facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ξεκάθαρο μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία για σεβασμό των συνόρων

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία αναφορικά με τον σεβασμό των συνόρων έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε να έχουμε πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις, ευνοούμε την ευρωπαϊκή της προοπτική αλλά τούτο προϋποθέτει σεβασμό των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ελλάδας και σε αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις».

Υποδεχόμενος τον υπουργό Άμυνας της Εσθονίας, Juri Luik στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως ο μη σεβασμός των συνόρων αυτών καθ’ οιονδήποτε τρόπο, συνιστά ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ευρωπαϊκή πορεία και την πορεία της ένταξης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτά τα σύνορα, οι Ευρωπαίοι είμαστε διατεθειμένοι να τα διαφυλάξουμε και καθιστούμε σαφές ότι καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο σαφώς και δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις. Ο σεβασμός τους δε, πέραν του ότι είναι ένας σεβασμός τον οποίο εγγυάται η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να γίνεται αντιληπτός και κατανοητός κι από τον καθένα αλλά ιδίως από τα κράτη τα οποία θέλουν γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας, ότι «συμφωνούμε οι δύο χώρες στο να εργαστούμε από κοινού, ώστε ο Πυλώνας της Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστεί μια πραγματικότητα».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο Πυλώνας αυτός πρέπει να καταστεί ενεργός για πολλούς λόγους, τόσο για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης -για την προστασία των κρατών-μελών-, όσο και για να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση διεθνή το ρόλο τον οποίο οφείλει να διαδραματίσει.

Όπως ανέφερε, τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι απούσα από όλη αυτήν τη συγκυρία η οποία δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα για την ειρήνη στον κόσμο και πολύ περισσότερο για την περιοχή μας. Άρα έχουμε χρέος σε αυτόν τον τομέα να εργαστούμε από κοινού για αυτόν τον Πυλώνα και επιπλέον για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας της Εσθονίας, Juri Luik, υπογράμμισε ότι η επίσκεψή του τονίζει τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Εσθονία και τον συνεχάρη για την ενεργό και συνεπή συμμετοχή της χώρας του, στις δυνάμεις η Frontex.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, επισήμανε το άριστο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα ασφάλειας, αλλά και στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα του και ιδίως αναφορικά με τη Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news