«Θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και θα επισημάνουμε το εμπάργκο όπλων, το οποίο είχε θέσει στους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ ο πρωθυπουργός στο Συμβούλιο του Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως το ζήτημα των κυρώσεων υπάρχει στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου του Οκτωβρίου.
Χαρακτήρισε δε ως «πολύ θετική» τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και εξήγησε πως έχουν πειστεί πλέον πολλές χώρες ότι η Τουρκία, κάθε φορά που πλησιάζει μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάνει μια προσχηματική αναδίπλωση.
«Δεν πείθει, όμως, πλέον κανέναν», τόνισε και πρόσθεσε πως οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός για την ελληνική πλευρά, αλλά επιδιώκεται να τερματιστεί η παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και να λυθεί με διάλογο η μία και μόνη διαφορά για τις θαλάσσιες ζώνες, με βάση πάντοτε το Διεθνές Δίκαιο. Σε ερώτηση, μάλιστα, για το αν και πότε μπορούν να επανεκκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως τούτο μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, αρκεί πρώτα να υπάρχει ένα ικανό διάστημα που αποδεικνύει πως η Τουρκία εννοεί όσα λέει περί αποκλιμάκωσης.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου