facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Καταδικάστηκε αντιδήμαρχος για εργατικό ατύχημα – Εμεινε ανάπηρη η εργαζόμενη

Σε 8 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε από το Τριμελές δικαστήριο Βόλου ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αλμυρού, ο οποίος κατηγορήθηκε για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο διά παραλείψεως. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο αντιδήμαρχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.

Τον Οκτώβριο του 2018, μια εργαζόμενη, συμβασιούχος στις υπηρεσίες Καθαριότητας του δήμου Αλμυρού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κι ενώ γινόταν αποκομιδή απορριμμάτων στην περιοχή της Ευξεινούπολης, την ώρα που βρισκόταν στο απορριμματοφόρο γλίστρησε και έπεσε. Πέφτοντας χτύπησε στο κεφάλι της με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ διαγνώστηκε οίδημα στον εγκέφαλο. Η εργαζόμενη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Βόλου με ήπια πάρεση άνω άκρου. Πέρασε 4 μήνες σε Κέντρα αποκατάστασης σε Λάρισα και Βόλο και δυστυχώς πλέον έχει 50% αναπηρία και ταλαιπωρείται από αστάθεια βάδισης και έντονες κεφαλαλγίες.

Η 64χρόνη στο δικαστήριο υποστήριξε ότι το ατύχημα συνέβη επειδή δεν δούλευε η κάμερα οπισθοπορείας του απορριμματοφόρου και επίσης δεν της είχαν παραχωρηθεί τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. Για αυτό τον λόγο φορούσε αθλητικά παπούτσια, τα οποία συνετέλεσαν στο ατύχημα της και τον σοβαρότατο τραυματισμό της.

Η γυναίκα παρά τα τις ιατρικές υπηρεσίες που τις προσφέρθηκαν μετά το ατύχημα ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτός ήταν και ο λόγος που κινήθηκε δικαστικά εναντίον του δήμου. Σημειώνεται ότι για το συμβάν είχε διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, με αφορμή και το συγκεκριμένη ατύχημα, είχαν καταγγείλει την εντατικοποίηση της εργασίας και τα κακοσυντηρημένα οχήματα που μετατρέπουν το όχημα κυριολεκτικά σε ένα ναρκοπέδιο για την ζωή και την ακεραιότητα τους.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news