facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Κεφαλογιάννης: Πιθανή η μείωση τιμών των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

Την πιθανότητα μείωσης της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ, άφησε ανοιχτή ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ 25, Σοφίας Σακοράφα, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά: «Αναφορικά με την εξέταση της μείωσης του κομίστρου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναθεώρησης της φορολογικής πολιτικής, θα εξετάσει και τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές. Θυμίζουμε ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης το 2016 αυξήθηκε το κόμιστρο από 1,20 σε 1,40 ευρώ»

Ο υφυπουργός Μεταφορών συνέχισε αναφέροντας ότι «από τα οικονομικά δεδομένα προκύπτει ότι η αύξηση των συνολικών εσόδων της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ το 2018 έναντι του 2017 ( που επικαλείται η βουλευτής του ΜέΡΑ 25) οφείλεται σε αύξηση της επιχορήγησης και όχι σε αύξηση από πωλήσεις λόγω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου». Υπογράμμισε επίσης ότι «στις κάρτες υπάρχει σημαντική μείωση πωλήσεων, ενώ σημείωσε ότι οι ζημίες του Ομίλου ΟΑΣΑ το 2018 ανήλθαν σε 50,4 εκατομμύρια ευρώ έναντι 6,6 εκ. την προηγούμενη χρονιά».

Ο κ. Κεφαλογιάννης απέδωσε μεταξύ άλλων το γεγονός στην άσκηση κοινωνικής πολιτική με τα δωρεάν και μειωμένα εισιτήρια ορισμένων κοινωνικών ομάδων, για τα οποία όμως τα αρμόδια υπουργεία δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα ποσά. Ενδεικτικά όπως είπε « το 2018 η απαίτηση του ΟΑΣΑ από τα υπουργεία, ανήλθε στο ποσό των 120 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων όμως καταβλήθηκαν στον Όμιλο μόνο 39 εκατ. ευρώ».

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news