facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν τη νύχτα την Καβάλα (φωτογραφίες)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι πολλών αγροτικών περιοχών στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου, καθώς λόγω της έντονης και συνεχιζόμενης βροχόπτωσης καταγράφηκαν πολλά και εκτεταμένα πλημμυρικά φαίνομαι σε καλλιέργειες, υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων αλλά και σε πολλά σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στις τοπικές κοινότητες Πολύστυλου και Δάτου, της δημοτικής ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, στην τοπική κοινότητα Κοκκινοχώματος του Δήμου Παγγαίου, όπως επίσης και στις τοπικές κοινότητες Ελευθερών και Ελαιοχωρίου, της δημοτικής ενότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.
Η έντονη βροχόπτωση καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μετέτρεψε σε λίμνη μεγάλο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας καθώς πλημμύρισαν πολλά αρδευτικά δίκτυα και αποστραγγιστικά κανάλια με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, έως και αδύνατη, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Οι δυνατοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν παρέσυραν και κάποιες μικρές αγροτικές γέφυρες με συνέπεια να χρειαστούν εκσκαφτικά μηχανήματα για τη διάνοιξη του δρόμου.
Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων. Πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιαστήκαν και σε πολλές υγειονομικές επιχειρήσεις (κέντρα αποκατάστασης και αιμοκάθαρσης) που εδρεύουν κατά μήκος της εθνικής οδού στα όρια του Δήμου Καβάλας. Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε μάντρες αυτοκίνητων.
Στο Κοκκινόχωμα του Δήμου Παγγαίου, κατά μήκος της επαρχιακής οδού Καβάλας - Ελευθερούπολης, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ αρκετοί δρόμοι βυθίστηκαν στα νερά και τη λάσπη που κατέβασαν χείμαρροι που σχηματίστηκαν.
Στις Ελευθερές και το Ελαιοχώρι, η δυνατή βροχή προκάλεσε για αρκετές ώρες διακοπή της ηλεκτροδότησης και χρειάστηκε η παρέμβαση των τεχνικών συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της βλάβης.
Όλος ο μηχανισμός τόσο των δήμων Καβάλας και Παγγαίου όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας μετά τις απογευματινές ώρες.
ΑΠΕ - ΜΠΕ/kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news