facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Προανακριτική: Καταθέσεις χωρίς κουκούλα αποφάσισαν όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ

Να καταθέσουν με εμφανή τα χαρακτηριστικά τους οι προστατευόεμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis στα μέλη της προανακριτικής ψήφισαν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που μελετά τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με μοναδική εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, το ΚΚΕ φέρεται να ζήτησε την εμφάνιση τους και χωρίς τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας φέρεται να σημείωσε ότι ο νόμος για την προστασία προβλέπει να προστατεύονται οι μάρτυρες από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο και όχι από τους βουλευτές. Αντίθετα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι δεν θα πρέπει η επιτροπή να πετάξει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο τι ορίζουν οι ΚΥΑ, αλλά «ούτε να ρίξει τους μάρτυρες στα σκυλιά». Παράλληλα, υποστήριξαν πως η απόπειρα να εξετασθούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά «προσβάλλει το νομικό κόσμο της χώρας».

Απαντώντας οι βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν φυσική παρουσία των μαρτύρων χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, όπως εξετάστηκαν από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, προτείνοντας την απόρριψη των ενστάσεων των μαρτύρων.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news