Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις εργαζομένων στο ίδρυμα. «Δύο χιλιάδες απολύσεις για το 2012, 25.000 για το 2013 και 150.000 για τα επόμενα 3 χρόνια. Δεν είναι αριθμοί, είναι οι ζωές μας που ρημάζονται, οι οικογένειες μας που οδηγούνται στην εξαθλίωση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πειραιά.
«Εδώ και τρία χρόνια ζούμε το χειρότερο εφιάλτη. Μειώσεις μισθών, χαράτσια, φόροι, κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, δάνεια στις τράπεζες που αφήνουν υπόλοιπο χαρτζιλίκι απ' το μισθό, φτώχεια και τρόμος να χάσεις το σπίτι, να κοπεί το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να αναγκαστείς να κόψεις το φροντιστήριο στο παιδί, να το σταματήσεις από τις σπουδές.
»Έως τώρα μαζεύαμε τακτικά τρόφιμα και τα ανταλλάσσαμε μεταξύ μας, μαζεύαμε χρήματα για όποιον συνάδελφο του έκοβαν το ρεύμα για να επανασυνδεθεί, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον καθώς πολλοί έχουμε συζύγους απολυμένους και άνεργα νέα παιδιά, με ό,τι τρόπο μπορούσαμε χτίζαμε τις μικρές μας δομές αλληλεγγύης, για να τα βγάζουμε πέρα. Τώρα τα θέλουν όλα! Με τη ψήφιση του νόμου 4093 και πριν καλά, καλά στεγνώσει το μελάνι, ξεκίνησε η διαδικασία για απολύσεις, με κατάργηση θέσεων και ειδικοτήτων, σε ένα ζοφερό κλίμα, με ξαφνικές αλλαγές στα κριτήρια, στους αριθμούς και τους υπολογισμούς» αναφέρουν.
Κινητοποιήσεις και στο ΤΕΙ Αθήνας
Ανάλογη κινητοποίηση προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι του ΤΕΙ Αθήνας στην οδό Καβάλας.
Πρόσφατα εκτός των διοικητικών υπαλλήλων, στις κινητοποιήσεις και τις αποχές προστέθηκε και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ.
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Δημ. Νίνος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο. Μιλώντας στο Βήμα τονίζει: «Δεν έχει πραγματοποιηθεί ικανός αριθμός μαθημάτων, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στο τέλος Νοεμβρίου».
Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας μετά την έκτακτη συνεδρίαση του επισημαίνει: «Υπό το βάρος αυτών των εξαιρετικά δυσμενών περιστάσεων, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εκφράζει την αγωνία του, εάν υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι δεκατρείς εβδομάδες διδασκαλίας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι το χειμερινό εξάμηνο κινδυνεύει - εάν δεν έχει ήδη- χαθεί».
in
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου