facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χρόνια Πολλά σε όλους από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και αισιοδοξία! Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε δυνατή ευτυχία για το νέο έτος!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΟΤΕ:Καταργούνται επιδόματα και ωριμάνσεις

Ανοίγει μέσα στο επόμενο δίμηνο το θέμα των εργασιακών στον ΟΤΕ, με τη διοίκηση του Οργανισμού να ζητά την κατάργηση επιδομάτων και ωριμάσεων, προκειμένου να μην προχωρήσει σε απολύσεις.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μ. Τσαμάζ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters τόνισε ότι «η μονιμότητα στον ΟΤΕ με βάση τον καινούριο νόμο έχει αρθεί» και ζήτησε από τους εργαζόμενους να συμφωνήσουν σε περικοπές επιδομάτων και ωριμάσεων, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

«Συμφέρει το συνδικάτο να διατηρήσουμε τη συμφωνία που έχουμε (τη νέα ΣΣΕ) για τα επόμενα τρία χρόνια και να συμφωνήσουμε από κοινού σε περαιτέρω μειώσεις. Αυτό θα αφορά σε διάφορα επιδόματα και ωριμάσεις», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

Όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, στόχος είναι η περαιτέρω περικοπή του εργασιακού κόστους σε βάθος τριετίας περισσότερο από 160 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα η διοίκηση στοχεύει να περικόψει το εργασιακό κόστος του ΟΤΕ, σε βάθος τριετίας, στο 22%-23% επί των εσόδων, από το 35% που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με το Μ. Τσαμάζ, o Οργανισμός σχεδιάζει περαιτέρω μείωση προσωπικού μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου, με την προϋπόθεση να διορθωθεί το φορολογικό καθεστώς των επιδομάτων για τις εθελούσιες και να δοθεί η δυνατότητα αυτασφάλισης στο ΤΑΠΟΤΕ.

Υποχρεώσεις
Την ίδια στιγμή, ο ΟΤΕ έχει ζητήσει έγκριση από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην πώληση του δορυφόρου Hellas Sat, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να ανταποκριθεί στις αποπληρωμές χρέους του 2012 και 2013.

«Είναι ειλημμένη απόφαση να προχωρήσουμε στην πώληση του Hellas Sat. Η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει επίσημα, εάν δεν δώσει το 'πράσινο φως' η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Τσαμάζ, ο οποίος δεν απέκλεισε και την πώληση άλλων θυγατρικών εκτός Ελλάδας, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο για να εξυπηρετηθεί ή να αναχρηματοδοτηθεί το χρέος της εταιρείας. «Για να κλείσει ενδεχόμενο κενό χρηματοδότησης, η διοίκηση δεν θα ήθελε να λάβει μέτρα που θα σήμαιναν π.χ. μείωση επενδύσεων για υποδομές στην Ελλάδα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσουμε στην πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου του εξωτερικού για να εξασφαλίσουμε και το κλείσιμο του κενού, αλλά και τη συνέχιση των επενδύσεων στις υποδομές της Ελλάδας, κυρίως σε οπτική ίνα και LTE», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν μέσα στη διετία (το 2012 λήγουν τραπεζικά δάνεια ύψους 763 εκατ. ευρώ και το 2013 λήγουν δάνεια 894 εκατ. ευρώ και ομόλογα ύψους 1,24 δισ. ευρώ) ο επικεφαλής του Οργανισμού τόνισε: «Έχουμε στόχο να μειώσουμε το δανεισμό μας. Χρειαζόμαστε τη ρευστότητα για να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας το 2013.

Τα spreads της χώρας και τα επιτόκια δανεισμού είναι πάρα πολύ υψηλά ακόμη για να προεξοφλήσουμε την οποιαδήποτε δυνατότητα αναδιάρθρωσης», επισήμανε.
Αναφερόμενος στη μερισματική πολιτική του Οργανισμού για το 2012, ο κ. Τσαμάζ επισήμανε ότι «οι χρηματο-οικονομικές συνθήκες και οι αποπληρωμές δανείων που έχει απέναντί της η εταιρεία δεν της επιτρέπουν πολιτικές μερισμάτων».

Χειρότερη από την κρίση η ΕΕΤΤ
Σε ακατάσχετη... «αιμορραγία» συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, που κάθε τετράμηνο φτάνει τις 100.000, έχει οδηγήσει τον ΟΤΕ η πολιτική της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων και η οικονομική κρίση. Όπως τονίζει ο κ. Τσαμάζ, ο ρυθμιστής έχει δημιουργήσει στον ΟΤΕ μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι η οικονομική κρίση. «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δε συμβαίνει με κανέναν άλλο ρυθμιστή στην Ευρώπη», είπε ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία αναμένει το 2012 πτώση εσόδων γύρω στο 8- 9%.
«Αυτή τη στιγμή, η χώρα περιμένει να γίνουν επενδύσεις, να προσελκύσει επενδυτές από το εξωτερικό. Ο ΟΤΕ είναι μια ελληνική εταιρεία που θα μπορούσε άνετα να επενδύει πάνω από 300 εκατ. ευρώ το χρόνο, ποσά ονειρικά για την παρούσα περίοδο. Αλλά ο ρυθμιστής έχει αφεθεί να κάνει τηλεπικοινωνιακή πολιτική, ρόλος που ανήκει στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στην ΕΕΤΤ» επισήμανε ο κ. Τσαμαζ. Εφόσον η ΕΕΤΤ εγκρίνει τα νέα πακέτα λιανικής, ο οργανισμός θα καταφέρει να μειώσει τις τιμές του κατά 20-25%.

imerisia.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news