Όπως ανακοινώθηκε, στη διάσκεψη συμμετείχαν υπουργοί και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από 54 χώρες.
Συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη ταχείας παροχής αμυντικού εξοπλισμού, εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών για την κάλυψη κενών σε αμυντικά συστήματα.Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μία γροθιά για την 🇺🇦. Με τον @SecDef στηρίζουμε τον λαό της 🇺🇦 από τις #Βρυξέλλες. Η 🇬🇷 παραμένει αρωγός με αμυντική βοήθεια ενώ καταδικάζω την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και την υπονόμευση της ασφάλειας στην Ευρώπη.#UDCGhttps://t.co/Zy0YRutacV pic.twitter.com/9ZhFzeKkQn
— N Panagiotopoulos (@npanagioto) February 14, 2023
Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, που υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του μεγέθους της καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου που προκαλεί ο πόλεμος στο λαό της Ουκρανίας.
Ο Ν. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που έχει παρασχεθεί, από τη χώρα μας, στην Ουκρανία, όπως πυρομαχικά και, προσφάτως, 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 και τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Στο περιθώριο της συνάντησης, o υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.
protothema
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου