facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το 72% των στελεχών των ΕΔ έχει "χρησιμοποιήσει γνωριμίες για ευνοϊκή μετάθεση"

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και τα οποία όπως φαίνεται τα κόμματα και σ΄αυτή την προεκλογική περίοδο …προσπερνούν με “όμορφα λόγια”;

Το οικονομικό θέμα δεν υπάρχει αμφιβολία είναι το νούμερο ένα.Και όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα που έγινε το 2009,πριν ο “κυκλώνας” της οικονομικής κρίσης πλήξει τη χώρα ,ήταν από τότε στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων των στελεχών των ΕΔ.

Το παράδοξο είναι ότι η έρευνα στην οποία αναφερόμαστε,είχε γίνει από το ΠΑΣΟΚ που τότε κάλπαζε προς την εξουσία και βρισκόταν στον αστερισμό του “λεφτά υπάρχουν”.

Ο τότε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης,υπεύθυνος του τομέα Άμυνας είχε ζητήσει να γίνει αυτή η έρευνα ,μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.Τα συμεράσματά της θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα αν είχαν ληφθεί υπ΄ όψιν από τους ΥΕΘΑ του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλο και Μπεγλίτη,οι οποίοι όμως ανέλαβαν τη πολιτική ηγεσία των ΕΔ …μαζί με το ΔΝΤ ,συνεπώς τα αποτελέσματα της έρευνας δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν όπως έπρεπε ,ακόμη κι αν υπήρχε η θέληση.

Συγκλονιστικά όμως είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα σχετικά με τις μεταθέσεις.Τα ποσοστά των στελεχών που είχαν δηλώσει ικανοποιημένα από τον τρόπο που γίνονται οι μεταθέσεις ήταν …ανύπαρκτο,ενώ το 72% είχε παραδεχτεί ότι κάποια στιγμή προσέφυγε στη “χρήση γνωριμιών για ευνοϊκή μετάθεση”!

Αναλυτικά


832 στελέχη απάντησαν στο ερωτηματολόγιο. 792 ήταν άντρες και οι 40 γυναίκες.

Όσον αφορά τη κατανομή των συμμετεχόντων στους κλάδους των ΕΔ το 71,5 % προέρχεται από τον Στρατό Ξηράς, το 16,8% από την Πολεμική Αεροπορία, το 11,3% από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ το 0,4% προέρχεται από τα κοινά Σώματα.

Από τους συμμετέχοντες ποσοστό 3,5% είναι ΕΠ.ΟΠ., 33,8% Μόνιμοι και ΕΜΘ Υπαξιωματικοί, 11,1% Ανθυπασπιστές, 20,9% Κατώτεροι Αξιωματικοί, 20,9 Ανώτεροι Αξιωματικοί και τέλος 0,5% Ανώτατοι Αξιωματικοί.

Στην ιεράρχηση των θεμάτων Οικονομικές απολαβές- Μεταθέσεις-Εξέλιξη-Περίθαλψη-Αξιοκρατία, οι συμμετέχοντες κατέταξαν πρώτο τις Οικονομικές απολαβές (49%), δεύτερο την αξιοκρατία (46%), τρίτο τις μεταθέσεις (45%) και ακολούθησαν η περίθαλψη (34%) και η εξέλιξη (24%) .Κι όλα αυτά το Μάϊο του 2009 ,που όχι μόνο δεν είχαν γίνει οι περικοπές,αλλά ούτε που μπορούσε κάποιος να τις φανταστεί.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

•Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων η οποία είχε 10-25 έτη υπηρεσίας, είχε μετατεθεί από 4-10 φορές (62%). Η πλειοψηφία των στελεχών (77%) δηλώνει ανικανοποίητη από το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την κοινοποίηση μέχρι την υλοποίηση των μεταθέσεων κυμαίνεται σε συντριπτικό ποσοστό από 1-3 μήνες, θεωρώντας ως ιδανικό διάστημα σε ποσοστό 84% αυτό των 4-12 μηνών.


•Ποσοστό περίπου 80%  αναγκάστηκε να μείνει μακριά από την οικογένειά του για χρονικό διάστημα από 1-3 έτη. Κρίνοντας την επίδραση των μεταθέσεων στα ίδια τα στελέχη καθώς και στις οικογένειές τους το 80% των συμμετεχόντων θεωρεί αρνητική - πολύ αρνητική την επίδραση

•Η πλειοψηφία των στελεχών (72%) δηλώνει ότι κατέφυγε σε γνωριμίες για να επιτύχει ευνοϊκή μετάθεση.
Φταίνε τα στελέχη γι΄ αυτό.Όχι.Η "κομματοκρατία" δεν επιβλήθηκε από τα στελέχη αλλά τους επιβλήθηκε.Οι ευθύνες των στρατιωτικών ηγεσιών είναι πολύ μεγάλες διαχρονικά ,γιατί αυτές θα έπρεπε να έχουν προστατεύσει τα στελέχη των ΕΔ από την ασυδοσία των "κομισάριων" που επέβαλαν τα κόμματα.


•Μόνο 1 στους 3 ικανοποιήθηκε μετατιθέμενος/η σε Φρουρά προτιμήσεως μετά από μετάθεση σε Εξαιρετικά Δυσμενή Φρουρά

•Σύστημα μεταθέσεων: Ποσοστό 88% κρίνει αρνητικά το ισχύον σύστημα μεταθέσεων, ενώ με ανάλογο ποσοστό θεωρεί αναγκαία τη καθιέρωση (με νόμο) ενός συστήματος μεταθέσεων με μόρια, πλήρη αιτιολόγηση , διαφάνεια καθώς επίσης επιθυμεί τον περιορισμό των μεταθέσεων στις απολύτως απαραίτητες.



onalert.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news