facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

47 ακίνητα ζητά πίσω από το Υπερταμείο ο δήμος Λαρισαίων

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εξαίρεση ακινήτων του Δημοσίου από την ένταξή τους στο λεγόμενο Υπερταμείο και τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα τον δήμο Λαρισαίων, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη πόλη.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με τα 121 ακίνητα που βρίσκονται στο δήμο και πρότεινε να συνταχθεί ένα αίτημα προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής για την εξαίρεση από το Υπερταμείο των 47 ακινήτων που έχουν κοινωφελή και κοινόχρηστο χαρακτήρα.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε τελικά να ελεγχθούν από τις παρατάξεις και τα 121 ακίνητα που βρίσκονται στην λίστα του Υπερταμείου, να διατυπωθούν γνώμες και να συνταχθεί και το αντίστοιχο αίτημα για τη εξαίρεση των ακινήτων σε επόμενη συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώτος ο βουλευτής Λάρισας Κ. Μπαργιώτας του ΚΙΝΑΛ (πρώην Ποτάμι) μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, επισήμανε πως «από τις διασταυρώσεις που έχουν γίνει προκύπτει το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, μαζί με τους περιβάλλοντες χώρους, παραχωρείται στο υπερταμείο».



«Το οικοδομικό τετράγωνο ΚΧ 871 στο λόφο του φρουρίου στη Λάρισα περνά στο υπερτάμειο. Τι περιέχει? Το Αρχαίο Θέατρο!!! Το έχουν ξεφτιλισει τελείως. Τι άλλο άραγε κρύβουν οι κωδικοί?», είχε γράψει ο κ. Μπαργιώτας σε ανάρτησή του.



«…Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι αρχαιολογικοί χώροι εξαιρούνται, φαίνεται από τις πρώτες διασταυρώσεις που κάνουμε να αποδεικνύεται δυστυχώς ότι το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας με τους περιβάλλοντες χώρους, αρχαιολογικός χώρος από τους πιο σημαντικούς στην Ελλάδα, παραχωρείται στο Υπερταμείο», είπε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ αφού προηγουμένως είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό Οικονομίας να δώσει στοιχεία για τα 157 Δημόσια ακίνητα στον Νομό Λάρισας, που εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών.

Η αποκάλυψη του κ. Μπαργιώτα προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό θύελλα αντιδράσεων με τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού να διαψεύδουν με ανακοινώσεις τους την προοπτική μεταβίβασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας καθώς «από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο εξαιρούνται οι αρχαιολογικοί χώροι», ενώ η υπουργός Πολιτισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά έκανε λόγο για «κινδυνολογία» όσων καταγγέλλουν εκποίηση των ακινήτων και μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

Ωστόσο ο κ. Μπαργιώτας επανήλθε και επέμεινε στην καταγγελία του ότι παραχωρείται το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας (η χρήση και όχι η κυριότητα), που αναφέρεται στη σχετική λίστα ως «ΚΧ 871» και με αναφορά σε μια υπουργική απόφαση του Θ. Μικρούτσικου για απαλλοτρίωση έκτασης 1,5 στρ.

Κάλεσε μάλιστα τον Δήμο Λαρισαίων και τις τοπικές αρχές να διερευνήσουν με διασταυρώσεις όπου είναι δυνατό εάν στα 119 δημόσια ακίνητα της Λάρισας που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εκχωρηθέντων ακινήτων συμπεριλαμβάνονται ακίνητα του Δημοσίου, που αποτελούν ζωτικούς χώρους για τη λειτουργία της πόλης όπως εκτάσεις του ΤΕΙ, της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής, του ΕΘΙΑΓΕ, στρατιωτικές εκτάσεις κ.λπ.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news