενέργεια. Ο νυν πρέσβης της χώρας μας στην Ταϊλάνδη, Ν. Βαμβουνάκης, είχε καταγγείλει επώνυμα και εγγράφως συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος με επιστολή του στον γ.γ. του ΥΠΕΞ κ. Ζέπο από τη συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία. Μια καταγγελία η οποία έμεινε στο «ράφι».
Ο πρέσβης είχε καταγγείλει ότι πρακτικά παραβιάζεται ο ανταγωνισμός, καθώς η πλειονότητα των υπαλλήλων μετακινείται επί δεκαετίες με «μία και μόνη μεταφορική εταιρεία». Η αναφορά του επίσης αποκάλυπτε ότι ήταν ελλιπείς οι καταστάσεις που υποβάλλονταν στο ΥΠΕΞ καθώς οι εταιρείες χρέωναν τις αρμόδιες υπηρεσίες με τον μέγιστο όγκο οικοσκευής που δικαιούνταν ο κάθε υπάλληλος, είτε σε άλλες περιπτώσεις χρέωναν πλασματικά κυβικά της μεταφερόμενης οικοσκευής.
Ο κ. Βαμβουνάκης όμως είχε καταγγείλει και κάτι ακόμη. Οτι η εταιρεία Teletrans είχε τόσο ισχυρές προσβάσεις στο ΥΠΕΞ ώστε είχε επιτύχει να αναλαμβάνει μεταφορές οικοσκευής όχι μόνο από ή προς την Ελλαδα αλλά και μεταξύ τρίτων χώρων. Χωρίς φυσικά να είναι γνωστό το τι ποσά εισέπραττε η συγκεκριμένη εταιρεία για μεταφορές οικοσκευής π.χ. μεταξύ Βραζιλίας και Κίνας, τις οποίες ανέθετε σε τρίτες ξένες εταιρείες. (Το Δημόσιο χρεωνόταν και την «προμήθεια» της συγκεκριμένης εταιρείας.) Αυτό που επισημαίνουν όσοι γνωρίζουν από κοντά το σύστημα «οικοσκευής» είναι ότι οι εταιρείες συνήθως ήταν ιδιαίτερα γαλαντόμες τόσο με εκείνους που υπέγραφαν τις απευθείας αναθέσεις όσο και με εκείνους που δήλωναν ψευδώς τον όγκο της οικοσκευής τους...
ethnos


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news