facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

H εισήγηση που «έκαψε» τον Αντιστράτηγο


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός
Σε ακόμη μία ακατανόητη, αυθαίρετη και ποινικά ελεγχόμενη κίνηση, η οποία, αν δεν γινόταν αντιληπτή την ύστατη στιγμή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, θα ζημίωνε το ελληνικό Δημόσιο κατά 730.000 ευρώ, πρωταγωνιστεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, κ. Στέλιος Στεφανίδης.

Σήμερα η zougla.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απόρρητη εισήγηση του αντιστράτηγου κ. Στεφανίδη προς τους πολιτικούς του προϊσταμένους, με την οποία ζητούσε την 15νθημερη επέκταση της μίσθωσης ενός ελικοπτέρου Mi 26-T (βαρέως τύπου), το οποίο επιχειρούσε στην Κρήτη μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.
Η εν λόγω εισήγηση στάθηκε αφορμή για να παρέμβει στην υπόθεση ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο λόγος; Απλός. Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας του Πυροσβεστικού Σώματος, πλην του κ. Στεφανίδη, δεν εισηγήθηκε θετικά για την επέκταση μίσθωσης του ελικοπτέρου. Ουδείς θεώρησε σκόπιμο και απαραίτητο να δαπανηθούν χρήματα από τον κρατικό κορβανά, καθώς -ούτως ή άλλως- η αντιπυρική περίοδος οδεύει προς το τέλος της. Είναι χαρακτηριστικό ότι άπαντες (μέχρι και τον υπαρχηγό του Π.Σ.) εισηγήθηκαν αρνητικά. Και υπέγραψαν ανάλογα.
Αλλά, στη συνέχεια, σημειώθηκε ένα μικρό «θαύμα», το οποίο προσδίδει εξαιρετικό ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ.
Εξαφανίστηκαν οι υπογραφές!
Ως φαίνεται, η άρνηση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων για την επέκταση της μίσθωσης δεν «άρεσε» στον αρχηγό του Σώματος.
Έτσι, ο κ. Στεφανίδης, με κάποιο τεχνικό τρόπο, δεν εμφάνισε τις υπογραφές των υπολοίπων αξιωματικών, παρά εισηγήθηκε από μόνος του (!) την επέκταση της μίσθωσης. Το εισηγητικό σημείωμα έφτασε στον γ.γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρη Τασούλα, ο οποίος (προφανώς παραπλανημένος) υπέγραψε την επέκταση της μίσθωσης για έναν μήνα, ενώ με παρόμοιο τρόπο υφαρπάχθηκε και η υπογραφή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλη Όθωνα.
Η μοναδική υπογραφή που απέμενε ήταν εκείνη του υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή. Ως εκ θαύματος, όμως, ορισμένα στελέχη του υπουργείου παρατήρησαν την εμφανή και προκλητική απουσία των υπογραφών όλων των υπηρεσιακών παραγόντων μέχρι και τον αρχηγό. Το γεγονός αυτό τους προκάλεσε την περιέργεια και ενθάρρυναν τον κ. Παπουτσή να μην υπογράψει την «περίεργη» εισήγηση, όπως και έγινε.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο υπουργός κάλεσε στο γραφείο του όλους τους ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι η επέκταση της μίσθωσης όχι μόνο ήταν αχρείαστη, αλλά ότι είχαν εισηγηθεί αρνητικά!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εισήγηση έχει προκαλέσει τριγμούς και ποικίλες αντιδράσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τόσο ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης όσο και ο υφυπουργός κ. Όθωνας, οι οποίοι υπέγραψαν, εμφανίζονταν να είναι πυρ και μανία (μετά την εισαγγελική παρέμβαση) με τον κ. Στεφανίδη, δηλώνοντας «εξαπατημένοι».
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ολόκληρο το εισηγητικό σημείωμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, ζητεί τη -δαπανηρή- επέκταση της μίσθωσης, με σκοπό «τη μέγιστη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας που απαιτείται προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δασικές πυρκαγιές».
Δείτε τα έγγραφα

  
zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news