facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη συμφωνία και πάει στην Ολομέλεια

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το κατεπείγον του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη συνεδρίαση των κοινών επιτροπών της Βουλής. Το νομοσχέδιο οδηγείται στην Ολομέλεια με την ψηφοφορία να αναμένεται μετά τις 21:00 το βράδυ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην εισήγηση του υποστήριξε πρόκειται για μία δύσκολη συμφωνία, αλλά η ελληνική κυβέρνηση μέσω αυτής εξασφάλισε και μία ισχυρή υπόσχεση για το χρέος.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως η σημερινή ημέρα και η 22η Ιουλίου είναι ημέρες ορόσημα για τη συμφωνία και ως εκ τούτου είναι αναγκαίο σήμερα να γίνει η συζήτηση στη Βουλή.

Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως με βάση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης η έγκριση όλων των δεσμεύσεων, που περιέχονται στη δήλωση της Συνόδου - και εμπεριέχονται στο άρθρο 1 - και η νομική εφαρμογή μέτρων που έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενα - και περιέχονται στο άρθρο 2 - αποτελούν προαπαιτούμενα για τρεις λόγους. Πρώτον για την ενδιάμεση χρηματοδότηση της χώρας, δεύτερον για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την σύναψη του νέου προγράμματος και τρίτον για τη σταδιακή αποκατάσταση της ισορροπίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης αφού έκανε λόγο για προχειρότητα της κυβέρνησης - ζήτησε να ενημερωθεί αν οι διατάξεις που αφαιρέθηκαν θα επανεισαχθούν στις 22 Ιουλίου με το επόμενο νομοσχέδιο. «Να σιγουρέψουμε ότι αυτά που θα κάνουμε σήμερα είναι αρκετά, ώστε να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση, ιδιαίτερα των τραπεζών» είπε ο κ. Θεοχάρης.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, εκ μέρους του ΚΚΕ, ανέφερε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές μόνο που το Μνημόνιο το φέρνει τώρα ο κ. Τσίπρας με υπερταχείες διαδικασίες για να μην μπορέσουμε να τοποθετηθούμε στα νέα μέτρα που «έρχονται ως οδοστρωτήρας να ισοπεδώσουν τα λαϊκά στρώματα».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Δημήτρης Καμμένος, αφού εξήγησε πως είναι λογικό να στηριχθεί το κατεπείγον της διαδικασίας, ζήτησε να υπάρξει διαβούλευση για το ζήτημα της επιλογής του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης πρότεινε το άρθρο 1 να περάσει στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου με μία βελτίωση, επειδή με αυτό κυρώνεται η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ευρωζώνης (Eurosummit).

Τέλος από το ΠΑΣΟΚ, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία στήριξε επίσης τη διαδικασία, είπε πως δεν νομίζει ότι κανείς που κατανοεί τους λόγους του κατεπείγοντος «θα ζητούσε στην ουσία να σβηστεί η υπογραφή του πρωθυπουργού», όπως κατά την εκτίμησή της έκανε ο προηγούμενος εισηγητής.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news